Ενδοσκόπιο

Φίλτρα άρθρων

Τρίτη, 08 Μαρτίου 2011

′Δεν πληρώνω′ πουθενά στην υγεία;

Νευρικοί είναι πλέον οι περισσότεροι φορείς που σχετίζονται με την υγεία στη χώρα μας, αφού όσοι ζητούν την πληρωμή τους από το Δημόσιο δεν εισακούγονται…Έτσι, οι γιατροί εξετάζουν τοις μετρητοίς.

Παρασκευή, 04 Μαρτίου 2011

Αρχίζουν ελλείψεις υλικών σε νοσοκομεία

Κλείνει η 'στρόφιγγα' των υλικών στο ΕΣΥ…Νοσοκομεία περικόπτουν σταδιακά τις προμήθειες ακόμη και σε γάντια (!) αφού οι πιστώσεις τους δεν φτάνουν.

Πέμπτη, 03 Μαρτίου 2011

Τι πλήρωσε τελικά ο ΟΠΑΔ;

'Ώδινεν όρος και έτεκε μυν' στις πληρωμές των φαρμακοποιών από τον ΟΠΑΔ.Χθες, καταβλήθηκε ο Απρίλιος του 2010, αν και ο πρόεδρος του Οργανισμού Κυρ.

Τετάρτη, 02 Μαρτίου 2011

Σχέση γιατρού – ασθενή σε 40 κύματα…

Γενιές 14 περνάει μια μελέτη του βρετανικού ερευνητικού οργανισμού PatientView τους γιατρούς, καθώς το θέμα της είναι 'Τι πιστεύουν οι ασθενείς για τους γιατρούς τους'.

Τρίτη, 01 Μαρτίου 2011

Πρωτιά στα φαρμακεία η Pfizer

Έχασε την πρωτιά της στις πωλήσεις των φαρμακείων η Novartis από την Pfizer, ενώ στην τρίτη θέση παραμένει η Sanofi-Aventis.

Δευτέρα, 28 Φεβρουαρίου 2011

Επανεκλογή προέδρου στα ορθοπεδικά υλικά

Για μια διετή θητεία ακόμη, εκλέχθηκε ο πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Προμηθευτών Ορθοπεδικών Υλικών (ΠΑΣΥΠΟΥ) κ. Διονύσης Σαργέντης.

Παρασκευή, 25 Φεβρουαρίου 2011

Αλυσίδες μάρκετινγκ, αντί αλυσίδων φαρμακείων

Μια νέα οπτική στη διαχείριση των φαρμακείων, αρχίζει να διαφαίνεται, αφού δεν επιτρέπεται στην Ε.Ε. η λειτουργία αλυσίδων φαρμακείων.

Πέμπτη, 24 Φεβρουαρίου 2011

Φθηνότερα τα πρωτότυπα φάρμακα από τα γενόσημά τους;

'Φωτιές' έχει ανάψει το τελευταίο δελτίο τιμών φαρμάκων στις εταιρίες που διαθέτουν πρωτότυπα φάρμακα!Σε πολλές περιπτώσεις στα γενόσημα, έχει δοθεί τιμή μεγαλύτερη από αυτή του πρωτοτύπου, παρότι η νομοθεσία προβλέπει κοστολόγηση στο 72% της τιμής.

Τρίτη, 22 Φεβρουαρίου 2011

Χωρίς νεώτερα φάρμακα, γίνεται;

Σημαντική υποβάθμιση της φαρμακευτικής περίθαλψης περιμένει η φαρμακευτική αγορά με την επαναφορά της λίστας συνταγογραφουμένων φαρμάκων στα ασφαλιστικά Ταμεία.

Δευτέρα, 21 Φεβρουαρίου 2011

′Ασφυξία′ στην ιδιωτική υγεία

'Γιάννης κερνάει και Γιάννης πίνει', γίνεται σιγά-σιγά η περίθαλψη του Δημοσίου…Εκτός από τη 'σφιχτή' διαχείριση για τη μείωση των ελλειμμάτων στα νοσοκομεία, τώρα αρχίζουν και μέτρα που δεν επιτρέπουν 'διαφυγή' πόρων από φορείς του Δημοσίου, με πρόσφατη απόφαση που αίρει την ελεύθερη επιλογή γιατρού από τους ασφαλισμένους του Δημοσίου.