Ενδοσκόπιο

Φίλτρα άρθρων

Τετάρτη, 08 Ιουνίου 2011

Η ακτινοβολία και η κατσαρίδα…

Οι άδειες ακτινοπροστασίας για όσους εργάζονται σε χώρους με ιοντίζουσες ακτινοβολίες, ακολουθούν διεθνή στάνταρντ, τα οποία υιοθετούνται με ρυθμίσεις στο εσωτερικό της κάθε χώρας.

Τρίτη, 07 Ιουνίου 2011

Νέος διοικητής στην Αγ. Βαρβάρα

Νέος διοικητής για μια διετία διορίσθηκε στο νοσοκομείο Δυτικής Αττικής 'Αγ. Βαρβάρα' ο κ. Μιχ. Κυριακίδης στη θέση του κ.

Δευτέρα, 06 Ιουνίου 2011

Επανέρχονται οι σκέψεις περί αποχωρήσεων φαρμακευτικών…

Νέες σκέψεις για αποχωρήσεις φαρμακευτικών πολυεθνικών πυροδοτούν τα πρόσθετα μέτρα περιστολής δαπανών για το φάρμακο…Η σκέψη είναι η εξής: αφού ήδη οι τιμές που έχουν επικρατήσει στη χώρα είναι στο επίπεδο πρώην ανατολικών χωρών, όπως Βουλγαρίας, Ρουμανίας και Πολωνίας, τότε πώς είναι δυνατόν να επαρκούν για τη λειτουργία των επιχειρήσεων σε επίπεδα πολύ υψηλότερα;Και οι συζητήσεις με συγκεκριμένη ευρωπαϊκή μητρική, οδηγούν σε δύο δρόμους: ή πρόσθετες απολύσεις ή αποχώρηση από τη χώρα…

Παρασκευή, 03 Ιουνίου 2011

Προς εξόφληση χρεών στρατιωτικών δομών υγείας

Το Υπουργείο Οικονομικών δεσμεύθηκε να αναλάβει και να διακανονίσει το χρέος του Ναυτικού Νοσοκομείου προς τους προμηθευτές του, ύψους 90 εκ.

Πέμπτη, 02 Ιουνίου 2011

Μείωση τιμής 25% ή 30% μετά τη λήξη της πατέντας;

Αυτές οι τιμές των φαρμάκων και η συνεχής ενασχόληση με τις δαπάνες του συστήματος υγείας, θα την 'σκάσουν' την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας όπως φαίνεται…Η ένταση μάλλον είναι πολύ μεγάλη με αποτέλεσμα να προκαλούνται τυπογραφικά λάθη…Για παράδειγμα, σήμερα στη Βουλή, η τροπολογία για τα φάρμακα δεν ξέρουμε τι θέλει να μας πει…Στο σημείο που αφορά τη μείωση της τιμής ενός φαρμάκου μετά τη λήξη της πατέντας του, ενώ ολογράφως αναφέρει μείωση 25%, αριθμητικά γράφει 30%.

Τετάρτη, 01 Ιουνίου 2011

Τα θεραπευτικά πρωτόκολλα και η ειλικρίνεια

'Σε αντιστοίχιση του κόστους με τις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας στοχεύουν τα θεραπευτικά πρωτόκολλα και όχι στην περιστολή του κόστους', επισήμανε ο καθηγητής Καρδιολογίας Π.

Τρίτη, 31 Μαΐου 2011

Νέος γύρος για το ιδιοκτησιακό των διαγνωστικών

Ταραχή μεταξύ των εργαστηριακών γιατρών επικρατεί τις τελευταίες ημέρες…Όλες αυτές οι συζητήσεις περί αναμόρφωσης του τομέα πρωτοβάθμιας υγείας, φημολογείται ότι δημιουργούν σκέψεις για αλλαγή του ιδιοκτησιακού καθεστώτος των διαγνωστικών κέντρων.

Δευτέρα, 30 Μαΐου 2011

Επασφάλιστρο για πρόσθετη προνοιακή περίθαλψη;

Στο στόχαστρο του υπουργού Υγείας παραμένουν οι συνταξιούχοι…Με τις τροπολογίες στο νομοσχέδιο των μεταμοσχεύσεων, προβλέπεται ότι όσοι περιθάλπονται σε ιδρύματα χρονίων παθήσεων του Δημοσίου, θα τους αφαιρείται ποσοστό από τις συντάξεις τους.

Παρασκευή, 27 Μαΐου 2011

Και συγχωνεύσεις αρμοδιοτήτων στα νοσοκομεία

Σε συγχωνεύσεις και αρμοδιοτήτων στα δημόσια νοσοκομεία, προχωρεί η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας.Με απόφαση του κ.

Πέμπτη, 26 Μαΐου 2011

Με δειλά βήματα προχωρεί η ηλεκτρονική συνταγογράφηση

Τα συναρμόδια υπουργεία έχουν στηρίξει πολλά στην ηλεκτρονική συνταγογράφηση.Προς το παρόν, τα προβλήματα είναι, πάντως, λιγότερα από το αποτέλεσμα.