Ενδοσκόπιο

Φίλτρα άρθρων

Πέμπτη, 11 Νοεμβρίου 2010

Εκπτώσεις στις εξετάσεις από τον ΟΠΑΔ

Εκπτώσεις σε μονοψήφιο ποσοστό επιχειρεί να πετύχει ο ΟΠΑΔ από μεγάλους ομίλους διαγνωστικών κέντρων και ιδιωτικών κλινικών, καθώς από το καταστατικό του, παρέχει στους δημοσίους υπαλλήλους – ασφαλισμένους του, τη δυνατότητα επιλογής θεραπευτηρίου.

Τετάρτη, 10 Νοεμβρίου 2010

Το ‘άνοιγμα’ του επαγγέλματος του φαρμακοποιού

Ένα rebate και μια ενίσχυση των εφημεριών φαίνεται πως είναι αρκετά … συστατικά, για να ξεπεραστεί το αίτημα της τρόικας για απελευθέρωση του επαγγέλματος του φαρμακοποιού…Γιατί τι μπορεί να σημαίνει απελευθέρωση για την Ελλάδα, όταν τα πληθυσμιακά κριτήρια της Ευρώπης δεν τα πλησιάζουμε κάν (είναι πολύ περισσότερα τα φαρμακεία κατ΄ αναλογία πληθυσμού), οι αποστάσεις δεν έχουν καμία σχέση και οι αλυσίδες πρόσφατα απαγορεύθηκαν με απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου…Με τα δύο μέτρα γίνεται παρέμβαση στο κέρδος, αλλά και στο ωράριο, αφήνοντας κατά μέρος όσους ‘φλερτάρουν ’τα φάρμακα στη λιανική πώληση…

Τρίτη, 09 Νοεμβρίου 2010

PricewaterhouseCoopers: συνέργειες θέλει η βιοτεχνολογία

Νέες συνεργασίες και συνέργειες μεταξύ φαρμακευτικών επιχειρήσεων 'βλέπει' τώρα η PriceWaterhouseCoopers με αφορμή τη βιοτεχνολογία και τα νέα φάρμακα.

Δευτέρα, 08 Νοεμβρίου 2010

ΕΟΦ: μας στείλατε λάθος κωδικούς!

Η επιστροφή μέρους των πωλήσεων των φαρμακευτικών ως ανταπόδοση στα Ταμεία (rebate), δεν μπορούσε να υπολογιστεί με ακρίβεια, οπότε δεν μπορεί να αποσταλεί το ακριβές χρεωστικό στις φαρμακευτικές.

Παρασκευή, 05 Νοεμβρίου 2010

Η λογιστική ′αποτίμηση′ των χρεών

Το πιο καυτό θέμα για τη φαρμακοβιομηχανία αυτή τη στιγμή, είναι η πληρωμή των χρεών.Συζητιέται από όλους, με κάθε ευκαιρία.

Πέμπτη, 04 Νοεμβρίου 2010

Προσφορές Τραπεζών για τα ομόλογα των χρεών

Μέχρι αύριο αναμένει η κυβέρνηση να πάρει τις προσφορές των Τραπεζών, προκειμένου να αναδειχθεί εκείνη που θα αναλάβει τη διεκπεραίωση της εξόφλησης των χρεών των νοσοκομείων με ομόλογα.

Τετάρτη, 03 Νοεμβρίου 2010

Παζάρια για το εισιτήριο των νοσοκομείων

Αύξηση του εισιτηρίου στα νοσοκομεία από τα 3 ευρώ στα 10, φαίνεται ότι σχεδιάζει το υπουργείο Υγείας, για να ενισχύσει τα έσοδά τους.

Τρίτη, 02 Νοεμβρίου 2010

Σαχινίδης: ‘Εm-em theory’ στην Υγεία

Οι υπηρεσίες υγείας δεν είναι αντίστοιχες προς αυτά που πληρώνουμε όλοι για το σύστημα υγείας, είπε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος στην παρουσίαση του επιχειρούμενου νέου συστήματος προμηθειών.

Δευτέρα, 01 Νοεμβρίου 2010

Και εταιρίες διαχείρισης ηλεκτρονικής συνταγογράφησης

Μια νέα δραστηριότητα αναπτύχθηκε λόγω … ηλεκτρονικής συνταγογράφησης στα Ταμεία.Εταιρίες, αναλαμβάνουν να βοηθήσουν τους γιατρούς που δεν έχουν σχέση με την πληροφορική, παρέχοντας υπηρεσίες διαχείρισης παραπεμπτικών.

Παρασκευή, 29 Οκτωβρίου 2010

Διοικητές νοσοκομείων εις άγραν 3ευρου

Εξίσωση με πολλαπλούς αγνώστους έχουν να λύσουν οι διοικητές των νοσοκομείων.Για να πετύχουμε τους στόχους του μνημονίου, καλούνται να μειώσουν τους προϋπολογισμούς τους περίπου στο μισό… Το ΑΧΕΠΑ για παράδειγμα, τον προϋπολογισμό των 93 εκ.