Ενδοσκόπιο

Φίλτρα άρθρων

Τρίτη, 10 Μαΐου 2011

Πώς πάει το διπλογραφικό;

Διεθνή διαγωνισμό για τη βελτίωση του διπλογραφικού μηχανογραφικού συστήματος των νοσοκομείων, που θα οδηγήσει σε βελτίωση του οικονομικού προγραμματισμού των νοσοκομείων, έχει προωθήσει το υπουργείο Υγείας.

Δευτέρα, 09 Μαΐου 2011

Το ′ντόμινο′ φέρνει αποσύρσεις

Σκέψεις για την απόσυρση ογκολογικού φαρμάκου νέας τεχνολογίας 'κυκλοφορούν' σε πολυεθνική φαρμακευτική, εξαιτίας των δραστικών μειώσεων των τιμών μετά την υλοποίηση της μείωσης του ποσοστού κέρδους στις φαρμακαποθήκες.

Παρασκευή, 06 Μαΐου 2011

Δελτίο τιμών φαρμάκων: περιμένετε στο ακουστικό σας

'Συναγερμός' σήμανε από το πρωί στη φαρμακευτική αγορά, ενόψει της επικείμενης έκδοσης του πρώτου δελτίου τιμών φαρμάκων από το υπουργείο Υγείας…Τα τηλέφωνα 'άναψαν' και για να 'ησυχάσουν' στο υπουργείο οι υπηρεσίες, κατέβασαν το ακουστικό…Έτσι κι αλλιώς η πρόεδρος της Επιτροπής – ως μη υπηρεσιακός παράγων-βρίσκεται σε συνέδριο στη Βουδαπέστη, τα ζητήματα σε εκκρεμότητα είναι αρκετά, και το δελτίο δεν εκδόθηκε τελικά.

Πέμπτη, 05 Μαΐου 2011

Ομόλογα και για τα στρατιωτικά νοσοκομεία;

Ενώ οι συναντήσεις και οι συσκέψεις για τα νέα χρέη των νοσοκομείων του ΕΣΥ συνεχίζονται είτε με ολόκληρη την πολιτική ηγεσία του υπουργείου, είτε με το γενικό γραμματέα, σειρά εταιριών έχει αρχίσει να παρατηρεί ότι ακόμη οφείλονται μεγάλα ποσά και από τα στρατιωτικά νοσοκομεία.

Τετάρτη, 04 Μαΐου 2011

Τιμολόγηση φαρμάκων: κάθε αρχή και δύσκολη…

Μεγάλο ξενύχτι 'έπεσε' χθες στις υπηρεσίες του υπουργείου Υγείας…Ενόψει διόρθωσης των τιμών των φαρμάκων για τη μείωση του ποσοστού κέρδους των φαρμακαποθηκών, εστάλη ένα δελτίο τιμών στις επιχειρήσεις, με τις προηγούμενες επίπεδες μειώσεις.

Τρίτη, 03 Μαΐου 2011

Διέρρηξαν τα ′ιμάτιά′ της…

Με τους γιατρούς φαίνεται ότι 'τα βάζουν' πλέον οι ασθενείς και οι συγγενείς τους, εξαιτίας των προβλημάτων που έχουν πλέον δημιουργηθεί στη λειτουργία των νοσοκομείων.

Δευτέρα, 02 Μαΐου 2011

Leo: Aντίδοτο στην κρίση η αύξηση κεφαλαίου

Αύξηση μετοχικού κεφαλαίου θα κάνει τους επόμενους μήνες η φαρμακευτική Leo.Η κρίση και τα χρέη των νοσοκομείων, επηρέασαν την εταιρία σε βαθμό να εμφανίσει φέτος ζημιές, αφού υπάρχουν υπόλοιπα μετά τη ρύθμιση των ομολόγων.

Παρασκευή, 29 Απριλίου 2011

Μεταγραφή στην Merck Sharp & Dohme

Από την Amgen στην Merck Sharp & Dohme (MSD) 'μετακόμισε' ο κ. Αντώνης Καρόκης.Στη νέα του αναβαθμισμένη θέση, ο κ.

Πέμπτη, 28 Απριλίου 2011

′Ταραχή′ προκαλούν οι κινητοποιήσεις

Μεγάλη ταραχή έχει προκαλέσει στο κυβερνητικό επιτελείο η ανακοίνωση και από πλευράς του μεγαλύτερου συλλόγου προμηθευτών ότι σταματούν κι αυτοί τις παραδόσεις υλικού από εβδομάδα…Τα τηλέφωνα 'άναψαν' και ξεκίνησε διαπραγμάτευση…'Μα γιατί 'κατεβαίνετε' κι εσείς', 'δεν μπορείτε να την αναστείλετε', 'δεν μπορείτε να περιμένετε 15 ημέρες'…Κι εκεί που δεν υπήρχε καμία συνάντηση ή έστω τηλεφωνική επικοινωνία επί τετράμηνο περίπου, το υπουργείο βρέθηκε να καλεί το σύλλογο δις ημερησίως…

Τετάρτη, 27 Απριλίου 2011

Διακλαδική διαχείριση πιστώσεων για τα φάρμακα;

Διακλαδική διάσκεψη με τη συμμετοχή όλων των φορέων που μετέχουν στη διακίνηση του φαρμάκου στη χώρα, ετοιμάζουν οι φαρμακοποιοί της Αττικής.