Ενδοσκόπιο

Φίλτρα άρθρων

Τρίτη, 23 Μαρτίου 2010

Αποφεύγονται απολύσεις με την ανά εβδομάδα ιατρική ενημέρωση

Λίγο λιγότερο από τη… 'μέση' φαίνεται πως βρισκόταν η λύση για τους ιατρικούς επισκέπτες στα νοσοκομεία.Η εγκύκλιος του γενικού γραμματέα του υπουργείου Υγείας κ.

Δευτέρα, 22 Μαρτίου 2010

Δεν αποκαταστάθηκαν οι περικοπές στον ΟΠΑΔ

Σφίγγει ακόμη περισσότερο το…ζωνάρι του Οργανισμού Περίθαλψης Ασφαλισμένων Δημοσίου (ΟΠΑΔ)…Τροπολογία για την κάλυψη τελικά από τον ΟΠΑΔ περίπου 100 εξετάσεων που είχαν εξαιρεθεί πέρυσι, δεν εντάχθηκε τελικά στο φορολογικό νομοσχέδιο όπως σχεδιαζόταν…Οι συγκεκριμένες εξετάσεις που εξαιρούνται από την περίθαλψη του Οργανισμού, περιλαμβάνουν ορμονικές εξετάσεις, σπινθιρογραφήματα, γαστροσκοπήσεις κλπ.

Παρασκευή, 19 Μαρτίου 2010

Μέχρι μηνύσεις κατά Μόσιαλου σκέφτονται οι φαρμακοποιοί…

Τέτοια είναι η ταραχή που έχουν προκαλέσει στους φαρμακοποιούς οι δηλώσεις του βουλευτή επικρατείας του ΠΑΣΟΚ και καθηγητή του LSE κ.

Πέμπτη, 18 Μαρτίου 2010

Οι περικοπές των εφημεριών δια του υπολογισμού…

Κάτι πρέπει να γίνει με τα μαθηματικά, στο υπουργείο Υγείας…Η υπουργός λέει και ξαναλέει ότι δεν θα περικοπούν οι πιστώσεις για τις εφημερίες κατά 10% όπως συμβαίνει στον υπόλοιπο δημόσιο τομέα…Και μάλιστα δηλώνει: οι εγγεγραμμένες πιστώσεις είναι 395 εκατ.

Τετάρτη, 17 Μαρτίου 2010

Οι καλύτερες εταιρίες για τους ασθενείς

Ποιες είναι οι εταιρίες που καταλαβαίνουν καλύτερα τις ανάγκες των ασθενών;Η Novartis, η Pfizer και η Roche.

Τρίτη, 16 Μαρτίου 2010

Κατά ένα τρίτο οι μειώσεις στις τιμές των φαρμάκων;

Η …μέση λύση για να εξευμενιστούν τα 'εσωκομματικά' πνεύματα επελέγη τελικά από το υπουργείο Οικονομίας, στον τρόπο κοστολόγησης των φαρμάκων.

Δευτέρα, 15 Μαρτίου 2010

ΟΠΑΔ – ιδιωτικές ασφαλιστικές: πώς σχετίζονται μεταξύ τους;

Έναν πρωτότυπο τρόπο διάλεξε η Κυβέρνηση να 'καλύψει' πολίτες, που είχαν ασφαλιστεί για περίθαλψη σε ιδιωτικές ασφαλιστικές που κατέρρευσαν.

Παρασκευή, 12 Μαρτίου 2010

ΠΕΦ: εκλογές 'διεύρυνσης' της αγοράς

'Προσαρμογές'… παρατηρούνται στη νέα διοίκηση της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας (ΠΕΦ), ανάλογα με τις 'απαιτήσεις' της αγοράς…Οι εκλογές έγιναν χθες το βράδυ και το προεδρείο είναι σχεδόν ίδιο, διευρυμένο κατά δύο μέλη.

Τετάρτη, 10 Μαρτίου 2010

Εκλογές αύριο, στην ελληνική φαρμακοβιομηχανία

Με μια σχετική … καθυστέρηση, γίνονται αύριο οι εκλογές της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας.Οι υποψηφιότητες είναι οι … γνωστοί εννέα του υπάρχοντος διοικητικού συμβουλίου και άλλα πέντε ονόματα νεοεισαχθέντων στην Ένωση…Μεταξύ των 14, μία μόνο γυναίκα, που είναι ήδη αντιπρόεδρος της Ένωσης, η κ.

Τρίτη, 09 Μαρτίου 2010

Ενιαίος φορέας φαρμάκου ή κοινές αποφάσεις;

Σημαντικές δυσκολίες φαίνεται πως αντιμετωπίζει η κυβέρνηση στη διαχείριση των θεμάτων που αφορούν το φάρμακο.Οι σκέψεις είναι πολλές, και αυτό που διαπιστώνουν τα κυβερνητικά στελέχη, είναι ότι χρειάζεται τελικά ένας ενιαίος φορέας που να ασκεί την πολιτική φαρμάκου, αντί της διάσπασης των αρμοδιοτήτων μεταξύ των υπουργείων, που υπάρχει σήμερα.