Ενδοσκόπιο

Φίλτρα άρθρων

Τετάρτη, 13 Οκτωβρίου 2010

Επιδείξεις για την ηλεκτρονική συνταγογράφηση

Το αδιαχώρητο γίνεται σήμερα στον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο.Όλοι οι φαρμακοποιοί της Αττικής περνούν από το Σύλλογο όπου γίνεται η επίδειξη του ηλεκτρονικού συστήματος ελέγχου της συνταγογράφησης του ΙΚΑ.

Τρίτη, 12 Οκτωβρίου 2010

Η εισφορά του μηχανογραφικού ελέγχου συνταγών

Ο έλεγχος της συνταγογράφησης, μηχανογραφικά, είναι το επίκεντρο των συζητήσεων τελευταία, με στόχο να μειωθούν οι δαπάνες των ταμείων.

Δευτέρα, 11 Οκτωβρίου 2010

′Κάρτα′ θα χτυπούν και οι συνταξιούχοι

Παρουσίες των συνταξιούχων στην Τράπεζα σκέφτεται να ζητήσει η διοίκηση του ΙΚΑ, για να ξεπεράσει το πρόβλημα καταβολής συντάξεων, ακόμη και μετά το θάνατό τους.

Παρασκευή, 08 Οκτωβρίου 2010

Debate για την Υγεία...

Θα το δούμε κι αυτό...Την Τρίτη θα 'αναμετρηθούν' (πρόσωπο με πρόσωπο) ο υπουργός Υγείας κ. Ανδρέας Λοβέρδος και ο υπεύθυνος Υγείας της ΝΔ κ.

Πέμπτη, 07 Οκτωβρίου 2010

Το ΕΣΠΑ πίσω από τις ′απειλές′ Λοβέρδου;

Ενδιαφέρον έχει η ερμηνεία του κ. Μάριου Σαλμά για τις 'απειλές' του υπουργού Υγείας.Τις οποίες έκανε ο κ.

Τετάρτη, 06 Οκτωβρίου 2010

Χωρίς τσιγάρο και το ΙΚΑ

Φιλότιμη είναι η προσπάθεια των υπηρεσιών του ΙΚΑ για την απαγόρευση του καπνίσματος.Η γενική διευθύντρια Υπηρεσιών Υγείας κ.

Τρίτη, 05 Οκτωβρίου 2010

Βαριές κουβέντες για την κυβέρνηση από τους γιατρούς...

Με 'βαριές' κουβέντες κατά της κυβέρνησης, καλεί τους νοσοκομειακούς γιατρούς να μετάσχουν στην απεργία της 7ης Οκτωβρίου, η Ομοσπονδία τους (ΟΕΝΓΕ).

Δευτέρα, 04 Οκτωβρίου 2010

Επείγοντα μέτρα για τις λοιμώξεις

Τον ευρηματικό τίτλο 'Προκρούστης', φέρει προσχέδιο δράσης για τη μείωση των λοιμώξεων από πολυανθεκτικά μικρόβια.Έχει εκπονηθεί από το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) και προβλέπει, μεταξύ άλλων, σύστημα καταγραφής και αναφοράς λοιμώξεων.

Παρασκευή, 01 Οκτωβρίου 2010

Η κρίση θέλει καλοπέραση...

Κρίση ναι, αλλά όχι και να αφήσουμε στην άκρη τα σύμβολα της εξουσίας...Κάπως έτσι πρέπει να σκέφτηκαν οι διοικητές των νοσοκομείων, οι οποίοι μετείχαν την Παρασκευή σε σύσκεψη υπό τον υπουργό Υγείας.

Πέμπτη, 30 Σεπτεμβρίου 2010

Δημήτρης Βαρνάβας: ′Δεν τα φάγαμε μαζί′!

Έχει μεγάλο ενδιαφέρον ο τρόπος με τον οποίο σχολιάζει ο πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ την πρόσφατη δήλωση Πάγκαλου ότι '...τα φάγαμε μαζί'.