Ενδοσκόπιο

Φίλτρα άρθρων

Τρίτη, 07 Δεκεμβρίου 2010

Η διαχείριση της πληροφορίας από την e-συνταγογράφηση

Στην ΗΔΙΚΑ θα συγκεντρώνονται οι πληροφορίες της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης και η συγκεκριμένη υπηρεσία θα ευθύνεται για τη διαδικτυακή ανταλλαγή δεδομένων.

Δευτέρα, 06 Δεκεμβρίου 2010

Έφυγαν οι δημοσιογράφοι από τη συνέντευξη Λοβέρδου

Το φυσάει και δεν κρυώνει ο υπουργός Υγείας.Οι διαπιστευμένοι δημοσιογράφοι τον άφησαν στα...κρύα του λουτρού, έπειτα από 'στήσιμο' μίας ώρας έξω από την αίθουσα συνεντεύξεων.

Δευτέρα, 06 Δεκεμβρίου 2010

Ξαφνικό rebate χωρίς προειδοποίηση…

Και νέο μέτωπο άνοιξε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος με τη μείωση του χονδρεμπορικού κέρδους στο 5,4% από 8% της χονδρικής τιμής των φαρμάκων, όπως προβλέπεται στο νομοσχέδιο περί προμηθειών…Ο κλάδος, από καιρό βρίσκεται σε συμπληγάδες, τώρα όμως αιφνιδιάστηκε δυσάρεστα!Διότι ούτε είχε τεθεί τέτοιο θέμα, ποτέ, ούτε είναι σαφές πώς θα λειτουργήσει.

Παρασκευή, 03 Δεκεμβρίου 2010

‘Κολοκυθιάς’ συνέχεια για το rebate

Η ‘κολοκυθιά’ έχει αναδειχθεί πλέον στο πιο προσφιλές παιχνίδι για τo rebate των φαρμάκων, της επιστροφής μέρους της τιμής τους στα ασφαλιστικά ταμεία από τα οποία συνταγογραφήθηκαν και χορηγήθηκαν…Για τη φαρμακοβιομηχανία, αρχικά ήταν 4% στη χονδρική τιμή, έγινε 3% στη λιανική τιμή και τώρα φαίνεται πως επιστρέφει το 3%, αυτή τη φορά στην ex-factory τιμή, μετά και την προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Πέμπτη, 02 Δεκεμβρίου 2010

Ποιοι θα πληρωθούν τα χρέη;

Μια λίστα με περίπου 500 εταιρίες που θα μπουν τελικά στη ρύθμιση των χρεών των νοσοκομείων, επειδή δεν χρωστούν στο δημόσιο ή τα Ταμεία, 'κυκλοφορεί' στα υπουργεία Υγείας και Οικονομικών.

Τετάρτη, 01 Δεκεμβρίου 2010

Καθυστερήσεις πληρωμών στο Ντυνάν

Πάλι έναντι πληρώνει το Ερρίκος Ντυνάν τους εργαζόμενούς του…Και οι εργαζόμενοι ακολούθησαν την ίδια διαδρομή: έθεσαν το θέμα στα ανώτερα συνδικαλιστικά όργανα, όπως το Εργατικό Κέντρο της Αθήνας.

Δευτέρα, 29 Νοεμβρίου 2010

Ετοιμασίες Εθνικής για τα ομόλογα των χρεών

Ανάσα φαίνεται να παίρνουν οι προμηθευτές, όχι γιατί πληρώθηκαν τα χρέη, αλλά γιατί κάτι άρχισε να 'κινείται', τουλάχιστον από πλευράς Εθνικής Τράπεζας που ανέλαβε να διαχειριστεί τα ομόλογα…Η Τράπεζα, όρισε ότι το ίδιο στέλεχος που είχε ασχοληθεί με την εξόφληση των προμηθευτών στην προηγούμενη ρύθμιση, θα 'τρέξει' το θέμα και αυτή τη φορά.

Δευτέρα, 29 Νοεμβρίου 2010

Αν. Λοβέρδος: ′χείρα συνεννόησης′ στους πρώην

Χείρα 'συνεννόησης' έτεινε ο υπουργός Υγείας κ. Αν. Λοβέρδος, προς τους 11 πρώην υπουργούς Υγείας από τη μεταπολίτευση μέχρι σήμερα.

Παρασκευή, 26 Νοεμβρίου 2010

′Καμένα′ πάνε 9 εκ. ευρώ στα νοσοκομεία

Τουλάχιστον 9 εκ. ευρώ ετησίως 'χάνονται' το χρόνο από τα νοσοκομεία, για τη θέρμανσή τους…Μελέτη του Κέντρου Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΚΑΠΕ) παρατηρεί ότι σε οκτώ νοσοκομεία το 75% της ενέργειας αφορά θέρμανση και μόνο το 25% λοιπές εργασίες.

Πέμπτη, 25 Νοεμβρίου 2010

Οι φθηνότερες θεραπείες στο ‘Παίδων’

Οικονομικές δυσκολίες φαίνεται πως αντιμετωπίζει τελευταία το νοσοκομείο Παίδων ‘Αγ. Σοφία’…Όπως όλα τα νοσοκομεία θα μου πεις…Μόνο που εκεί που οι περικοπές περιορίζονταν σε ελλείψεις στα βασικά είδη υγιεινής (σαπούνια, απολυμαντικά κλπ), τώρα άρχισαν και τις περικοπές στις θεραπείες…Μια από αυτές είναι και η χορήγηση αυξητικής ορμόνης στα παιδιά.