Ενδοσκόπιο

Φίλτρα άρθρων

Πέμπτη, 20 Μαΐου 2010

Καφέ ταινίες γνησιότητας – Νο 2

Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αθηνών, πίστευε πως με τη διευκρίνιση των 'καφέ ταινιών γνησιότητας' θα έλυνε το πρόβλημα για τα μέλη του σε ότι αφορά την αποζημίωση των φαρμάκων από τα ασφαλιστικά ταμεία… Μόνο που δεν είχε λογαριάσει καλά… Οι κακές γλώσσες μας είπαν, ότι στον ΕΟΦ, το σκέφτηκαν πώς να οργανώσουν τη διαφοροποίηση των ΜΥΣΥΦΑ (λόγω της μη συνταγογράφησης από σήμερα), αφού όπως λέγαμε χθες η σχετική λίστα 'πάει κι έρχεται'… Και έψαξαν να βρουν τη σχετική απόφαση, από την εποχή που μπήκαν χρώματα στις ταινίες γνησιότητας… Μόνο που η διαφοροποίηση αυτή, ούτε από Δ.

Τετάρτη, 19 Μαΐου 2010

Καφέ ταινία γνησιότητας; Δεν συνταγογραφείται!

Οι 'καφέ' ταινίες γνησιότητας, δεν θα αποζημιώνονται από αύριο από τα ασφαλιστικά Ταμεία…Την απόφαση για τα Μη Υποχρεωτικώς Συνταγογραφούμενα Φάρμακα (ΜΥΣΥΦΑ) πήρε χθες το υπουργείο Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

Τρίτη, 18 Μαΐου 2010

Ο ′ροπαλοφόρος′ του Ντυνάν και το Ιασώ

Δεν θέλω να κάνω τον 'Ηρακλή του Στέμματος', όμως είμαι 'ροπαλοφόρος' του Ερυθρού Σταυρού και του Ερρίκος Ντυνάν, δήλωσε χθες ο πρόεδρος των δύο τελευταίων φορέων κ.

Δευτέρα, 17 Μαΐου 2010

Η ώρα της …στέγης για την ενοποιημένη Abbott

Ως το τέλος του έτους θα έχει πραγματοποιηθεί και τυπικά η συγχώνευση της Abbott με τη Solvay, μετά την εξαγορά της δεύτερης από την πρώτη.

Παρασκευή, 14 Μαΐου 2010

'Κληρώνει' φάρμακα στα νοσοκομεία…

Στην 'τύχη' το 'ριξαν οι φαρμακοποιοί των νοσοκομείων, μετά την απόφαση της υπουργού Υγείας Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου να περιορίσει τον αριθμό των φαρμάκων ανά θεραπευτική κατηγορία, στα τέσσερα προϊόντα.

Πέμπτη, 13 Μαΐου 2010

Πόλεμος επικράτησης ή διεύρυνσης στις φαρμακευτικές;

'Πόλεμος' ξεκινά σιγά-σιγά και μεταξύ των φαρμακευτικών εταιριών, εξαιτίας των μειώσεων των τιμών των φαρμάκων…Μικρές φαρμακευτικές θεωρείται ότι δεν θα αντέξουν την πίεση των μειώσεων και θα κλείσουν ή αν πρόκειται για πολυεθνικές, θα αποχωρήσουν από τη χώρα.

Τετάρτη, 12 Μαΐου 2010

ΝΙΜΤΣ: 'στερείται' ακριβών φαρμάκων;

Το φαρμακείο του Νοσοκομείου ΝΙΜΤΣ δεν διαθέτει ορισμένα ογκολογικά φάρμακα, οπότε στέλνει τους ασθενείς είτε στα φαρμακεία του ΙΚΑ, είτε στα ιδιωτικά φαρμακεία, εξ΄ αρχής.

Τρίτη, 11 Μαΐου 2010

Χωρίς αντικαρκινικά το Ιπποκράτειο

Χθες στο Ιπποκράτειο δεν έγιναν αντικαρκινικές θεραπείες!Και η αιτία ήταν ότι οι νοσηλευτές διαμαρτυρήθηκαν για τη διάλυση των κυτταροστατικών (αντικαρκινικών) φαρμάκων.

Δευτέρα, 10 Μαΐου 2010

Αυτά είναι τα μέτρα μέχρι νεωτέρας…

Μου φαίνεται πως η 'ασθένεια' θα παραμείνει σε αναμονή για όλη την περίοδο της οικονομικής κρίσης…Την περασμένη Πέμπτη, οι συνεταιρισμοί των φαρμακοποιών ζητούσαν με ανοικτή επιστολή στον Πρωθυπουργό, διάλογο όλων των εμπλεκομένων κοινωνικών φορέων στο φάρμακο.

Παρασκευή, 07 Μαΐου 2010

Ανέλαβε στο IMS o κ. Κ. Κοφινάς

Τα καθήκοντά του ως γενικού διευθυντή του IMS ανέλαβε ο κ. Κ. Κοφινάς τον περασμένο μήνα, τελικά.Παρότι η τοποθέτησή του στο IMS είχε 'κλείσει' ήδη από την αρχή του έτους, η καθυστέρηση αυτή, ήταν απολύτως απαραίτητη, μέχρι να μπορέσει να αποχωρήσει από τη Solvay Pharma που ήταν γενικός διευθυντής.