Ενδοσκόπιο

Φίλτρα άρθρων

Τετάρτη, 04 Αυγούστου 2010

Τα δικαστήρια δεν φέρνουν αίμα…

Η έλλειψη αίματος στη χώρα δεν είναι νέο. Ιδίως για την καλοκαιρινή περίοδο.Έτσι κι αλλιώς δεν υπάρχουν πολλοί αιμοδότες και αυτό είναι παγκόσμιο πρόβλημα, όχι μόνο δικό μας.

Δευτέρα, 02 Αυγούστου 2010

Λοβέρδος-Αμπατζόγλου: συνάδελφοι;

Η αλλαγή «φρουράς» στο ΙΚΑ, έγινε. Διοικητής ανέλαβε ο κ. Ροβέρτος Σπυρόπουλος, από γενικός γραμματέας του υπουργείου Εργασίας.

Παρασκευή, 30 Ιουλίου 2010

Θεραπευτικά πρωτόκολλα με τις ευλογίες της τρόικας

Την ίδια απορία φαίνεται πως είχαμε τόσο εμείς, όσο και οι εκπρόσωποι της τρόικας, σχετικά με τις κυβερνητικές εξαγγελίες για την εισαγωγή θεραπευτικών πρωτοκόλλων που θα μειώσουν τις δαπάνες και θα «βάλουν τάξη» στις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας!Το ερώτημα έθεσε χθες η αντιπροσωπεία τεχνοκρατών της τρόικας στο υπουργείο Υγείας και ο γενικός γραμματέας Νίκος Πολύζος απάντησε: κατ΄ αρχήν χρησιμοποιούμε την κατηγοριοποίηση του ΠΟΥ, πιλοτικά τώρα, πλήρως από 1ης Οκτωβρίου.

Πέμπτη, 29 Ιουλίου 2010

Θεραπευτικά πρωτόκολλα: πρόσω ολοταχώς;

Επιδημιολογική μελέτη για την υπέρταση ετοιμάζει η Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας. Και θα την συνδυάσει με την ήδη υπάρχουσα μελέτη που αποτιμά το κόστος της ασθένειας.

Τετάρτη, 28 Ιουλίου 2010

Στα δικαστήρια Sanofi - FDA για τη Sandoz

Η δυνατότητα αντιγραφής βιολογικών παραγόντων, επανέρχεται, αυτή τη φορά στην Αμερική, από νέα αντιπαράθεση της Sanofi –Aventis με τον αμερικανικό Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA).

Τρίτη, 27 Ιουλίου 2010

Κι άλλα μέτρα για το φάρμακο

Με άλλα 12 μέτρα για τα φάρμακα, αναμένεται να «κλείσει» το καλοκαίρι η κυβέρνηση, στην προσπάθεια να φτάσει το στόχο της εξοικονόμησης 1,1 δις.

Δευτέρα, 26 Ιουλίου 2010

Καλλυντικά; Το άλλο καλοκαίρι…

Καταβαραθρωμένα είναι τα καταναλωτικά προϊόντα στα φαρμακεία, σύμφωνα με τις μετρήσεις των συνεταιρισμών φαρμακοποιών.

Πέμπτη, 22 Ιουλίου 2010

′Εκκαθαρίσεις′ στο Ωνάσειο

Ένα από τα στελέχη που θεμελίωσαν το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο, ο κ. Στέφανος Γερουλάνος δεν θα είναι πια διευθυντής της καρδιοχειρουργικής μονάδας εντατικής θεραπείας.

Τετάρτη, 21 Ιουλίου 2010

Αλλαγές προσώπων στο ΚΕΕΛΠΝΟ

Αλλαγή «φρουράς» ετοιμάζεται στο ΚΕΕΛΠΝΟ, στον τομέα επιδημιολογικής επιτήρησης…Τώρα που έληξε και τυπικά η «πανδημία» της νέας γρίπης, «ψίθυροι» θέλουν να αποχωρεί από την εποπτεία της επιτήρησης ο λοιμωξιολόγος του Κέντρου κ.

Τρίτη, 20 Ιουλίου 2010

Rebate και στα φαρμακεία;

Παραπονιέται η φαρμακοβιομηχανία ότι τα μέτρα μείωσης των δαπανών στην υγεία, περιορίζονται μόνο στο κομμάτι της παραγωγής και όχι και στη διανομή.