Ενδοσκόπιο

Φίλτρα άρθρων

Δευτέρα, 30 Ιανουαρίου 2012

Φάρμακο από τον γιατρό ή τον φαρμακοποιό;

Επιχειρήματα μαζεύουν οι γιατροί τελευταία, με αφορμή την πρόταση για συνταγογράφηση φαρμάκων με τη δραστική ουσία και χορήγηση γενοσήμου από τους φαρμακοποιούς…Οι έρευνες των γιατρών, στρέφονται σε κάθε έγγραφο που μπορεί να αποτελέσει νομολογία.

Παρασκευή, 27 Ιανουαρίου 2012

Τρόικα προς υπουργείο: πολλά γενόσημα φάρμακα έχετε…

Πολλά είναι τα πιστά αντίγραφα (γενόσημα) φάρμακα που κυκλοφορούν στη χώρα μας.Το έχουν διαπιστώσει όλοι οι φορείς της χώρας μας, το διαπίστωσε και η τρόικα.

Πέμπτη, 26 Ιανουαρίου 2012

'Μοιρασμένη' και πάλι η ΝΔ για τον ΠΙΣ…

Στον κ. Μιχάλη Βλασταράκο, πρόεδρο της Ομοσπονδίας γιατρών ΙΚΑ, έδωσε χθες το 'δαχτυλίδι' για την εκπροσώπησή της στις εκλογές του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ), η Νέα Δημοκρατία.

Τετάρτη, 25 Ιανουαρίου 2012

Ιατρικό malpractice με τις 'ευλογίες' του Ταμείου…

Ασθενής διαγνωσμένη με οστεοπόρωση, επισκέπτεται τον γιατρό της, ελπίζοντας να προλάβει προβλήματα από την ασθένειά της.

Τρίτη, 24 Ιανουαρίου 2012

Στην επόμενη Κυβέρνηση η λίστα των φαρμάκων…

Δίνουν και παίρνουν οι συζητήσεις για κατάργηση της λίστας συνταγογραφουμένων φαρμάκων, αφού οι δαπάνες 'ξεφεύγουν' και πάλι…Στη φάση αυτή, η αγορά είναι μοιρασμένη στα τρία.

Δευτέρα, 23 Ιανουαρίου 2012

Στη Βιοϊατρική ο Απ. Τερζόπουλος

Στον Όμιλο της Βιοϊατρικής «μετακόμισε» ο κ. Απόστολος Τερζόπουλος, μετά την αποχώρησή του στο τέλος του έτους και από την προεδρία της Axon, και αφού είχε προηγηθεί από τον περασμένο Νοέμβριο, η παραίτησή του από την προεδρία της Euromedica.

Παρασκευή, 20 Ιανουαρίου 2012

Αναβολή δικαστηρίου για την ηλεκτρονική συνταγογράφηση

Η έλλειψη μιας υπουργικής απόφασης, οδηγεί σε αναβολή της συζήτησης στο Δικαστήριο, ασφαλιστικών μέτρων και προσωρινής διαταγής, για την ηλεκτρονική συνταγογράφηση.

Πέμπτη, 19 Ιανουαρίου 2012

Χωρίς γιατρούς και το Ηράκλειο!

Τους γιατρούς που έχουν σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ βλέπουν να μειώνονται οι ασφαλισμένοι στο Ηράκλειο και για αρχή, οι τοπικοί επιχειρηματίες (ασφαλιζόμενοι στον ΟΑΕΕ) ειδοποίησαν με επιστολή του Επιμελητηρίου τους, τον υπουργό Ανδρέα Λοβέρδο.

Δευτέρα, 16 Ιανουαρίου 2012

Συμψηφισμοί χρεών για ′δυνατούς λύτες′…

Νομίζουν στο υπουργείο Εργασίας ότι ολοκληρώθηκε ο συμψηφισμός χρεών νοσοκομείων με τις φαρμακευτικές και τις οφειλές τους για το rebate και το εισιτήριο εισόδου στη λίστα των Ταμείων…Η εγγραφή του ποσού μπορεί να είναι ικανοποιητική από πλευράς υπουργείου για την τρόικα, στην ουσία όμως τα άλλα δύο μέρη που εμπλέκονται στη διαδικασία, δηλαδή οι φαρμακευτικές και το υπουργείο Υγείας, συμφωνούν ότι πολλά ακόμη μένουν να γίνουν…Οι μεν φαρμακευτικές θέτουν θέμα συμψηφισμού της οφειλής τους με το σύνολο των υποχρεώσεων προς αυτές για τα προηγούμενα χρόνια και για όλα τα νοσοκομεία, και όχι για τα 30 νοσοκομεία που μετείχαν στη διαδικασία οφειλών και απαιτήσεων.

Παρασκευή, 13 Ιανουαρίου 2012

256 εκ. ευρώ τα ′κουκιά′ των συμψηφισμών

Ο συμψηφισμός μεταξύ χρεών των νοσοκομείων προς τις φαρμακευτικές και των οφειλών των φαρμακευτικών για rebate και εισιτήριο στη λίστα φαρμάκων των Ταμείων, είναι γεγονός, παρότι οι υπηρεσίες υπουργείου Εργασίας και νοσοκομείων τα βρήκαν 'μπαστούνια' στη μεταξύ τους συνεννόηση για τις αρμοδιότητες της κάθε πλευράς.