Ενδοσκόπιο

Φίλτρα άρθρων

Τετάρτη, 23 Μαρτίου 2011

Πληρωμή χρεών με αποσιωπητικά…

Τα νοσοκομεία έπρεπε να έχουν αποπληρώσει τις οφειλές του πρώτου εξαμήνου του 2010, αλλά και τον Ιανουάριο του 2011, ως τις 18 Μαρτίου, με τις επιχορηγήσεις και τα νοσήλια από τα Ταμεία.

Τρίτη, 22 Μαρτίου 2011

200 εκατομμύρια για την παράνομη μετανάστευση;

Πολύ συζητιέται η παράνομη μετανάστευση και η θωράκιση της συνοριακής γραμμής, τουλάχιστον για θέματα δημόσιας υγείας.

Δευτέρα, 21 Μαρτίου 2011

Λοβέρδος: σχετική η αντίληψη του χρόνου

Ο χρόνος μπορεί να μετράται με αντικειμενικό σύστημα από αρκετούς αιώνες τώρα, όμως οι παγκόσμιες πρωτοτυπίες της χώρας μας, έχουν πεδίο δράσης και εδώ…Ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος, μιλώντας για τις συγχωνεύσεις που περιμένουμε στα νοσοκομεία, διαβεβαίωσε πως ο κοινωνικός διάλογος θα κρατήσει από τον Απρίλιο –που θα κατατεθεί η πρόταση της σχετικής επιτροπής - ως τον Ιούλιο, και πως νωρίτερα δεν θα υπάρξει απόφαση.

Παρασκευή, 18 Μαρτίου 2011

Δίχτυ ′ασφαλείας′ στην ανακοστολόγηση φαρμάκων;

Γκρινιάζουν μεταξύ τους οι φαρμακευτικές επιχειρήσεις με αφορμή την τιμολόγηση των φαρμάκων.Το τελευταίο δελτίο τιμών που εκδόθηκε για την 'αποκατάσταση' της flat μείωσης των τιμών του 2010, συνέχισε να λαμβάνει υπόψιν του την κατηγοριοποίηση της flat μείωσης, 'ψιθυρίζουν' όσοι αισθάνονται αδικημένοι, κάνοντας λόγο για όριο στις μειώσεις των τιμών…Έτσι, πιέζουν για άρση των κατηγοριών που τέθηκαν ανάλογα με την τιμή των προϊόντων, ζητώντας να αναπροσαρμοστούν οι τιμές, με ελεύθερα ποσοστά.

Τετάρτη, 16 Μαρτίου 2011

Και χρηματικό πλαφόν στις παραγγελίες φαρμάκων…

Το σύστημα των περιορισμών στις παραδόσεις κουτιών φαρμάκων από τις φαρμακευτικές το ξέρουμε πια, ύστερα από τα θέματα που έχουν δει το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες.

Τρίτη, 15 Μαρτίου 2011

Το λάθος γίνεται εκπαίδευση

Οι νοσηλευτές στη χώρα μας, είναι εξαιρετικά καταρτισμένοι.Μόνο που πάσχουν στην … πρακτική.Η διαπίστωση δεν έγινε από το υπουργείο, ούτε από διοικητικούς παράγοντες των νοσοκομείων.

Δευτέρα, 14 Μαρτίου 2011

Αττικό: λυπούμαστε θα καθυστερήσουμε!

Καθυστερημένα θα φθάνουν τα αποτελέσματα από το μικροβιολογικό εργαστήριο του Αττικού νοσοκομείου στις κλινικές, τα εξωτερικά ιατρεία του νοσοκομείου, ακόμη και στο τμήμα επειγόντων περιστατικών που ζητούν αναλύσεις για τη διάγνωση και θεραπεία ασθενών…Μάλιστα, το μικροβιολογικό εργαστήριο ζητά να περιοριστούν τα δείγματα ασθενών στα απολύτως απαραίτητα, γιατί δεν υπάρχει προσωπικό, ενώ οι εξετάσεις προσωπικού που εκτέθηκε σε υγρά ασθενή, θα στέλνονται έξω! Πολύ λυπάται για την απόφασή της αυτή η διευθύντρια του εργαστηρίου κ.

Παρασκευή, 11 Μαρτίου 2011

′Τοις μετρητοίς′ και στα νοσοκομεία;

Μια εξέταση PET-CT χρειάστηκε νεαρή καρκινοπαθής, ύστερα από τις υποδείξεις των θεραπόντων γιατρών της. Το παραπεμπτικό του ΙΚΑ εκδόθηκε, ήρθε κι έγκριση απ΄ το Κεντρικό Συμβούλιο Υγείας (ΚΕΣΥ) και το ραντεβού 'κλείστηκε' στον Ευαγγελισμό.

Πέμπτη, 10 Μαρτίου 2011

Χτίζονται νοσοκομεία για συγχωνεύσεις;

Επεκτείνεται το Πανεπιστημιακό Ιωαννίνων από τις 800 κλίνες, θα φτάσει τις 1.100.Επεκτείνεται και το νοσοκομείο Χατζηκώστα εγκαθιστώντας νέες μονάδες για εφήβους…Τρία ακόμη νοσοκομεία είναι υπό κατασκευή στην Πρέβεζα, τη Λευκάδα και το Αγρίνιο, ενώ της Κέρκυρας το νοσοκομείο ολοκληρώθηκε πρόσφατα.

Τετάρτη, 09 Μαρτίου 2011

Λίστα πρωτοτύπων και αντιγράφων στον ΕΟΦ

Από τον περασμένο Ιούλιο γίνεται προσπάθεια από το υπουργείο Υγείας να προσδιορίσει ποια φάρμακα είναι πρωτότυπα και ποια γενόσημα, δηλαδή ακριβή αντίγραφα των πρωτοτύπων!Μεγάλο μέρος της προσπάθειας έκαναν τα νοσοκομεία που με αλληλογραφία τους στις φαρμακευτικές, ζητούσαν να τους ενημερώσουν ποια φάρμακα ήταν τι ακριβώς…Μόνο που ο «κλήρος», έπεσε τελικά στον ΕΟΦ.