Ενδοσκόπιο

Φίλτρα άρθρων

Πέμπτη, 23 Δεκεμβρίου 2010

Δελτίο φαρμάκων; Από Τρίτη…

Από Τρίτη θα ετοιμαστεί το δελτίο τιμών με τα 80 φάρμακα που είχαν υποβάλει αίτημα τιμολόγησης στη γενική γραμματεία Εμπορίου ως το τέλος Ιουνίου… Είναι που έφτασαν Χριστούγεννα και υπάρχουν και οι αργίες…Έτσι η Επιτροπή Τιμών ολοκληρώνει τις εργασίες της σήμερα, οι υπηρεσίες φτιάχνουν το Δελτίο, που θα υπογραφεί με την επιστροφή του υφυπουργού την Τρίτη.

Τετάρτη, 22 Δεκεμβρίου 2010

ΟΠΑΔ: για να πληρώσει χρειάζεται νόμο…

Τελικά είναι αδύνατον να πληρώσει ο ΟΠΑΔ τα χρέη για τα ορθοπεδικά υλικά, αλλά και για ιατρικές πράξεις και εξετάσεις…Και ενώ υπάρχει η επιχορήγηση για το σκοπό αυτό, τα χρήματα περιμένουν και δεν μπορούν να ενταλματοποιηθούν, γιατί λείπουν οι κατάλληλες νομοθετικές διατάξεις…Το διαπίστωσε ο πρόεδρος του Οργανισμού κ.

Τρίτη, 21 Δεκεμβρίου 2010

Εποπτεία Πρωθυπουργού στο υπουργείο Υγείας

Στενό 'μαρκάρισμα' έχει υιοθετήσει το επιτελείο του Πρωθυπουργού στο υπουργείο Υγείας, για την εφαρμογή του Μνημονίου.

Δευτέρα, 20 Δεκεμβρίου 2010

Η ένταση και ο ‘ωραίος’

Μεγάλη ένταση είχε σήμερα η συνάντηση του υπουργού Υγείας Ανδρέα Λοβέρδου με τους φαρμακοποιούς, για το ‘άνοιγμα’ του επαγγέλματος και το φόβο των τελευταίων για ‘πέρασμα’ των φαρμάκων στα σούπερ-μάρκετ.

Πέμπτη, 16 Δεκεμβρίου 2010

40 φάρμακα στο μικροσκόπιο

Νέες μειώσεις στις τιμές 40 φαρμάκων που είχαν περιληφθεί στο δελτίο τιμών του περασμένου Σεπτεμβρίου, μελετά να δώσει η επιτροπή τιμών φαρμάκων, πριν τη γενική ανακοστολόγηση που εκκρεμεί.

Τρίτη, 14 Δεκεμβρίου 2010

Στα ′καρφιά′ για τα εντάλματα

Καμιά 30αριά Επίτροποι πήραν σήμερα τηλέφωνο στο Ελεγκτικό Συνέδριο για να μάθουν τι αποφάσισε το 4ο τμήμα για τη συνταγματικότητα της ρύθμισης των χρεών…Και μαζί με αυτούς και επιχειρηματίες, που ανησυχούν αν τελικά θα ισχύσει η ρύθμιση, και μαζί με αυτήν και η ελπίδα πληρωμής κάποιων οφειλών έως το τέλος του χρόνου…Το 4ο τμήμα συνεδρίασε και πάλι, αντιμετώπισε θετικά το θέμα, όμως καμία απόφαση δεν καταγράφηκε, γιατί η διατύπωση είναι αυτή που θα επιτρέψει τελικά την πληρωμή των ενταλμάτων, χωρίς να καλύπτει πλήρως τις όποιες εξωσυμβατικές προμήθειες.

Δευτέρα, 13 Δεκεμβρίου 2010

Προς συνενώσεις φαρμακαποθηκών

Μεταξύ των κ.κ. Σκυλακάκη και Κάτσαρη θα κριθεί τελικά η προεδρία του συλλόγου των φαρμακαποθηκών, μετά τις εκλογές του περασμένου Σαββάτου.

Παρασκευή, 10 Δεκεμβρίου 2010

Διαγωνισμοί χωρίς προδιαγραφές;

Διαγωνισμός στην υγειονομική περιφέρεια Κρήτης ολοκληρώθηκε μεν, μόνο που ανταγωνιστές του μειοδότη, ψιθυρίζουν πως δεν έχει δυνατότητα να προμηθεύσει όλα τα νοσοκομεία του νησιού με όλα τα απαιτούμενα υλικά…Άλλοι ανταγωνιστές δε, λένε πως έγινε μια διαπραγμάτευση, όμως δεν τηρήθηκαν οι προδιαγραφές, άρα δεν τηρήθηκε απολύτως ο νόμος…Θα μου πεις 'κακίες του ανταγωνισμού'.

Πέμπτη, 09 Δεκεμβρίου 2010

Εκλογές ′αιφνιδιασμού′ στις φαρμακαποθήκες

Νέα πρόεδρος των φαρμακαποθηκαρίων, στη θέση του κ. Μανώλη Κάτσαρη, προαλείφεται η κ. Ειρήνη Μαρκάκη.Η αιφνιδιαστική μείωση του ποσοστού κέρδους στις χονδρεμπορικές επιχειρήσεις προκάλεσε κλυδωνισμούς στο σύλλογο και τώρα 'μαζεύονται κουκιά'…

Τετάρτη, 08 Δεκεμβρίου 2010

Στον Εισαγγελέα για τις ελλείψεις φαρμάκων

Σε μηνύσεις σκέφτονται να καταφύγουν οι φαρμακοποιοί, από τις έντονες ελλείψεις φαρμάκων στην αγορά.Εξώδικο έστειλε ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής στον ΕΟΦ για την έλλειψη βασικών φαρμάκων και όχι μόνο αυτών των τεσσάρων για τα οποία έχουν απαγορευθεί οι εξαγωγές.