Ενδοσκόπιο

Φίλτρα άρθρων

Παρασκευή, 18 Φεβρουαρίου 2011

Παράλληλες εξαγωγές μέχρι 58% των ποσοτήτων

Το γρίφο των ελλείψεων των φαρμάκων επιχείρησε να λύσει ο ΕΟΦ και έβαλε τις υπηρεσίες να ψάχνουν τις ανά τετράμηνο δηλώσεις των φαρμακαποθηκών για τις ποσότητες που εξάγονται.

Πέμπτη, 17 Φεβρουαρίου 2011

ΙΚΑ: κόστος συνταγής, 1 ευρώ!

Πολύ φιλόδοξα αναδεικνύονται τα σχέδια της κυβέρνησης για το νέο φορέα πρωτοβάθμιας περίθαλψης…Μέχρι στιγμής, αυτό που δηλώνεται, είναι ότι οι ασφαλισμένοι του ΙΚΑ, μπορούν να εξετάζονται και από γιατρούς – συμβεβλημένους με τον ΟΠΑΔ και τον ΟΑΕΕ, οι οποίοι θα πληρώνονται με 20 ευρώ την επίσκεψη…Μετά από κάθε επίσκεψη ασθενή σε γιατρό του ΙΚΑ, εκδίδεται τουλάχιστον μια συνταγή.

Τετάρτη, 16 Φεβρουαρίου 2011

Νέοι διοικητές στο Ασκληπιείο Βούλας και τη Σύρο

Στο Ασκληπιείο Βούλας φαίνεται πως θα τοποθετηθεί σύντομα ο κ. Ν. Πόθος, μέχρι πρότινος διοικητής στο νοσοκομείο Σύρου, στη θέση του απελθόντος διοικητή Αλ.

Τρίτη, 15 Φεβρουαρίου 2011

ΙΚΑ: επιλογή εργαστηρίου, μόνο το Φεβρουάριο…

Τρεις εβδομάδες μόνο θα ισχύσει τελικά η άρση του πλαφόν του ΙΚΑ για τη διενέργεια εξετάσεων στα συμβεβλημένα ιδιωτικά εργαστήρια και διαγνωστικά κέντρα…Όπως λέει στην επιστολή του προς τους γιατρούς ο διοικητής του ΙΚΑ Ροβ.

Δευτέρα, 14 Φεβρουαρίου 2011

Γρίπη: Μα εμβολιάστηκα! Πρόπερσι…

Οι γιατροί φέτος, δεν μαλώνουν μεταξύ τους για το εμβόλιο της νέας γρίπης.Πολύ απλά, γιατί κανείς τους δεν το έκανε.

Παρασκευή, 11 Φεβρουαρίου 2011

Προβληματισμοί γιατρών μετά την απεργία…

Δύο παράμετροι που προβληματίζουν τους γιατρούς μετά τις απεργίες, είναι οι εξής:-οι εργασιακές σχέσεις τους με το νέο φορέα υγείας και μετά από αυτό, με τα νοσοκομεία, αφού υπάγονται στο ΕΣΥ, οι γιατροί των νοσοκομείων του ΙΚΑ που μπορούν να διατηρούν ιατρείο και -το ενδεχόμενο –προοπτικά- να περάσει και η περίθαλψη των υγειονομικών στο νέο αυτό φορέα, στη βάση των επερχόμενων ενοποιήσεων των Ταμείων…Η πρώτη παράμετρος φέρνει αλλαγές στην απασχόληση των γιατρών στο δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα συνολικά, ενώ η δεύτερη, ενδεχομένως να προκαλέσει διάσπαση της περιουσίας του Ταμείου των υγειονομικών (ένα από τα υγιή ταμεία) και να θέσει σε κίνδυνο και τον κλάδο σύνταξης…Καθώς όμως οι δύο αυτές παράμετροι αφορούν μελλοντικές νομοθετικές ρυθμίσεις, οι αντιδράσεις μπορούν να μπουν σε άλλη βάση…

Πέμπτη, 10 Φεβρουαρίου 2011

′Μικροσκόπιο′ στις εφημερίες για οικονομία

Οι εφημερίες των γιατρών φαίνεται πως είναι το επόμενο βήμα του υπουργείου Υγείας, μετά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου για την υγεία.

Τετάρτη, 09 Φεβρουαρίου 2011

Κοινοπραξίες γιατρών ενόψει ΕΟΠΥΥ

Νέα κοινοπρακτικά σχήματα ετοιμάζουν εργαστηριακοί γιατροί ενόψει της πιλοτικής λειτουργίας του νέου φορέα υγείας, ΕΟΠΥΥ, από τον ερχόμενο Ιούνιο.

Τρίτη, 08 Φεβρουαρίου 2011

ΙΚΑ: καθυστερήσεις πληρωμών για φάρμακα

Όλοι για τους ασφαλισμένους του ΙΚΑ δηλώνουν ότι φροντίζουν, όμως οι ίδιοι, συνεχίζουν να ταλαιπωρούνται.Το επόμενο πρόβλημα που αρχίζει δειλά –δειλά να διαφαίνεται είναι η προμήθεια των φαρμάκων τους από το ίδιο το Ίδρυμα (εκτός από τα ιδιωτικά φαρμακεία).

Δευτέρα, 07 Φεβρουαρίου 2011

Η κόντρα του ποσοστού της απεργίας…

Στα ποσοστά συμμετοχής στην απεργία 'παίζεται' τώρα η κόντρα Κυβέρνησης – γιατρών για το πολυνομοσχέδιο της υγείας.Γιατροί καταγγέλλονται μεταξύ τους για τα ποσοστά της απεργίας, διοικητές δηλώνουν ότι η Ομοσπονδία δεν έχει κηρύξει απεργία, τα ποσοστά που ανακοινώνονται από το υπουργείο και εποπτευόμενους φορείς κυμαίνονται λίγο πάνω από τη μονάδα, κλπ…Και ενώ οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι των γιατρών δηλώνουν τη συνέχιση της απεργίας ως την ψήφιση του νομοσχεδίου, δεν μπορώ, παρά να διερωτηθώ: με τόσες κενές οργανικές θέσεις γιατρών στο ΕΣΥ και με το προσωπικό ασφαλείας που πρέπει να βρίσκεται στη θέση του για τα επείγοντα περιστατικά, ποιο θα ήταν το μεγαλύτερο ποσοστό που θα έφθανε μια τέτοια απεργία;