Ενδοσκόπιο

Φίλτρα άρθρων

Τρίτη, 31 Αυγούστου 2010

Με ελλείψεις και ενστάσεις οι νέες τιμές φαρμάκων

Τελικά, όχι τα 650 φάρμακα που λέγαμε προ ημερών, αλλά 850 φάρμακα έμειναν χωρίς τιμές, μετά τη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής Τιμών Φαρμάκων.

Δευτέρα, 30 Αυγούστου 2010

Εύλογες αμφιβολίες για το κάπνισμα

Η διακοπή του καπνίσματος στους δημόσιους χώρους, αποτελεί ένα στοίχημα για την κοινωνία. Η εφαρμογή του – ειδικά στον ιδιωτικό τομέα – είναι εξαιρετικά αμφίβολη.

Δευτέρα, 30 Αυγούστου 2010

Και ′φακέλωμα′ των καπνιστών

Μετά την ηλεκτρονική συνταγογράφηση, έρχεται και το ηλεκτρονικό 'φακέλωμα' των καπνιστών!Το συμπέρασμα βγαίνει από τη συνέντευξη της υπουργού Υγείας Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου για τη διακοπή του καπνίσματος από 1ης Σεπτεμβρίου.

Παρασκευή, 27 Αυγούστου 2010

650 φάρμακα χωρίς τιμές

'Σκούρα' τα έχει βρει η Επιτροπή Τιμών Φαρμάκων με 650 φάρμακα, των οποίων οι χονδρικές τιμές, δεν είναι ανακοινώσιμες στο Παρατηρητήριο τιμών…Συνολικά υπολείπεται να σταλούν τιμές στις εταιρίες για 1.

Πέμπτη, 26 Αυγούστου 2010

Ντυνάν: γραφειοκρατία κατά αλλοδαπών επενδύσεων

Απ΄ ότι φαίνεται, οι επενδύσεις στην ιδιωτική υγεία στη χώρα μας, γίνονται με κεφάλαια του εσωτερικού μόνο…Πώς αλλιώς να ερμηνεύσουμε τις φήμες που ακούσαμε για την εκχώρηση του μάνατζμεντ του Ερρίκος Ντυνάν…Τώρα που έχουμε πια περάσει στη short list των τριών, ‘ψίθυροι’ ανέφεραν πως την προκήρυξη είχαν ζητήσει 11 υποψήφιοι επενδυτές, με Έλληνες αντιπροσώπους αλλοδαπών φορέων…Και απέδιδαν την μη επίδειξη ενδιαφέροντος τελικά, στα εγχώρια ζητήματα γραφειοκρατίας, συνδυαστικά με την οικονομική δυσπραγία.

Τετάρτη, 25 Αυγούστου 2010

Ορθογραφικά λάθη αντί για τιμές…

Με μια μέρα καθυστέρηση, αναμένεται αύριο νέα σύσκεψη της Επιτροπής Τιμών Φαρμάκων.Μόνο που από την προηγούμενη σύσκεψη, η αγορά περίμενε 500 επιπλέον φάρμακα (από τα 3.

Τρίτη, 24 Αυγούστου 2010

Προς ανακοστολόγηση ιατρικών πράξεων;

Και αλλαγές στην κοστολόγηση των ιατρικών πράξεων και εξετάσεων ξεκινά να μελετά τώρα η ηγεσία του υπουργείου Υγείας…Είναι στο πλαίσιο των αλλαγών που θα φέρει η ολοήμερη λειτουργία των νοσοκομείων, αφού στόχος είναι να στραφούν οι πόροι των ταμείων στην ενίσχυση των πόρων του ΕΣΥ…Η πρώτη συζήτηση έγινε χθες, για την οργάνωση της μελέτης.

Δευτέρα, 23 Αυγούστου 2010

Roche: νέος γενικός διευθυντής

Νέος γενικός διευθυντής στην Roche Hellas αναμένεται να αναλάβει από την 1η Σεπτεμβρίου ο κ. Beat Lieberherr, σημερινός γενικός διευθυντής της Ολλανδικής θυγατρικής της Roche.

Παρασκευή, 20 Αυγούστου 2010

′Με το μαλακό′ οι τιμές των φαρμάκων

…Και παρά τις 'κακές γλώσσες' που ήθελαν να μη συνεδριάζει η Επιτροπή Τιμών Φαρμάκων, αυτή συνεδρίασε.Βέβαια, ο αρχικός σκοπός, ήταν να αποφασιστεί η τιμολόγηση 3.

Πέμπτη, 19 Αυγούστου 2010

Νέα λίστα φαρμάκων από τον ΕΟΦ

Νέα λίστα φαρμάκων που εξαιρεί από τη συνταγογράφηση περισσότερα από 700 φάρμακα, συζητείται αύριο στον ΕΟΦ σε σύσκεψη με τον γενικό γραμματέα Δημόσιας Υγείας Αντώνη Δημόπουλο.