Ενδοσκόπιο

Φίλτρα άρθρων

Πέμπτη, 06 Μαΐου 2010

Αναμείνατε στην…ασθένειά σας

Οι πρώτες ελλείψεις φαρμάκων από την υποτιμολόγηση, κάνουν την εμφάνισή τους στην αγορά…Αρκετά φάρμακα παραδίδονται στις φαρμακαποθήκες 'ασφράγιστα', δηλαδή χωρίς τη σφραγίδα ότι είναι προϊόντα με νέα τιμή, οπότε επιστρέφονται…Άλλα πάλι δεν έχουν κάν παραγγελθεί από τις φαρμακευτικές, αφού η τιμή μειώθηκε κατά 27%.

Τετάρτη, 05 Μαΐου 2010

ΟΕΝΓΕ: να περιμένουμε άμεσα προεδρείο;

Τέσσερις μήνες προσπαθούν οι νοσοκομειακοί γιατροί να συγκροτήσουν προεδρείο…Οι προσπάθειες των εκλεγμένων της Ομοσπονδίας τους (ΟΕΝΓΕ) αποβαίνουν διαρκώς άκαρπες.

Τρίτη, 04 Μαΐου 2010

'Στερείται' σε 89 φάρμακα για σοβαρές παθήσεις…

Πολλά χρόνια πίσω γυρίζει η περίθαλψη των ασθενών με σοβαρές παθήσεις όπως καρκινοπαθείς, νεφροπαθείς κλπ.Η απόφαση για τα 'ακριβά' φάρμακα, οριστικοποιήθηκε τελικά, σε 89 φάρμακα από τα 123 που προέβλεπε μια ενδιάμεση λίστα.

Δευτέρα, 03 Μαΐου 2010

'Για την Ελλάδα' απομειώσεις κεφαλαίου…

Και απομείωση κεφαλαίου θα υποστούν τα φαρμακεία και οι φαρμακαποθήκες, εκτός από τη μείωση του τζίρου τους.Επειδή χάθηκε πολύτιμος χρόνος για τη μείωση των τιμών, η αγορανομική διάταξη προβλέπει διάστημα προσαρμογής 14 ημερών για τις φαρμακαποθήκες και 20 ημερών για τα φαρμακεία, αντί του διμήνου που είχε αρχικά προγραμματιστεί.

Παρασκευή, 30 Απριλίου 2010

Επιστολή στη διεθνή αγορά για τις αλλαγές στα φάρμακα

Να είχαν οι διεθνείς παρεμβάσεις την επίπτωσή τους στη σημερινή συνεδρίαση της επιτροπής τιμών φαρμάκων;Η πρόεδρος της επιτροπής, καθ.

Πέμπτη, 29 Απριλίου 2010

Και παρέμβαση 'έξωθεν' για την ανατιμολόγηση των φαρμάκων

Δυο μερόνυχτα τώρα, οι φαρμακευτικές βιομηχανίες ξενυχτούν…Βρίσκουν τις τιμές των προϊόντων τους στις 22 χώρες της Ε.

Τετάρτη, 28 Απριλίου 2010

Στους γιατρούς η ευθύνη για το κόστος των συνταγών…

Ο έλεγχος στο κόστος των συνταγών είναι ένα μέτρο για τη μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης.Γι΄ αυτό επανήλθε.Ο έλεγχος όμως των συνταγών του καθενός ασφαλισμένου, από το φαρμακοποιό που εκτελεί την κάθε συνταγή, ώστε να μην ξεπερνούν τα 150 ευρώ το μήνα, στη συγκεκριμένη χρονική στιγμή είναι αδύνατο να γίνει.

Τρίτη, 27 Απριλίου 2010

Τιμές φαρμάκων: πώς θα μειωθούν κανείς δεν ξέρει…

Όχι μία, αλλά δύο ταραχές επικρατούν από χθες στις φαρμακευτικές επιχειρήσεις.Η έκτακτη γενική συνέλευση του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδας (ΣΦΕΕ), 'στέφθηκε' με τηλεφώνημα-σε ανοικτή ακρόαση-του γενικού γραμματέα του υπουργείου Ανάπτυξης Στ.

Τρίτη, 27 Απριλίου 2010

Η ταραχή των τιμών φέρνει ανακατατάξεις…

Τελικά, η ταραχή στη φαρμακοβιομηχανία επιβεβαιώθηκε…Δεν είναι μόνο η αδυναμία εφαρμογής της υπάρχουσας αγορανομικής από το Παρατηρητήριο τιμών, είναι και οι πιέσεις της 'τρόικας' για μείωση των τιμών των φαρμάκων, που οδήγησαν στην επικράτηση της flat μείωσης των τιμών, ανεξάρτητα από τις τιμές της λοιπής Ευρώπης…Το μέτρο ανακοίνωνε ο γενικός γραμματέας Εμπορίου στις οργανώσεις της φαρμακοβιομηχανίας, διαδοχικά, από τις 6 το απόγευμα κι ύστερα.

Δευτέρα, 26 Απριλίου 2010

Λύσεις εξοικονόμησης παραμένουν αναξιοποίητες…

Ένα μπερδεμένο κουβάρι φαίνεται πως είναι το σύστημα προμηθειών στο χώρο της υγείας.Και χρειάζεται εκ βάθρων αναμόρφωση, πράγμα που η κυβέρνηση το γνωρίζει.