Ενδοσκόπιο

Φίλτρα άρθρων

Πέμπτη, 12 Ιανουαρίου 2012

Pfizer: μεταξύ εξαγορών και spin off…

Τους αναλυτές περιμένει η Pfizer για να αποφασίσει πώς θα πορευτεί για τα επόμενα χρόνια, καθώς η οικονομική κρίση την έχει βρει σε μια εποχή, όπου χρειάζεται τουλάχιστον μια διετία μέχρι το χαρτοφυλάκιό της να την οδηγήσει σε ανάπτυξη.

Τετάρτη, 11 Ιανουαρίου 2012

′Χαράτσι′ στα επείγοντα των νοσοκομείων

Εις άγραν ρευστού, βρίσκονται τελευταία πολλοί διοικητές νοσοκομείων.Πώς αλλιώς να εξηγήσει κανείς την πολλοστή απόφαση του υπουργείου Υγείας που υπογραμμίζει ότι το εισιτήριο των 5 ευρώ είναι μόνο για τα τακτικά εξωτερικά ιατρεία και όχι για τα επείγοντα…Στην πράξη όμως, οι χρεώσεις επεκτείνονται και στις εξετάσεις που υποβάλλονται οι ασθενείς, έστω κι αν έχουν μαζί τους το βιβλιάριο ασθενείας του ταμείου τους, παρότι η επιβάρυνση αυτή αφορά τους ασφαλιστικούς τους οργανισμούς!Μοναδική περίπτωση να γλυτώσουν το 'χαράτσι', είναι να χρειάζεται τελικά η εισαγωγή τους στο νοσοκομείο…Μάλλον και οι διοικητές έχουν απελπιστεί από τις καθυστερήσεις πληρωμών των ασφαλιστικών ταμείων…

Τρίτη, 10 Ιανουαρίου 2012

Υλικά νοσοκομείων: ′Η φθήνια τρώει τον παρά′…

Θέμα υλικών και έλλειψης προδιαγραφών από το Παρατηρητήριο Τιμών θέτουν πλέον και οι γιατροί που τα χρησιμοποιούν…Χειρουργοί κυρίως, συζητούν για την ποιότητα των υλικών που προμηθεύονται τα νοσοκομεία, αφήνοντας αιχμές για όλη τη γκάμα των προϊόντων από τα υλικά για τις αρθρώσεις που δεν είναι τα καλύτερα, μέχρι τα γάντια που συνεχώς σκίζονται, και παρατηρούν ότι είναι τα φθηνότερα χωρίς προδιαγραφές.

Δευτέρα, 09 Ιανουαρίου 2012

Ποιος πρόεδρος θα ′ξεκαθαρίσει′ στο Ντυνάν

'Εσωτερικά' φέρεται να αναζητά τις λύσεις των προβλημάτων του Ερρίκος Ντυνάν, ο πρόεδρός του Ανδρέας Μαρτίνης, καθώς οι φήμες θέλουν να αναλαμβάνει την προεδρία του νοσοκομείου, το μέλος του Δ.

Πέμπτη, 05 Ιανουαρίου 2012

Και οι πληρωμές θέλουν το Γερμανό τους…

Δεκτικά στις πιέσεις των κινητοποιήσεων δείχνουν τα στελέχη ασφαλιστικών Ταμείων και νοσοκομείων, εφόσον υπάρχει ρευστότητα, αλλά και πρόθεση από τα υπουργεία να 'τακτοποιηθούν' οι λογαριασμοί με τα …χρωστούμενα σε φαρμακοποιούς και προμηθευτές.

Τετάρτη, 04 Ιανουαρίου 2012

Τα ′Σαιξπηρικά′ διλήμματα του ΕΟΠΥΥ φέρνουν καυγάδες…

Τα …περσινά διλήμματα των γιατρών αν θα ζητήσουν σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ ή όχι, φαίνεται πως δεν τελείωσαν μαζί με το 2011.

Τρίτη, 03 Ιανουαρίου 2012

′Κολοκυθιά′ για τις αμοιβές του ΕΟΠΥΥ

Στα 2-3 ευρώ την επίσκεψη υπολογίζει την αμοιβή των γιατρών στον ΕΟΠΥΥ ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, με τις τελευταίες αποφάσεις, όμως η προηγούμενη διοίκηση του ΙΚΑ, είχε 'μετρήσει' το κόστος κάθε συνταγής ασφαλισμένου, (δηλαδή επίσκεψης), ανά 'συνταγογράφο' και όχι γιατρό, μόλις στο 1 ευρώ…Ε, συνυπολογίζοντας και τον προϋπολογισμό του ΟΠΑΔ, θα μπορούσε να πει κανείς, ότι στο νέο φορέα, με τον διπλασιασμό ή τριπλασιασμό της αμοιβής, η αριθμητική 'βγαίνει'… Μόνο που αυτό που δεν έχει διευκρινιστεί ακόμη – γιατί χρειάζεται νομική αντιμετώπιση – είναι ποιο είναι πιο ισχυρό: η υπουργική απόφαση των μηνιαίων αμοιβών των γιατρών ή οι επιχειρούμενες συμβάσεις με τον ΕΟΠΥΥ, με την αμοιβή των 10 ευρώ και το πλαφόν των 200 συνταγών ανά μήνα;

Δευτέρα, 02 Ιανουαρίου 2012

Νέο πεδίο ανάπτυξης το οutsourcing

Περισσότερο από το ένα τρίτο των κλινικών μελετών στα νέα φάρμακα διεθνώς, γίνονται με outsourcing.Εξαιτίας αυτού, οι φαρμακευτικές μείωσαν πέρυσι τις δαπάνες για ανάπτυξη νέων προϊόντων στις εγκαταστάσεις τους κατά 12%, ενώ αύξησαν τις δαπάνες συμβολαίων για outsourcing την τριετία 2009-2011 κατά 6,6%, σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη της εταιρίας μελετών Kalorama Information.

Παρασκευή, 30 Δεκεμβρίου 2011

Μεσοβδόμαδα ο Πρωτοχρονιάτικος ′μποναμάς′

Ετοιμάζεται ο πρωτοχρονιάτικος 'μποναμάς' ταμείων, νοσοκομείων και φαρμακευτικών εταιριών για τα 262 εκ. ευρώ που πρέπει να μαζευτούν και να χρεωθούν ως έσοδο του κράτους, από τη φαρμακευτική βιομηχανία.

Πέμπτη, 29 Δεκεμβρίου 2011

Η λειτουργία του ΕΟΠΥΥ και το δέον…

Για το πώς πρέπει να λειτουργήσει ο ΕΟΠΥΥ από την ερχόμενη εβδομάδα κάνει ο λόγο ο πρόεδρός του, κ. Γεράσιμος Βουδούρης σε ανοικτή επιστολή του προς ασφαλισμένους, συνταξιούχους και συμβεβλημένους φορείς υγείας.