Ενδοσκόπιο

Φίλτρα άρθρων

Τετάρτη, 18 Αυγούστου 2010

Προχωρεί η εξαγορά της Sambrook από την Alapis

Αποδεσμεύεται σταδιακά από την Sambrook η Novartis, λόγω της εξαγοράς της πρώτης από την Alapis, παίρνοντας πίσω ομάδα πωλητών που είχε κάνει outsourcing.

Τρίτη, 17 Αυγούστου 2010

Αγωνία για την επιτροπή τιμών φαρμάκων

Με αγωνία περιμένει η αγορά φαρμάκου τη συνεδρίαση της Επιτροπής Τιμών Φαρμάκων.Οι τιμές αναμένονταν να δοθούν στις 12 Αυγούστου για έλεγχο, όμως δεν δόθηκαν.

Δευτέρα, 16 Αυγούστου 2010

Ιός Δυτικού Νείλου αντί για Νέα Γρίπη φέτος

Πέρυσι το καλοκαίρι, μετρούσαμε τους προσβεβλημένους από τον ιό της νέας γρίπης.Φέτος, αφού το σύστημα ήταν ήδη οργανωμένο, είπαμε να το αξιοποιήσουμε, με τον ιό του Δυτικού Νείλου που έχει επίσημα προσβάλει 37 άτομα…Και το υπουργείο Υγείας δεν φαίνεται να ανησυχεί για το πρόβλημα, γιατί η οργάνωση από τη γρίπη επιτρέπει τον έλεγχο της πορείας του ιού.

Παρασκευή, 13 Αυγούστου 2010

ΣτΕ: ′Πυθία′ ο ΠΟΥ για τη νέα γρίπη

Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας και Συμβούλιο της Ευρώπης, φαίνεται τελικά να 'τα βρίσκουν' μετά και την ανακοίνωση του ΠΟΥ για λήξη της πανδημίας της νέας γρίπης.

Πέμπτη, 12 Αυγούστου 2010

Όνειρο για απευθείας διανομή φαρμάκων

Φαρμακαποθήκη σκέφτηκε να δημιουργήσει 'μεγαλοστέλεχος' πολυεθνικής, μετά την τελευταία αγορανομική διάταξη για τα 89 ακριβά φάρμακα, που επιτρέπει τη διανομή τους και μέσω φαρμακαποθηκών…Ο λόγος ήταν το χονδρεμπορικό κέρδος 2,5% στα συγκεκριμένα φάρμακα, που το θεώρησε εξαιρετικά μεγάλο, καθώς είναι πολύ ακριβά.

Τετάρτη, 11 Αυγούστου 2010

Εμβόλιο γρίπης κανείς;

Σε αναζήτηση αγοραστών για τα εμβόλια που περίσσεψαν βρίσκεται η χώρα, μετά και την επίσημη αναγγελία από τον ΠΟΥ, ότι η πανδημία της γρίπης των χοίρων τελείωσε…Και καθώς η γρίπη η ίδια δεν έχει εκλείψει, και ο ΠΟΥ συνεχίζει να συστήνει εμβολιασμούς (οι παρτίδες λήγουν το 2011), τώρα πιθανοί αγοραστές φαίνονται οι χώρες του νοτίου ημισφαιρίου, που έχουν χειμώνα.

Τρίτη, 10 Αυγούστου 2010

Αποχώρηση από τη Roche λόγω συνταξιοδότησης

Την αποχώρησή του από την Roche προετοιμάζει ο κ. Κώστας Ντόρτας, διευθυντής εταιρικών υποθέσεων της ελβετικής φαρμακευτικής.

Δευτέρα, 09 Αυγούστου 2010

Διαγωνισμός 344 ευρώ…

Πανικό έχουν πάθει οι διοικητές των νοσοκομείων με τα θέματα προμηθειών όπως φαίνεται…Το νοσοκομείο Παίδων Αγλ.

Παρασκευή, 06 Αυγούστου 2010

Το ′τραίνο′ για νοσοκομείο στην Ανατολική Αττική

Προσπάθειες για νοσοκομείο στην Ανατολική Αττική γίνονται εδώ και τέσσερα-πέντε χρόνια τουλάχιστον.Η ανάγκη της περιοχής για υπηρεσίες υγείας είναι γνωστή, όμως οι ελλείψεις σε υποδομές, λειτουργούν αποτρεπτικά.

Πέμπτη, 05 Αυγούστου 2010

Αντιδράσεις για την εξαγορά της Alcon από τη Novartis

Μετ΄ εμποδίων φαίνεται πως θα ολοκληρωθεί η εξαγορά της φαρμακευτικής Alcon που παράγει οφθαλμιατρικά προϊόντα από τη Novartis…Τώρα το θέμα που έχει ανακύψει, αφορά ένα πενταμελές συμβούλιο που έχει προτείνει η Novartis, για την ολοκλήρωση της εξαγοράς.