Ενδοσκόπιο

Φίλτρα άρθρων

Παρασκευή, 04 Φεβρουαρίου 2011

′Πολιορκημένος′ ο υπουργός Υγείας

Το πιο κεντρικό σημείο της Αθήνας, τη Βουλή, διάλεξε σήμερα ο υπουργός Υγείας κ. Ανδρέας Λοβέρδος να κάνει τις ανακοινώσεις του - μαζί με τον αναπληρωτή υπουργό Εργασίας κ.

Πέμπτη, 03 Φεβρουαρίου 2011

Στα δύο οι φαρμακευτικές για τις τιμές

Σε δυο 'στρατόπεδα' κοντεύουν να χωριστούν οι φαρμακοβιομηχανίες από την πρόθεση της επιτροπής τιμών να μειώσει τις τιμές εκείνων των 42 φαρμάκων που λέγαμε την περασμένη εβδομάδα…Η μια 'πτέρυγα' διαμαρτύρεται και ζητά νομικές εξηγήσεις για αυτή την πρόθεση της επιτροπής.

Τετάρτη, 02 Φεβρουαρίου 2011

5 ευρώ εισιτήριο παρά το ΙΚΑ;

Πριν ακόμη ψηφιστεί ο νόμος για το νέο φορέα πρωτοβάθμιας υγείας, φαίνεται πως το εγχείρημα ξεκίνησε «περιφερειακά»…Η αδυναμία ανανέωσης των συμβάσεων σε γιατρούς περιφερειακού ΙΚΑ της βόρειας Ελλάδας, προκάλεσε αδυναμία λειτουργίας του συγκεκριμένου υγειονομικού κέντρου.

Τρίτη, 01 Φεβρουαρίου 2011

Σύστημα υγείας: τρίτος ή πέμπτος κόσμος;

Για τριτοκοσμική υποβάθμιση του συστήματος υγείας κατήγγηλε ο Ιατρικός Σύλλογος Πειραιά το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας, με τις κινητοποιήσεις του.

Δευτέρα, 31 Ιανουαρίου 2011

Τι ′φοβούνται′ οι φαρμακοποιοί;

Ένα στα τρία σχόλια στην 'ανοικτή διακυβέρνηση' για το άνοιγμα των 'κλειστών' επαγγελμάτων με το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, αφορά τους φαρμακοποιούς, οι οποίοι δεν περιλαμβάνονται σε αυτό!Όχι δεν πρόκειται για παραδρομή.

Παρασκευή, 28 Ιανουαρίου 2011

42 φάρμακα υπό έλεγχο τιμής

Μαζί με τις ενστάσεις από τις φαρμακευτικές για την κοστολόγηση των προϊόντων τους, η Επιτροπή Τιμών προωθεί πρόσθετες μειώσεις στις τιμές 42 φαρμάκων.

Πέμπτη, 27 Ιανουαρίου 2011

′Απελευθέρωση′ και στην επιλογή γιατρού;

Ούτε στα καλύτερα όνειρά τους δεν θα μπορούσαν να το σκεφτούν αυτό οι ασφαλισμένοι του ΙΚΑ.Δηλαδή, να πηγαίνουν στο γιατρό του Ιδρύματος, να τους δέχεται στο προσωπικό του ιατρείο και να τον πληρώνει το…ΙΚΑ!Κι όμως, αυτό αποτελεί πρόταση της διοίκησης του ΙΚΑ, ενόψει δημιουργίας του ενιαίου φορέα υγείας, στον οποίο θα ενταχθούν οι κλάδοι υγείας των τεσσάρων Ταμείων.

Τετάρτη, 26 Ιανουαρίου 2011

Sanofi- Genzyme: παράταση εξαγοράς

Μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου επέκτεινε την προσφορά της η Sanof i- Aventis για εξαγορά της Genzyme, όμως απ΄ ότι φαίνεται μέχρι στιγμής, δεν φέρεται διατεθειμένη να αυξήσει και την προσφορά της.

Τρίτη, 25 Ιανουαρίου 2011

Η Ελλάδα έχει τα μεγαλύτερα χάλια στην Υγεία

'Έχω μελετήσει 25 συστήματα Υγείας σε όλο τον κόσμο. Το ελληνικό είναι το πλέον χαώδες'.Την εξομολόγηση αυτή έκανε ο συντονιστής της επιτροπής σοφών για την Υγεία κ.

Δευτέρα, 24 Ιανουαρίου 2011

Το ′θαύμα′ στο νοσκομείο ′Αττικόν′

Δεν πίστευαν στα μάτια τους οι γιατροί και το προσωπικό του νοσοκομείου 'Αττικόν'.Την Παρασκευή έφυγαν από το χώρο εργασίας τους, χωρίς να έχει αλλάξει κάτι.