Ενδοσκόπιο

Φίλτρα άρθρων

Δευτέρα, 23 Νοεμβρίου 2009

Με έκτακτες πληρωμές οι εφημερίες;

Μειωμένες κατά 35% είναι οι πιστώσεις στον προϋπολογισμό για το 2010 σε σχέση με αυτές του 2009.Και η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας προώθησε διάταξη για αύξηση του πλαφόν αμοιβής των νοσοκομειακών γιατρών, ώστε να μπορέσουν να πληρωθούν οι γιατροί τις εφημερίες τους, αναδρομικά από την αρχή του 2009.

Παρασκευή, 20 Νοεμβρίου 2009

'Για το καλό μας', κι ας μην το ξέρουμε;

Οι τρεις υπουργοί αποφάσισαν χθες να ανακοινώσουν τα μέτρα τους για το φάρμακο.Μάλλον για να 'κόψουν κίνηση' και αντιδράσεις…Γιατί αν ήταν σίγουροι για το…εγχείρημα, θα ήταν σε θέση και να το συζητήσουν.

Πέμπτη, 19 Νοεμβρίου 2009

Τα φάρμακα, οι εξαγγελίες και η ποιότητα

Αναστάτωση στις φαρμακευτικές επιχειρήσεις προκάλεσαν οι σημερινές ανακοινώσεις των μέτρων…Πολλά στελέχη αδυνατούν να πιστέψουν τις εξαγγελίες, μιλούν για πλήρη αλλαγή του τοπίου της αγοράς και μάλιστα θέτουν και θέμα ποιότητας των φαρμάκων που θα κυκλοφορούν στην αγορά…Τα μέτρα βέβαια δεν έχουν προσδιοριστεί ακόμη, όμως αφού ξεκινά η συζήτηση για τα γενόσημα, μήπως να καθοριστούν και προδιαγραφές για τα ζητήματα ποιότητας;

Τετάρτη, 18 Νοεμβρίου 2009

Η 'ησυχία' της αποπληρωμής των χρεών

Για 'περίεργη ησυχία' κάνουν λόγο οι προμηθευτές σε ότι αφορά τα χρέη τους.Και παρότι έχει ενταλματοποιηθεί ποσό 1,8 δισ.

Τρίτη, 17 Νοεμβρίου 2009

Νέα διεύθυνση ΗR στη Y-Logimed

Νέα διευθύντρια ανθρώπινου δυναμικού (HR Manager) ανέλαβε πρόσφατα στη Υ-logimed του Ομίλου 'Υγεία' η κ. Αγγελική Μπαζίγου.

Δευτέρα, 16 Νοεμβρίου 2009

Πολύζος – Κανελλόπουλος οι γραμματείς στο υπουργείο Υγείας

Τα 'δύσκολα' οικονομικά δεδομένα για τον τομέα της υγείας, άλλαξαν το πρόσωπο επιλογής για τη θέση του γενικού γραμματέα Υγείας του υπουργείου Υγείας.

Παρασκευή, 13 Νοεμβρίου 2009

Αποκεντρωμένες προμήθειες πριν το νόμο;

Στερεύουν φαίνεται τα νοσοκομεία από το στοκ των υλικών τους και μεμονωμένα κάποια, ξεκινούν να κάνουν προκηρύξεις για την προμήθεια νέων.

Πέμπτη, 12 Νοεμβρίου 2009

…Κι άλλη αλλαγή στο HR της Lavipharm

'Μεταγραφή' πήρε η ΗR manager της Lavipharm κ. Φαίδρα Καπόγιαννη, στον Όμιλο Καλλιμάνη.Η μετακίνηση αυτή, δεν σχετίζεται με την χθεσινή αλλαγή στο τμήμα ανθρώπινου δυναμικού της Lavipharm, με τις κυρίες Ελένη Μάρκου και Ιωάννα Τσιρέκα, αφού η μετακίνηση της κ.

Τετάρτη, 11 Νοεμβρίου 2009

Άμεσα η τοποθέτηση γενικών γραμματέων στο υπουργείο Υγείας

Ο ορθοδοντικός και αντιπρόεδρος του Ινστιτούτου Στρατηγικών και Αμυντικών Μελετών 'Ανδρέας Παπανδρέου' κ. Αντώνης Δημόπουλος φέρεται ως ο επικρατέστερος νέος γενικός γραμματέας Υγείας στο υπουργείο Υγείας.

Τρίτη, 10 Νοεμβρίου 2009

Εκλογές ΕΙΝΑΠ: με συνέδριο ή προσωρινή διοίκηση;

Με καθυστέρηση ενός χρόνου, αποφάσισε το ήδη υπάρχον διοικητικό συμβούλιο της ΕΙΝΑΠ τη διενέργεια εκλογών για την ανάδειξη νέου ΔΣ.