Ενδοσκόπιο

Φίλτρα άρθρων

Δευτέρα, 11 Απριλίου 2011

′Γάζες′ χαμένες στη μετάφραση…

Εντάξει, η ελληνική γλώσσα, δεν είναι και η πιο εύκολη στον κόσμο, μάλιστα υπάρχουν και συζητήσεις περί του ακριβώς αντιθέτου…Το αποτέλεσμα λοιπόν αυτής της δυσκολίας, οδήγησε τους μεταφραστές στην Ε.

Τετάρτη, 06 Απριλίου 2011

Καθοριστικά τα Πανεπιστημιακά στις συγχωνεύσεις νοσοκομείων

Τα Πανεπιστημιακά νοσοκομεία της περιφέρειας φαίνεται πως θα 'σηκώσουν' το βάρος της περίθαλψης των ασθενών που ζουν σε περιοχές εκτός της πρωτεύουσας και της συμπρωτεύουσας.

Τρίτη, 05 Απριλίου 2011

Δραστική οικονομία από το διαγωνισμό για στεντς

Δραστική φαίνεται πως μπορεί να είναι η εξοικονόμηση στα ασφαλιστικά ταμεία από τους κεντρικούς διαγωνισμούς της ΕΠΥ…Η τελευταία απόφαση κατακύρωσης διαγωνισμού για τα είδη αγγειοπλαστικής έφερε τιμές στα στεντς από 150-270 ευρώ για τα απλά μεταλλικά, 447-780 ευρώ για αυτά που εκλύουν φάρμακο και για τα μπαλόνια από 80-116 ευρώ.

Δευτέρα, 04 Απριλίου 2011

′Μετανάστευση′ στην περιφέρεια για εξετάσεις…

Συνήθως, οι Έλληνες 'μεταναστεύουν' για την υγεία τους, από τις περιφερειακές πόλεις, στα μεγάλα αστικά κέντρα για να πάρουν τις καλύτερες υπηρεσίες που διαθέτουν τα νοσοκομεία.

Παρασκευή, 01 Απριλίου 2011

′Σκόνη′ από την παγκοσμιοποίηση…

Ένα αναπηρικό καροτσάκι, κοστίζει στα ασφαλιστικά ταμεία 3.600 ευρώ.Ο εκπρόσωπος των κινητικά αναπήρων κ. Ν.

Πέμπτη, 31 Μαρτίου 2011

Στο ΣτΕ για τα ′απαγορευμένα′ φάρμακα

Αφού ο ΕΟΦ παραδέχθηκε ότι για τις ελλείψεις φαρμάκων δεν ευθύνονται τόσο οι παράλληλες εξαγωγές, όσο οι μειωμένες ποσότητες φαρμάκων που εισάγονται, οι φαρμακαποθήκες προσέφυγαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας για την απόφαση του ΕΟΦ να απαγορεύσει τις εξαγωγές σε 28 φάρμακα που κυκλοφορούν στην αγορά σε 69 μορφές.

Τετάρτη, 30 Μαρτίου 2011

ΕΣΥ: αποτελεσματικότητα π. ανατολικών χωρών…

Κατά 30% αναποτελεσματικό είναι το σύστημα υγείας στη χώρα μας, είπε χθες ο καθηγητής Οικονομικών της Υγείας του Πανεπιστημίου Αθηνών, Γιάννης Υφαντόπουλος, σε σχετική εκδήλωση.

Τρίτη, 29 Μαρτίου 2011

Επέκταση πιστωτικής πολιτικής στα φαρμακεία…

Αλλάζουν πολιτική μεγάλες φαρμακευτικές με αφορμή τη 'δυσκινησία' του δημοσίου στις πληρωμές από τα νοσοκομεία.Τουλάχιστον για τα ακριβά φάρμακα που μπορούν πλέον να πωλούνται και από τα φαρμακεία.

Δευτέρα, 28 Μαρτίου 2011

Απώλειες στο παρατηρητήριο της ΕΠΥ…

Μα τι γίνεται τις τελευταίες ημέρες στην Επιτροπή Προδιαγραφών Υγείας;Ο 'δαίμων του τυπογραφείου' φαίνεται πως 'μετακόμισε' και στα γραφεία της Επιτροπής, με αποτέλεσμα να χαθούν στοιχεία τιμών από το Παρατηρητήριο…Και οι 'ψιθυριστές' μας ενημέρωσαν πως επειδή κάποιος έπρεπε να 'την πληρώσει', αντί να διερευνηθούν τα συστήματα ασφαλείας, τα back up και η λοιπή μηχανογραφική οργάνωση, ο 'κλήρος' έπεσε στον ένα από τους δύο υπαλλήλους…

Πέμπτη, 24 Μαρτίου 2011

Βρετανικά μαθήματα ′ιατρικού τουρισμού′

Τον … 'δωρεάν' ιατρικό τουρισμό προσπαθεί να περιορίσει η Μ. Βρετανία, στο σύστημα υγείας της, ώστε να αποφύγει αυτούς που 'ξέχασαν' να περάσουν από το ταμείο μετά την περίθαλψή τους…Όποιος λοιπόν χρωστάει στο βρετανικό σύστημα υγείας πάνω από 1.