Ενδοσκόπιο

Φίλτρα άρθρων

Παρασκευή, 07 Ιανουαρίου 2011

Αλλαγές και στην Κ. Μαρινόπουλος της Alapis

Αποχώρησε από τη φαρμακαποθήκη Κ. Μαρινόπουλος, για να συνταξιοδοτηθεί, ο ιδρυτής της κ. Κώστας Μαρινόπουλος.Σήμερα η φαρμακαποθήκη είναι κατά 100% θυγατρική της Alapis, και τον κ.

Τετάρτη, 05 Ιανουαρίου 2011

Στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο και το φαρμακεμπόριο…

Εξαφάνιση από την αγορά των φθηνών φαρμάκων, προβλέπουν οι φαρμακοποιοί- μέλη των συντεταιρισμών, από την απ΄ ευθείας μείωση του χονδρεμπορικού κέρδους κατά το ένα τρίτο…Και ο λόγος είναι, ότι το χονδρεμπόριο έχει σταθερό κόστος για κάθε κουτί φαρμάκου που διανέμει, ανεξάρτητα αν το φάρμακο κοστίζει 1 ή 3.

Τρίτη, 04 Ιανουαρίου 2011

Δεν βγαίνουν τα...κουκιά με τα πληθυσμιακά των φαρμακοποιών

Κάτι δεν έχει υπολογίσει καλά ο υπουργός Υγείας. Ή κάτι δεν μάς λέει καλά...Στο διάλογο για το 'άνοιγμα' του φαρμακευτικού επαγγέλματος, τάχτηκε υπέρ της αλλαγής των πληθυσμιακών κριτηρίων για λειτουργία νέου φαρμακείου.

Δευτέρα, 03 Ιανουαρίου 2011

Οργανωθείτε για τις δαπάνες υγείας

Παραμονή πρωτοχρονιάς υποβλήθηκε η πρόταση στο ΕΣΠΑ για εφαρμογή και από τη χώρα μας του Διεθνούς Συστήματος Λογαριασμών Υγείας.

Παρασκευή, 31 Δεκεμβρίου 2010

Σε συνταξιοδότηση ο διευθυντής τιμών φαρμάκων

Μετά την έκδοση και του χθεσινού δελτίου τιμών φαρμάκων, αποχώρησε από τη Διεύθυνση Τιμών Φαρμάκων της γενικής γραμματείας Εμπορίου, ο διευθυντής κ.

Πέμπτη, 30 Δεκεμβρίου 2010

Ο Αη Βασίλης φέρνει εντάλματα…

Ξεκίνησαν από χθες να αποστέλλονται μαζικά από τα νοσοκομεία, τα εντάλματα πληρωμής προς τις φαρμακευτικές.Και αφορούν εγκρίσεις, για κάθε μία προμήθεια που έγινε ξεχωριστά, ανά τιμολόγιο που είχε εκδοθεί.

Τετάρτη, 29 Δεκεμβρίου 2010

′Κολοκυθιά′ και για τα νέα φαρμακεία

Αν αλλάξουν τα πληθυσμιακά κριτήρια για τα φαρμακεία και περιοριστούν στο ένα φαρμακείο ανά 1.000 κατοίκους, τότε θα δημιουργηθούν άλλες 6.

Τρίτη, 28 Δεκεμβρίου 2010

Οδηγίες χρεών από την Ταϋλάνδη!

Μέχρι την Ασία έφτασε η 'χάρη' της οικονομικής μας κρίσης…Ταϋλανδέζικη τράπεζα, αρνήθηκε να δώσει πίστωση για την προμήθεια αναλωσίμων υλικών σε ελληνική εταιρία και διεμήνυσε στην παρασκευάστρια εταιρία της χώρας της, ότι 'πρώτα θα περιμένετε την εξόφληση του χρέους των νοσοκομείων παλαιοτέρων ετών και μετά, για τις νέες προμήθειες, θα έχετε προπληρωθεί'…Δηλαδή τι; Παρά την τρόικα, αυτοί θεωρούν ότι έχουμε κηρύξει 'στάση πληρωμών';

Δευτέρα, 27 Δεκεμβρίου 2010

Και αλλαγές λειτουργίας στη Roche…

Στα βαθειά έχει πέσει ο νέος πρόεδρος της Roche Ελλάς κ. Beat Lieberherr…Μετά από 32 χρόνια παρουσίας της εταιρίας στη χώρα μας, μελετά αλλαγές στη βάση υπό την οποία η ελληνική θυγατρική δραστηριοποιείται…Τα κεντρικά της Βασιλείας, έδωσαν στίγμα δραστικής αλλαγής και τώρα, το εδώ επιτελείο, ψάχνει τον τρόπο.

Παρασκευή, 24 Δεκεμβρίου 2010

Κόντρες μετακινήσεων για την κοστολόγηση φαρμάκων

Με μετακινήσεις υπαλλήλων από το υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης σκέφτεται το υπουργείο Υγείας να στελεχώσει το νέο τμήμα κοστολόγησης των φαρμάκων από την καινούρια χρονιά.