Ενδοσκόπιο

Φίλτρα άρθρων

Παρασκευή, 02 Ιουλίου 2010

Εκπαίδευση διοικητών με τις ευλογίες του ΔΝΤ

Η εκπαίδευση των διοικητών των νοσοκομείων φαίνεται πως θα συνεχιστεί, αυτή τη φορά σε θέματα μάνατζμεντ, επιχειρηματικού σχεδιασμού, κατάρτισης προϋπολογισμών κλπ.

Πέμπτη, 01 Ιουλίου 2010

Μειωμένο κέρδος στα 89 ακριβά φάρμακα

Υπουργική απόφαση που θα επιβεβαιώνει πλέον τη μείωση του ποσοστού κέρδους των φαρμακοποιών για τα 89 ακριβά φάρμακα, ετοιμάζει το υπουργείο Υγείας.

Τετάρτη, 30 Ιουνίου 2010

Χρέη νοσοκομείων: άλλο η έκθεση, άλλο το νομοσχέδιο

Μπέρδεμα έχει προκαλέσει στην αγορά το νομοσχέδιο που κατατέθηκε από το υπουργείο Οικονομικών στη Βουλή και περιλαμβάνει τη ρύθμιση των χρεών των νοσοκομείων.

Δευτέρα, 28 Ιουνίου 2010

Μόσιαλος-Ξενογιαννακοπούλου: μαζί για την υγεία

Μια … 'διευρυμένη' συνάντηση είχε το μεσημέρι της Δευτέρας η υπουργός Υγείας Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου στο υπουργείο…Η συζήτηση αφορούσε το νομοσχέδιο για την υγεία που έχει καταρτισθεί πλέον και εκτός από τους γραμματείς του υπουργείου, στη συνάντηση μετείχε και ο βουλευτής επικρατείας και καθηγητής του LSE Ηλίας Μόσιαλος.

Παρασκευή, 25 Ιουνίου 2010

Δημόσια έρευνα για μελλοντικές πανδημίες

Και μετά από όλες τις διαβουλεύσεις για το φιάσκο της πανδημία της γρίπης, το Συμβούλιο της Ευρώπης, κατέληξε σε νέα συμπεράσματα.

Πέμπτη, 24 Ιουνίου 2010

Μείωση διαφήμισης στα φάρμακα από την Ε.Ε.

Με μια απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, προσδιορίζονται τα 'δώρα' που επιτρέπονται στους γιατρούς από τις φαρμακευτικές εταιρίες.

Τετάρτη, 23 Ιουνίου 2010

Οι περικοπές 1.350 γιατρών στον ΟΑΕΕ

Η περικοπή του ΟΑΕΕ σε 1.350 θέσεις γιατρών του Ταμείου, προκάλεσε την αντίδραση των γιατρών, μέσω των συλλογικών τους οργάνων, καθώς οι περικοπές αυτές φέρνουν δραματική μείωση στο επίπεδο περίθαλψης των ασθενών που ασφαλίζονται στον συγκεκριμένο φορέα.

Τρίτη, 22 Ιουνίου 2010

Κλείνουν επιχειρήσεις αναλωσίμου υλικού;

Τριάντα μικρές επιχειρήσεις-από τις 80 του κλάδου των αναλωσίμων υλικών-σχεδιάζουν τον Ιούλιο, αντί να απολύσουν προσωπικό, να κλείσουν…Και το σκεπτικό τους είναι το εξής: Η ρύθμιση γι΄ αυτές τις εταιρίες, αφορά το 2009.

Δευτέρα, 21 Ιουνίου 2010

Απολύσεις στο φάρμακο: εντονότερα από Σεπτέμβριο…

Πρόγραμμα απολύσεων στο 20% του προσωπικού της αποφάσισε μεγάλη πολυεθνική φαρμακευτική για τη θυγατρική της στην Αθήνα, και οι απολύσεις έχουν ήδη αρχίσει να φαίνονται στην αγορά.

Παρασκευή, 18 Ιουνίου 2010

Κέντρο Μελετών Υγείας - ΠΟΥ

Αναβαθμίζεται το Κέντρο Μελετών Υπηρεσιών Υγείας, του Εργαστηρίου Υγιεινής και Επιδημιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών.