Ενδοσκόπιο

Φίλτρα άρθρων

Τετάρτη, 27 Οκτωβρίου 2010

Το πρώτο πρόστιμο για έλλειψη φαρμάκου

Το πρώτο πρόστιμο για μειωμένη παροχή φαρμάκων στην αγορά, 'έπεσε' από τον ΕΟΦ, σε ευρωπαϊκή φαρμακευτική.Δικαιώθηκαν έτσι οι γκρίνιες των χονδρεμπόρων του φαρμάκου, που από καιρό φωνάζουν πως τα φάρμακα που διατίθενται στην αγορά είναι πολύ λιγότερα από αυτά που δίνονταν παλαιότερα.

Τρίτη, 26 Οκτωβρίου 2010

Και απολύσεις λόγω χρεών;

Από τον περασμενο Μάιο σκέφτεται τις απολύσεις στη Βιανέξ ο πρόεδρός της κ. Παύλος Γιαννακόπουλος.Μια οι flat μειώσεις στις τιμές των φαρμάκων, μια η ηλεκτρονική συνταγογράφηση, βλέπει τώρα και καθυστερήσεις πληρωμής των χρεών, και από κει που σκεφτόταν να απολύσει περίπου 200, ανεβάζει τον αριθμό στους 300.

Δευτέρα, 25 Οκτωβρίου 2010

Βρέθηκαν πρόσθετα χρέη προς τους προμηθευτές...

Και ενώ η προσπάθεια για ανεύρεση χρημάτων με τα οποία θα πληρωθούν οι προμηθευτές των νοσοκομείων συνεχίζεται, η οικονομική κρίση φαίνεται πως γεννά και νέα χρέη.

Παρασκευή, 22 Οκτωβρίου 2010

Ένα άδειο ′φακελάκι′

Καμπάνια ενάντια στο 'φακελάκι' έχει ξεκινήσει η Ομοσπονδία των Νοσοκομειακών Γιατρών και στις σχετικές αφίσες γράφει: 'Αν σου ζητήσουν φακελάκι, δώσε ένα άδειο'.

Πέμπτη, 21 Οκτωβρίου 2010

Στο ‘μικροσκόπιο’ οι παράλληλες εξαγωγές

Συνεχίζονται οι ελλείψεις σε φάρμακα των οποίων η τιμή είναι ελκυστική για εξαγωγές, αναφέρουν πηγές των φαρμακοποιών, έστω κι αν ο ΕΟΦ απαγόρευσε το παράλληλο εμπόριο εάν δεν καλύπτεται προηγουμένως η εγχώρια αγορά…Και καθώς συνεχίζονται οι ελλείψεις, συνεχίζονται και οι προσπάθειες του Οργανισμού να εφαρμοστεί η απόφασή του.

Τετάρτη, 20 Οκτωβρίου 2010

Κάνει πίσω η Ευρώπη στα γενόσημα;

Και ενώ εμείς ετοιμαζόμαστε να ακολουθήσουμε το παράδειγμα της Ευρώπης για την ενίσχυση της συνταγογράφησης γενοσήμων φαρμάκων στο σύστημα περίθαλψης, η Ευρώπη, αρχίζει να το φιλοσοφεί το θέμα και να κάνει πίσω.

Τρίτη, 19 Οκτωβρίου 2010

Επίδειξη ισχύος Γ. Αποστολόπουλου

Έντονα αντέδρασε ο πρόεδρος του Ιατρικού Αθηνών κ. Γ. Αποστολόπουλος στη θέα των λοιπών εκπροσώπων μεγάλων ιδιωτικών κλινικών της χώρας, στη συνάντηση που είχαν με τον υπουργό Υγείας κ.

Δευτέρα, 18 Οκτωβρίου 2010

Μπλόκαρε η ηλεκτρονική συνταγογράφηση

Εκτός συστήματος ηλεκτρονικής συνταγογράφησης βρέθηκαν σήμερα γιατροί και φαρμακοποιοί που επιχείρησαν να ενταχθούν στο σύστημα, για λογαριασμό ασφαλισμένων του ΟΑΕΕ.

Παρασκευή, 15 Οκτωβρίου 2010

Διάλογος προμηθευτών-υπουργείου μέσω ΜΜΕ…

Επιστολή στον υπουργό Υγείας Ανδρέα Λοβέρδο έστειλαν χθες οι προμηθευτές των νοσοκομείων, ζητώντας να τον συναντήσουν για να συζητήσουν το θέμα των χρεών, καθώς η άγνοια για την τύχη των οφειλών του 2010 και την έκδοση των ομολόγων, δημιουργεί δικαιολογημένη ανασφάλεια.

Πέμπτη, 14 Οκτωβρίου 2010

Για ομόλογα, παρακαλώ περιμένετε…

Όλοι οι προμηθευτές των νοσοκομείων, περίμεναν την εγκύκλιο που θα εξειδίκευε τον τρόπο αποπληρωμής τους, ώστε να ξεκινήσουν οι διαδικασίες που – όπως έχει ανακοινωθεί- θα έχουν ολοκληρωθεί ως το τέλος του χρόνου.