Ενδοσκόπιο

Φίλτρα άρθρων

Δευτέρα, 09 Νοεμβρίου 2009

Ανεξάρτητη λειτουργία Abbott – Solvay και το 2010

Ανεξάρτητα αποφασίστηκε ότι θα λειτουργούν και για το 2010 στη χώρα μας οι εταιρίες Abbott και Solvay, μετά την εξαγορά της δεύτερης από την πρώτη.

Παρασκευή, 06 Νοεμβρίου 2009

Πάγωμα προσλήψεων παρά τις εξαγγελίες;

Μπορεί οι εξαγγελίες της κυβέρνησης να περιλαμβάνουν προσλήψεις στο ΕΣΥ για την κάλυψη των τεράστιων κενών που έχουν δημιουργηθεί, όμως οι νοσηλευτές άλλα βλέπουν…Οι καταγγελίες της ένωσης των νοσηλευτών, 'βλέπουν' πάγωμα 1.

Πέμπτη, 05 Νοεμβρίου 2009

Ρεζίλι στον Αλμούνια για τα χρέη

Διεθνώς ρεζίλι μας έκανε η ευρωπαϊκή ένωση των προμηθευτών των νοσοκομείων σε αντιδραστήρια, EUCOMED, με επιστολή της στον Επίτροπο Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων της Ε.

Τετάρτη, 04 Νοεμβρίου 2009

Φαρμακευτικές δαπάνες: μια λεπτή διαχωριστική γραμμή

Στη μείωση των φαρμακευτικών δαπανών στρέφεται τώρα η κυβέρνηση, για τη διαχείριση των οικονομικών προβλημάτων του τομέα της υγείας.

Τρίτη, 03 Νοεμβρίου 2009

Αbbott: εύσημα στην εξαγοραζόμενη Solvay

Εύσημα στην ελληνική θυγατρική της Solvay, δίνουν οι επικεφαλής της Abbott, μετά την απόφαση για εξαγορά της βελγικής φαρμακευτικής.

Δευτέρα, 02 Νοεμβρίου 2009

Roche: μείωση χρόνου αποπληρωμής από τις φαρμακαποθήκες

Διαδικασία επιστολών 'άνοιξαν' οι φαρμακαποθήκες με τη φαρμακοβιομηχανία Roche, η οποία μείωσε το χρόνο εξόφλησης των παραγγελιών από 30 σε 20 ημέρες.

Παρασκευή, 30 Οκτωβρίου 2009

'Φέσι' 2 εκ. ευρώ στο Κέντρο 'Φλέμιγκ'

'Φέσια' και στους δημόσιους οργανισμούς που παράγουν νέα τεχνολογία, έχει βάλει το Δημόσιο!Για παράδειγμα, το Κέντρο Ερευνών 'Φλέμιγκ' που ασχολείται κυρίως με έρευνα βιοτεχνολογίας σε εφαρμογές του τομέα της υγείας, διαπιστώνει ένα 'άνοιγμα' της τάξης των 2 εκ.

Πέμπτη, 29 Οκτωβρίου 2009

Αλλαγή νομοθεσίας για τη 'Γαία';

Δυσκολίες υλοποίησης της συνεργασίας Ντυνάν - Ιατρικού Αθηνών για τη μαιευτική κλινική, άρχισε να αντιμετωπίζει πλέον και ουσιαστικά η διοίκηση του Ερρίκος Ντυνάν.

Τρίτη, 27 Οκτωβρίου 2009

Ποιος θα αναλάβει τη διοίκηση του ΕΟΦ;

Πολλή συζήτηση γίνεται γύρω από την τοποθέτηση νέας διοίκησης στον ΕΟΦ.Οι φήμες θέλουν η νέα διοίκηση να απαρτίζεται από τις κυρίες Όλγα Οικονόμου και Αθηνά Λινού στη θέση του προέδρου και αντιπροέδρου, με το σκεπτικό ότι έχουν διατελέσει και οι δύο αντιπρόεδροι του οργανισμού παλαιότερα.

Δευτέρα, 26 Οκτωβρίου 2009

Merck Sharp & Dohme – Schering Plough: θυγατρική ή αντιπροσωπεία;

Χάνει άραγε την αντιπροσωπεία της Merck Sharp & Dohme η Βιανέξ;Η εξαγορά της Schering Plough από την Merck Sharp & Dohme, θα φέρει σίγουρα ανακατατάξεις στην ελληνική αγορά, καθώς η MSD αντιπροσωπεύεται στη χώρα μας από τη Βιανέξ, ενώ η Schering Plough δραστηριοποιείται με θυγατρική.