Ενδοσκόπιο

Φίλτρα άρθρων

Δευτέρα, 19 Ιουλίου 2010

"Πόθεν έσχες" στους γιατρούς; Αμέσως!

Δεν έχει περάσει καλά-καλά ένας μήνας από τότε που οι νοσοκομειακοί γιατροί ζήτησαν την εφαρμογή του «πόθεν έσχες» για τα εισοδήματά τους, ούτε κάν ένα 15θήμερο από τότε που γιατροί του Αττικού νοσοκομείου ξεκίνησαν να μαζεύουν υπογραφές για την ένταξή τους στο συγκεκριμένο έλεγχο και η υπουργός Υγείας Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου έκανε δεκτό το αίτημα αυτό!Μάλιστα συνέταξε τροπολογία και την κατέθεσε την περασμένη Παρασκευή στη Βουλή, για να ψηφιστεί στο νομοσχέδιο για το ΕΣΥ.

Παρασκευή, 16 Ιουλίου 2010

Από την Αγγλία στο ΙΟΒΕ

Υπεύθυνη ερευνών στον τομέα Υγείας του Ινστιτούτου Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ) ανέλαβε η κ. Μαντώ Παπαγεωργίου, στη θέση της κ.

Πέμπτη, 15 Ιουλίου 2010

Φάρμακο: ψάξε, ψάξε δεν θα το βρεις

Στα 400 έχουν φτάσει πλέον τα φάρμακα που τους δύο τελευταίους μήνες παρουσιάζουν ελλείψεις.Ειδικές ινσουλίνες, φάρμακα για τη χοληστερίνη, για το στομάχι, αντιψυχωσικά, για νευρολογικές παθήσεις όπως πάρκινσον, άνοιες κλπ, φάρμακα για μεταμοσχευμένους, για ηπατίτιδα Β και άλλα ειδικά φάρμακα είναι στη λίστα των ελλείψεων…Φαρμακοποιοί αποδίδουν το γεγονός ή στις παράλληλες εξαγωγές εξαιτίας των χαμηλών τιμών ή στις περιορισμένες παραδώσεις από τις φαρμακευτικές, επίσης λόγω των χαμηλών τιμών…Μόνο που οι ασθενείς δεν μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες τους…

Τετάρτη, 14 Ιουλίου 2010

Πρόβλημα «επιβίωσης» σε 5-6 φαρμακαποθήκες

Ασφυκτικές πιέσεις δέχονται τελευταία οι φαρμακαποθήκες.Μετά τις τέσσερις φαρμακαποθήκες που έκλεισαν το 2009, άλλες 5-6 αντιμετωπίζουν τώρα σοβαρούς κλυδωνισμούς.

Τρίτη, 13 Ιουλίου 2010

Ρέα: Άνοιγμα στους παιδιάτρους

«Άνοιγμα» στους παιδιάτρους κάνει τώρα το «Ρέα»…Οι φήμες αναφέρουν πως η συμμετοχή γιατρών των νοτίων προαστίων περιλαμβάνει τη συμμετοχή τους και στη μετοχική σύνθεση του νέου μαιευτηρίου.

Δευτέρα, 12 Ιουλίου 2010

Από το ΙΟΒΕ στη Pfizer, λόγω λίστας

Στη διεύθυνση δημοσίων υποθέσεων της Pfizer «μετακόμισε» η κ. Έλλη Βίτσου, που ήταν επικεφαλής του τμήματος μελετών υγείας στο Ινστιτούτο Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ).

Παρασκευή, 09 Ιουλίου 2010

Ινστιτούτο για δια βίου εκπαίδευση φαρμακοποιών

Ινστιτούτο Εκπαίδευσης και Επαγγελματικής Ανάπτυξης Φαρμακοποιών δημιουργήθηκε από το Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο.

Τετάρτη, 07 Ιουλίου 2010

Ακαδημία για το μάρκετινγκ στην υγεία

Πρόεδρος της Ακαδημίας Μάρκετινγκ Επαγγελματιών Υγείας ανέλαβε ο κ. Μανώλης Μιτάκης, διευθυντής επικοινωνίας και market access της Boehringer Ingelheim, ενώ επιχειρησιακός διευθυντής ανέλαβε ο κ.

Τρίτη, 06 Ιουλίου 2010

Παραίτηση στην Ευρωκλινική

Την παραίτησή της υπέβαλε και επίσημα η Εμπορική Διευθύντρια Ομίλου της Ευρωκλινικής κ. Χριστίνα Ταμπουρέα, ύστερα από επταετή παρουσία στον Όμιλο, για προσωπικούς λόγους.

Δευτέρα, 05 Ιουλίου 2010

Πληρωμή χρεών: δύσκολες εξισώσεις προτεραιοτήτων…

Στα 'δύσκολα' πέφτουν τα νοσοκομεία με την εγκύκλιο του γενικού γραμματέα του υπουργείου Υγείας κ. Ν. Πολύζου, πριν ακόμη ψηφιστεί η διάταξη της ρύθμισης…Η απόφαση ζητά να πληρωθούν μετρητοίς οι οφειλές που έχουν απομείνει από το 2005 μέχρι το 2007, αφού εκδοθούν εντάλματα πληρωμής ως το τέλος του 2009.