Ενδοσκόπιο

Φίλτρα άρθρων

Παρασκευή, 23 Απριλίου 2010

MSD-Schering Plough: ένας μήνας για την ενοποίηση

Έξι μήνες μετά την απόφαση για συγχώνευση της Merck Sharp & Dohme με την Schering Plough, ολοκληρώνεται πλέον και η συγχώνευση στη χώρα μας.

Πέμπτη, 22 Απριλίου 2010

Η μείωση της κατανάλωσης δεν μείωσε τη φαρμακευτική δαπάνη

Τα μέτρα για το φάρμακο έχουν δημιουργήσει σημαντικές αναταράξεις στην αγορά, πριν κάν θεσμοθετηθούν καλά-καλά.Σύμφωνα με μετρήσεις των φαρμακευτικών συνεταιρισμών της χώρας, η κατανάλωση φαρμάκων το τελευταίο τρίμηνο, σε τεμάχια, έχει μειωθεί κατά 11%.

Τετάρτη, 21 Απριλίου 2010

'Γενετική μηχανική' για την εξυγίανση της υγείας

'O Απ. Δοξιάδης είχε προβλέψει για το σύστημα υγείας διαδικασίες πιστοποίησης της αξιολόγησης, πριν ακόμη τις εισάγουν οι Αμερικανοί στο δικό τους σύστημα.

Τρίτη, 20 Απριλίου 2010

Τα χρέη των νοσοκομείων επηρεάζουν τα spread;

Διασυλλογική συνάντηση μεταξύ των προμηθευτών των νοσοκομείων θα γίνει αύριο, ενόψει της αναμενόμενης ρύθμισης των χρεών των νοσοκομείων.

Δευτέρα, 19 Απριλίου 2010

Εγκρίθηκαν ελεγκτές στον ΟΠΑΔ

Τους ελεγκτές του ΟΠΑΔ ενέκρινε η υφυπουργός Υγείας κ. Φώφη Γεννηματά.Τουλάχιστον έτσι δήλωσε, στο περιθώριο της συνέντευξης Τύπου το μεσημέρι.

Παρασκευή, 16 Απριλίου 2010

'Με το κλειδί στο χέρι' για τα χρέη των νοσοκομείων

'Με το κλειδί στο χέρι' εμφανίστηκε χθες μια σειρά από επιχειρηματίες – προμηθευτές των νοσοκομείων σε φάρμακα και ιατρικά υλικά.

Πέμπτη, 15 Απριλίου 2010

Άκαρπη η τριμερής για το Ντυνάν

Στα δικαστήρια θα κριθεί τελικά το θέμα των εργαζομένων στο νοσοκομείο Ερρίκος Ντυνάν, αφού και η δεύτερη τριμερής συνάντηση που έγινε την περασμένη Τρίτη απέβη άκαρπη.

Τετάρτη, 14 Απριλίου 2010

Επιστρέφουν στο υπουργείο Υγείας τα Ταμεία περίθαλψης;

Η διαμόρφωση ενός ενιαίου φορέα υγείας με πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια περίθαλψη, ήταν ένα όνειρο της δεκαετίας του ΄90 για τη χώρα μας.

Τρίτη, 13 Απριλίου 2010

Ο δανεισμός 'κινεί' την εξόφληση των χρεών

Με τη διευθέτηση του δανεισμού της χώρας, άρχισε να 'κινείται' το θέμα της αντιμετώπισης των χρεών των νοσοκομείων.Οι προμηθευτές μπορεί να πίεζαν συνεχώς με τις οργανώσεις τους για συνάντηση με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας, όμως τίποτα δεν γινόταν.

Δευτέρα, 12 Απριλίου 2010

Και νέα τριμερής για το Ντυνάν

Τριμερής συνάντηση στο υπουργείο Εργασίας θα γίνει αύριο το μεσημέρι.Οι άλλοι δύο συμμετέχοντες - εκτός των εκπροσώπων του υπουργείου- θα είναι οι εκπρόσωποι των εργαζομένων και της διοίκησης του νοσοκομείου Ερρίκος Ντυνάν.