Ενδοσκόπιο

Φίλτρα άρθρων

Τετάρτη, 29 Σεπτεμβρίου 2010

Πρόβλημα στο ΙΚΑ με τις συμβάσεις γιατρών

Σε προβλήματα λειτουργίας, οδηγεί πολλές υγειονομικές μονάδες του ΙΚΑ η λήξη των 12μηνων συμβάσεων γιατρών.Η διοίκηση του Ιδρύματος προσπαθεί να επισπεύσει τις διαδικασίες ανανέωσης, αλλά τα πράγματα δεν είναι και τόσο απλά.

Τρίτη, 28 Σεπτεμβρίου 2010

Κρίσιμη συνάντηση για τις εφημερίες

Τα πιεστικά προβλήματα που προκάλεσε στις εφημερίες ο Νόμος 3868 της κ. Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου, θα θέσουν εκ νέου στον υπουργό οι νοσοκομειακοί γιατροί.

Δευτέρα, 27 Σεπτεμβρίου 2010

Ζητούν νόμο για την ηλεκτρονική συνταγογράφηση

Το ακούσαμε κι αυτό...Υπάλληλοι του Οργανισμού Περίθαλψης Ασφαλισμένων του Δημοσίου (ΟΠΑΔ) θεωρούν ότι δεν μπορεί να εφαρμοστεί η ηλεκτρονική συνταγογράφηση χωρίς σχετικό Νόμο.

Πέμπτη, 23 Σεπτεμβρίου 2010

Κομπίνες με υλικά και σε επαρχιακά νοσοκομεία

Σταγόνα στον ωκεανό, χαρακτηρίζουν οι γνωρίζοντες τα όσα ανέφεραν την Τετάρτη οι διοικητές στον υπουργό Υγείας, για τη διαφθορά.

Τετάρτη, 22 Σεπτεμβρίου 2010

Αναπτυξιακή ευκαιρία τα ακίνητα του ΕΣΥ

Αναπτυξιακή ευκαιρία θεωρεί τα ακίνητα του ΕΣΥ ο υπουργός Υγείας.Σε σύσκεψη που είχε την Τετάρτη με τους διοικητές των νοσοκομείων και των ΥΠΕ της Αττικής, ο κ.

Τρίτη, 21 Σεπτεμβρίου 2010

Αγγίζουν τις 1.000 οι καταγγελίες για το κάπνισμα

Ο Σεπτέμβριος είναι μήνας ενημέρωσης για τα αντικαπνιστικά μέτρα. Τα πρόστιμα θα αρχίσουν από τον Οκτώβριο, σύμφωνα με τους υπεύθυνους του υπουργείου ΥγείαςΟι παραβάσεις, όμως, φαίνεται ότι έχουν αυξητική τάση.

Δευτέρα, 20 Σεπτεμβρίου 2010

Συνάντηση Λοβέρδου – νοσοκομειακών γιατρών

Κρίσιμη συνάντηση με τους νοσοκομειακούς γιατρούς έχει την Τρίτη ο υπουργός Υγείας.Ο κ. Ανδρέας Λοβέρδος και το προεδρείο της ΟΕΝΓΕ θα συζητήσουν το σύνολο των προβλημάτων που απασχολούν τα νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας.

Παρασκευή, 17 Σεπτεμβρίου 2010

Το αλαλούμ με τις εφημερίες

Θορυβημένος είναι ο υπουργός Υγείας με τις διαστάσεις που παίρνει το πρόβλημα με τις εφημερίες των γιατρών.Σε πολλά νοσοκομεία – κυρίως της περιφέρειας – οι γιατροί πραγματοποιούν δέκα πραγματικές εφημερίες το μήνα.

Πέμπτη, 16 Σεπτεμβρίου 2010

Το εθνικό μας χάλι με τα ‘μάτια’ του ΔΝΤ

Ρεζίλι στους διεθνείς εμπειρογνώμονες της τρόικας, έγινε τους τελευταίους μήνες η Ελλάδα.Δεν είναι μόνον το χάλι στα δημοσιονομικά.

Τετάρτη, 15 Σεπτεμβρίου 2010

Εμπλοκή και με τους κλινικάρχες

Προβλήματα με τους ασθενείς που νοσηλεύονται σε ιδιωτικές ψυχιατρικές και γενικές κλινικές, αναμένονται τον Οκτώβριο.Η γενική συνέλευση των ιδιοκτητών κλινικών ζητεί ρύθμιση των οικονομικών θεμάτων που εκκρεμούν με το ΙΚΑ και τα άλλα Ταμεία.