Ενδοσκόπιο

Φίλτρα άρθρων

Παρασκευή, 09 Απριλίου 2010

Ιατρικά υλικά στο ΙΚΑ: με τι κόστος και ποιότητα;

Απαραίτητο όσο ποτέ, φαίνεται πως είναι τελικά το παρατηρητήριο τιμών για τα ιατρικά υλικά των νοσοκομείων.Και αυτό, γιατί παρότι εδώ και ένα μήνα έχει οριστικοποιηθεί ο διαγωνισμός του ΙΚΑ για την προμήθεια επιθεμάτων, ακόμη 'κυκλοφορούν' παράπονα στην αγορά για το κόστος, αλλά και για το είδος των υλικών…Αυτός ο διαγωνισμός, όπως και άλλοι διαγωνισμοί, έχει υποστεί μια σειρά προσφυγών, που οδήγησαν σε καθυστέρηση τουλάχιστον τετραετίας, αναφέρουν παράγοντες του Ταμείου.

Πέμπτη, 08 Απριλίου 2010

Τελείως ακέφαλος ο ΕΟΦ!

Όχι μόνο πολιτικά, αλλά και διοικητικά ακέφαλος είναι ο ΕΟΦ τις τελευταίες ημέρες, καθώς και η αντιπρόεδρος του Οργανισμού κ.

Τετάρτη, 07 Απριλίου 2010

Με κωδικό οι τιμές των φαρμάκων

Με έναν κωδικό, θα μπορούν στο εξής οι φαρμακευτικές να βλέπουν τις τιμές με τις οποίες έχουν κοστολογηθεί τα φάρμακά τους, από το υπουργείο Ανάπτυξης.

Τρίτη, 06 Απριλίου 2010

Ομαλή καταβολή εφημεριών μετά το νέο πλαφόν;

Στα 6.196,89 ευρώ ορίστηκε τελικά το πλαφόν των αποδοχών των γιατρών, ύστερα από τις περικοπές της εισοδηματικής πολιτικής.

Πέμπτη, 01 Απριλίου 2010

Αλαλούμ αντί για ρύθμιση στα φάρμακα

Με μια αγορανομική διάταξη και μια εγκύκλιο για τη διαχείριση των φαρμακείων των νοσοκομείων 'έκλεισε' για την Κυβέρνηση η υπόθεση του χθεσινού παζαριού για τα ακριβά φάρμακα που διατίθενται μέσω νοσοκομείων.

Τετάρτη, 31 Μαρτίου 2010

Την 'κολοκυθιά' για τα ακριβά φάρμακα

Παζάρι μεταξύ των υπουργείων ξεκίνησε από το πρωί, για το τι θα γίνει με τα ακριβά φάρμακα…Είναι λοιπόν αυτά τα 89 νοσοκομειακά φάρμακα, που δίνονται στους ασθενείς και μετά τη νοσηλεία τους για χρόνια και σοβαρή πάθηση (καρκίνος, σκλήρυνση κατά πλάκας κλπ), με παρακολούθησή τους από το σπίτι.

Τρίτη, 30 Μαρτίου 2010

Ερρίκος Ντυνάν: 'κόβει' και από τους μισθούς

Από παντού προσπαθεί να 'κόψει' το νοσοκομείο Ερρίκος Ντυνάν για να βελτιώσει την οικονομική του θέση…Και ψάξε-ψάξε, βρήκε να κόψει από τους μισθούς των εργαζομένων του…Οι τελευταίοι πήγαν στον ΟΜΕΔ (Οργανισμό Μεσολάβησης και Διαιτησίας) ζητώντας την εφαρμογή της συλλογικής τους σύμβασης, δηλαδή αύξηση στο τέλος του 2009, της τάξης του 5%.

Δευτέρα, 29 Μαρτίου 2010

Ινδο – Ευρωπαϊκά φάρμακα και διεθνές δίκαιο

'Τρικυμία' σε ευρωπαϊκές φαρμακευτικές εταιρίες γενοσήμων (εταιρίες που παράγουν πιστοποιημένα αντίγραφα φάρμακα), προκάλεσε η απόσυρση ενός καρδιολογικού φαρμάκου, λόγω της παραγωγής της πρώτης ύλης του στην Ινδία.

Παρασκευή, 26 Μαρτίου 2010

Διαγνωστικά κέντρα: ελπίδες από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο

Στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο ελπίζουν τώρα οι επιχειρηματίες των διαγνωστικών κέντρων για τη διευθέτηση του ιδιοκτησιακού καθεστώτος των επιχειρήσεών τους.

Τετάρτη, 24 Μαρτίου 2010

Ως τον Ιούνιο οι συζητήσεις για τη διαχείριση της γρίπης

Μέχρι τις αρχές του καλοκαιριού θα ασχολείται το Συμβούλιο της Ευρώπης με τη νέα γρίπη για να διαπιστώσει αν τελικά ήταν φιάσκο ή όχι…Η δεύτερη ακρόαση, θα γίνει τη Μ.