Ενδοσκόπιο

Φίλτρα άρθρων

Παρασκευή, 21 Ιανουαρίου 2011

Στις ′πλάτες′ του ΕΣΥ η τέταρτη δόση του δανείου

Αυστηρός προς τους διοικητές των νοσοκομείων, ήταν την Παρασκευή ο υπουργός Υγείας.Ο κ. Ανδρέας Λοβέρδος τούς είπε - ούτε λίγο, ούτε πολύ - ότι η εκταμίευση της τέταρτης δόσης του δανείου, εξαρτάται από αυτούς.

Πέμπτη, 20 Ιανουαρίου 2011

Ράβε - ξήλωνε στο νομοσχέδιο για τους φαρμακοποιούς

Αλλαγές επί αλλαγών, κάνει το υπουργείο Υγείας στο πολυνομοσχέδιο.Στο αρχικό κείμενο, που διανεμήθηκε την Τετάρτη, έμενε ανοικτό το να ιδρύεται νέο φαρμακείο από μη φαρμακοποιό ('το επάγγελμα του φαρμακοποιού και η λήψη άδειας ίδρυσης και λειτουργίας φαρμακείου δεν υπόκεινται σε κανένα περιορισμό πλην των σχετικών με τα πληθυσμιακά όρια και την προϋπόθεση τήρησης ελαχίστων αποστάσεων').

Τετάρτη, 19 Ιανουαρίου 2011

Μεγάλη συσπείρωση από τους φαρμακοποιούς

Για καθολική συμμετοχή των φαρμακοποιών στην απεργία, κάνουν λόγο οι σύλλογοι.Είναι, ίσως, η πρώτη φορά που το σύνολο του κλάδου συσπειρώνεται με τόσο αποφασιστικό τρόπο απέναντι σε μία εξωτερική απειλή.

Τρίτη, 18 Ιανουαρίου 2011

′Άδειασμα′ Λοβέρδου για το κάπνισμα

Στροφή 180 μοιρών στο θέμα του αντικαπνιστικού νόμου, έκανε ο υπουργός Υγείας.Ο κ. Ανδρέας Λοβέρδος εμφανιζόταν έτοιμος να διαμορφώσει ένα πιο 'χαλαρό' πλαίσιο.

Δευτέρα, 17 Ιανουαρίου 2011

PWC: Πληρωμές με αποτέλεσμα στην υγεία

Συγχωνεύσεις οργανισμών υγείας και ένταση στα μέτρα μείωσης των δαπανών υγείας 'βλέπει' το Ινστιτούτο Ερευνών Υγείας της PricewaterhouseCoopers σε πρόσφατη έκθεσή του για το σύστημα υγείας των ΗΠΑ.

Παρασκευή, 14 Ιανουαρίου 2011

Σε ανακοστολόγηση τα ′ορφανά′ φάρμακα

Τα 'ορφανά' φάρμακα παίρνουν σιγά - σιγά τη σειρά τους για ανακοστολόγηση, όσο ακόμη η αρμοδιότητα βρίσκεται στο υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης…Είναι τα φάρμακα που αφορούν παθήσεις σπάνιες και για τα οποία υπάρχει ειδικό καθεστώς προστασίας στην Ε.

Πέμπτη, 13 Ιανουαρίου 2011

Sanofi: επανέρχεται η εξαγορά της Genzyme;

Πρόφτασε η Ε.Ε. να απαντήσει στη γαλλική φαρμακευτική Sanofi Aventis, ότι δεν υπάρχει θέμα από την επιτροπή ανταγωνισμού στην Ευρώπη, για την εξαγορά της αμερικανικής βιοτεχνολογικής Genzyme.

Τετάρτη, 12 Ιανουαρίου 2011

Ντυνάν: μετά το φιάσκο, τι;

Η ξεκάθαρη στάση του υπουργού Υγείας κ. Ανδρέα Λοβέρδου (σ.σ. εκτός από υπουργός Υγείας είναι και Συνταγματολόγος) για το θέμα του Ερρίκος Ντυνάν, ότι το νοσοκομείο μόνο 'ιδρύεται ή διαλύεται', δηλαδή με απλά λόγια ότι δεν μπορεί να πουληθεί, αποδεικνύει ότι το ενδιαφέρον του Ιατρικού Αθηνών αλλά και η κίνηση αποδοχής του προέδρου του Ιδρύματος κ.

Τρίτη, 11 Ιανουαρίου 2011

Fitch: Λίγα τα νέα φάρμακα, μειώνουν τους τζίρους

Έξι νέα μόρια εγκρίθηκαν το τελευταίο τρίμηνο από τον αμερικανικό και τον ευρωπαϊκό οργανισμό φαρμάκων FDA και EMEA, αντίστοιχα.

Δευτέρα, 10 Ιανουαρίου 2011

Έλεγχος συνταγών από φαρμακευτικές…

Περίεργες πρακτικές διανομής έχουν ξεκινήσει πολυεθνικές φαρμακευτικές όχι μόνο για τα φάρμακα που εξάγονται μέσω παραλλήλου εμπορίου, αλλά ακόμη και για τρέχοντα καθημερινά φάρμακα…Μεγάλη ευρωπαϊκή φαρμακευτική, ζήτησε από φαρμακοποιό τη συνταγή του ασθενούς, για να την εγκρίνει και να στείλει το φάρμακο στο φαρμακείο με ταξί, χρεώνοντας μάλιστα το κόστος του ταξί στο φαρμακοποιό!Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή: ο φαρμακοποιός δέχεται μια συνταγή, αναζητά τα φάρμακα που αναγράφονται στη φαρμακαποθήκη, η τελευταία δηλώνει ότι δεν έχει και ο φαρμακοποιός στρέφεται στην εταιρία παραγωγής.