Ενδοσκόπιο

Φίλτρα άρθρων

Δευτέρα, 08 Μαρτίου 2010

Πρόεδρος του ΕΟΦ: παρακαλώ περιμένετε…

Ένα από τα επικρατέστερα ονόματα για την προεδρία του ΕΟΦ, φαίνεται αυτό της κ. Ζωής Δέδε, σύμφωνα με πληροφορίες.Η κ.

Παρασκευή, 05 Μαρτίου 2010

Μέτρα φαρμάκου: πάμε πάλι απ' την αρχή;

…Και αφού αποσύρθηκε χθες το βράδυ στη Βουλή η διάταξη για τη μείωση των τιμών των φαρμάκων, η αναστάτωση όχι μόνο στην Κυβέρνηση, αλλά και στη φαρμακοβιομηχανία ήταν αναπόφευκτη…Όλοι έψαχναν να βρουν τι ακριβώς συνέβη και πώς θα διευθετηθεί το θέμα τελικά…Πάντως παράγοντες της αγοράς – και όχι μόνο της φαρμακοβιομηχανίας- με το ενδεχόμενο της κοστολόγησης με το μέσο όρο των τριών φθηνότερων τιμών της Ευρώπης των 27, υπολογίζουν ότι οι τιμές θα πέσουν κατά 56%, ποσοστό που …διασφαλίζει το κλείσιμο των ελληνικών φαρμακευτικών και την απομάκρυνση των πολυεθνικών…Τότε, ο μόνος δρόμος για την προμήθεια φαρμάκων στο σύστημα υγείας, θα είναι το ΙΦΕΤ.

Πέμπτη, 04 Μαρτίου 2010

Τρεις έγιναν οι τιμές στα φάρμακα;

Όχι δύο, αλλά τρεις τιμές δημιουργούνται στα φάρμακα μετά τα μέτρα για την οικονομία, που ανεβάζουν το ΦΠΑ κατά μία μονάδα.

Τετάρτη, 03 Μαρτίου 2010

Στελεχώνεται η διοίκηση για το Ερασίνειο

Καθώς προχωρούν οι εργασίες για το 'Ερασίνειο', η διοίκηση του νέου ογκολογικού νοσοκομείου άρχισε να στελεχώνεται.Τη θέση της διευθύντριας οργάνωσης και λειτουργίας του νέου νοσοκομείου, ανέλαβε η κ.

Τρίτη, 02 Μαρτίου 2010

Αυστηρότερη η ιατρική ενημέρωση;

Η ενημέρωση για νέα φάρμακα, υλικά ή ιατρικά μηχανήματα, θα πρέπει να γίνεται στα νοσοκομεία μια φορά ανά δεκαπενθήμερο, στα αμφιθέατρα των νοσοκομείων, με την έγκριση και παρακολούθηση των διοικητών, λέει εγκύκλιος του γενικού γραμματέα του υπουργείου Υγείας Νίκου Πολύζου.

Δευτέρα, 01 Μαρτίου 2010

Ελλάδα: νοσοκομειακή δαπάνη, η μισή της Γερμανίας!

Στα 4,2 δισ. ευρώ έφθασαν οι νοσοκομειακές δαπάνες της Γερμανίας το 2009.Στα 2,1 δισ. ευρώ υπολογίζονται οι νοσοκομειακές δαπάνες της Ελλάδας επίσης για τον ίδιο χρόνο.

Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου 2010

Από τη Wyeth στη UCB με αναβάθμιση

Τελικά οι συγχωνεύσεις αναδεικνύονται θετικές για τους δυνατούς…Ο λόγος γίνεται για την κ. Αναστασία Γκιουλέκα, μέχρι πρότινος διευθύντρια μάρκετινγκ και πωλήσεων στη Wyeth.

Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου 2010

Ενδο-ομιλικές 'φοροαπαλλαγές' έναντι χρεών νοσοκομείων

Για 'ενδο-ομιλικές συναλλαγές' έκανε λόγο την περασμένη Τρίτη το βράδυ σε ομιλία του, ο καθηγητής του London School of Economics και βουλευτής επικρατείας του ΠΑΣΟΚ κ.

Τρίτη, 23 Φεβρουαρίου 2010

Λιγότερα χάπια πήραμε τον Ιανουάριο

Λιγότερα φάρμακα πήραμε φέτος τον Ιανουάριο σε σχέση με πέρυσι.Μάλιστα η μείωση, σύμφωνα με τα στοιχεία της αντίστοιχης υπηρεσίας των συνεταιρισμών φαρμακείων (ΟΣΦΕ), έφθασε το 2,2%.

Δευτέρα, 22 Φεβρουαρίου 2010

Νέες τιμές στα φάρμακα: με σήμανση ή χωρίς;

Το νέο δελτίο τιμών με τις μειωμένες περιμένει η αγορά φαρμάκου, εναγωνίως…Μόνο που η εβδομάδα ξεκίνησε με μια ανησυχία για το αν θα υπάρχει σήμανση για τις νέες τιμές στις συσκευασίες…Γιατί απ΄ ότι μαθαίνουν οι εμπλεκόμενοι, δεν έχει ακόμη ληφθεί μέριμνα για τα αποθέματα, που όπως εκτιμούν, θα πρέπει να πωληθούν με τις σημερινές, αυξημένες τιμές, εφόσον έχουν αγοραστεί και σε υψηλότερες τιμές.