Ενδοσκόπιο

Φίλτρα άρθρων

Τρίτη, 26 Απριλίου 2011

′Κοστίζουν′ οι θεραπείες εκτός ενδείξεων

Πολύ σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία τους αντιμετωπίζουν οι ασθενείς, όταν οι αποφάσεις για την περίθαλψή τους βασίζονται στη μείωση του κόστους, αντί της χορήγησης της ενδεδειγμένης θεραπείας…Το σχεδόν ευνόητο, αναφέρεται σε μελέτη της ευρωπαϊκής ένωσης ασθενών για πρόσβαση σε ασφαλείς θεραπείες με αφορμή τη χρήση παραπλήσιων –φθηνότερων- φαρμάκων για τη θεραπεία παθήσεων για τις οποίες δεν έχει δοθεί συγκεκριμένη ένδειξη από τις αρχές χορήγησης άδειας κυκλοφορίας, για παράδειγμα τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων.

Πέμπτη, 21 Απριλίου 2011

Ενεργειακή εξοικονόμηση μαζί με τις συγχωνεύσεις

Υπερδιπλάσια ενέργεια καταναλώνουν τα νοσοκομεία, απ΄ ότι τα υπόλοιπα δημόσια κτίρια, είχε παρατηρήσει μελέτη του Κέντρου Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας από πέρυσι.

Τετάρτη, 20 Απριλίου 2011

Ανύπαρκτη προστασία ιατρικού απορρήτου

Ανύπαρκτη είναι η προστασία προσωπικών δεδομένων στα νοσοκομεία.Και η αιτία δεν είναι ότι τα συστήματα πληροφορικής των νοσοκομείων δεν έχουν δυνατότητες ασφαλείας, αλλά ότι τα συστήματα ασφαλείας δεν έχουν ενεργοποιηθεί επαρκώς.

Τρίτη, 19 Απριλίου 2011

Ερρίκος Ντυνάν: εν αναμονή οικονομικής έκθεσης

…Και ενώ το Ιατρικό 'φυσάει και δεν κρυώνει' την απόφαση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, το Ερρίκος Ντυνάν, αναζητά τρόπους να αναδιοργανώσει τα οικονομικά του, προκειμένου να καλύψει τα ελλείμματα και να συνεχίσει τη λειτουργία του…Μέχρι να υιοθετήσει το υπουργείο την απόφαση του Νομικού Συμβουλίου, παράγοντες της διοίκησης του Ντυνάν αναμένουν την έκθεση του οίκου Grant Thorton, ως το τέλος του μηνός, για να δουν πώς θα αναπληρώσουν τα έσοδα που βλέπουν να χάνονται…

Δευτέρα, 18 Απριλίου 2011

′Ζυμώσεις′ για την πληρωμή νοσοκομειακών χρεών

Με τους προμηθευτές των ορθοπεδικών υλικών και των αναλωσίμων συναντήθηκε σήμερα ο γενικός γραμματέας Υγείας κ. Ν. Πολύζος.

Δευτέρα, 18 Απριλίου 2011

′Γαία′: απεφάνθη το Νομικό Συμβούλιο;

Ανάστατη είναι η 'αγορά' των μαιευτηρίων από το πρωί.Οι συζητήσεις δίνουν και παίρνουν για την απόφαση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους και τη νομιμότητα ύπαρξης του 'Γαία' μέσα στο νοσοκομείο Ερρίκος Ντυνάν.

Παρασκευή, 15 Απριλίου 2011

Κρυφός ′άσσος′ οι κλίνες στο Αλεξάνδρα

Για 50 κενές κλίνες στο Αλεξάνδρα, την ημέρα της εφημερίας του νοσοκομείου έκανε λόγο ο διοικητής της 1ης ΥΠΕ Άρης Μουσιώνης σε διάφορα 'πηγαδάκια', αν και προς το υπουργείο, η δήλωσή του αφορούσε 37 κενές κλίνες, χωρίς να αποσαφηνίζει ότι τα συγκεκριμένα 37 κρεβάτια αφορούσαν γυναικολογική και μαιευτική κλινική.

Πέμπτη, 14 Απριλίου 2011

Στο ′παιχνίδι′ ξανά η ιδιωτική υγεία

Αδυναμία του συστήματος υγείας να δεχθεί το φόρτο των ασθενών που πιέζουν τα νοσοκομεία, έχει αρχίσει να παρατηρεί το υπουργείο Υγείας…Φέτος, η ζήτηση υπηρεσιών υγείας από το ΕΣΥ έχει αυξηθεί κατά 25%, όμως την ίδια στιγμή, έχει μειωθεί και η χρηματοδότηση εξαιτίας του Μνημονίου.

Τετάρτη, 13 Απριλίου 2011

′Ενδιάμεση′ λίστα για συνταγογράφηση;

Μπορεί να κατατέθηκε αίτηση ακυρώσεως στο ΣτΕ για τη λίστα συνταγογραφουμένων φαρμάκων, όμως η διαπραγμάτευση είναι βασικό χαρακτηριστικό της φαρμακοβιομηχανίας…Έτσι, σε επιστολή της προς τον υπουργό Υγείας Α.

Τρίτη, 12 Απριλίου 2011

Και προβλήματα υποδομών στα νοσοκομεία φέρνουν τα χρέη τους

'Εκπτώσεις' ακόμη και στις βασικές υποδομές των νοσοκομείων προκαλεί η οικονομική αδυναμία εξόφλησης των προμηθευτριών εταιριών.