Ενδοσκόπιο

Φίλτρα άρθρων

Τετάρτη, 08 Ιουλίου 2009

'Πράσινα' φαρμακεία σε logistic διανομές

Οι τελευταίες αλλαγές στη φαρμακευτική νομοθεσία, αναδεικνύουν τον κλάδο των logistic ως ιδιαίτερα ελκυστικό, όπως είχαμε διαπιστώσει και προ ημερών…Λοιπόν οι συνεταιρισμοί των φαρμακοποιών, αποφάσισαν να μπουν κι αυτοί στον τομέα αυτό, αφού έχουν ήδη το χονδρεμπόριο των φαρμάκων μέσω των κατά τόπους συνεταιριστικών επιχειρήσεων.

Τρίτη, 07 Ιουλίου 2009

Τα «μαύρα» μάτια των γιατρών...

To …μάτι του ειδικευόμενου που πήγε να τον περιθάλψει, «μαύρισε» χθες, ένας ασθενής στον Ευαγγελισμό.Αιτία ήταν το γεγονός ότι περίμενε πάρα πολλή ώρα μέχρι να εξυπηρετηθεί.

Δευτέρα, 06 Ιουλίου 2009

Νέα πρόεδρος της ΔΕΠΑΝΟΜ

Νέα πρόεδρος στη ΔΕΠΑΝΟΜ ορίσθηκε η κ. Ρένα Φραγκιαδάκη, στη θέση του κ. Χάρη Λαμπρόπουλου ο οποίος ανέλαβε πρόσφατα την προεδρία της Επιτροπής Προμηθειών Υγείας.

Παρασκευή, 03 Ιουλίου 2009

Μικρές 'διακοπές' για τρεις διευθύνοντες συμβούλους;

Τρεις διευθύνοντες σύμβουλοι, τριών αμερικανικών φαρμακευτικών επιχειρήσεων επισκέφθηκαν αυτή την εβδομάδα τις αντίστοιχες ελληνικές θυγατρικές.

Πέμπτη, 02 Ιουλίου 2009

Από του χρόνου τα φθηνότερα φάρμακα στις κλινικές

Τόσο δύσκολο ήταν το θέμα της προμήθειας των φαρμάκων από τις ιδιωτικές κλινικές στη νοσοκομειακή τιμή, που αποφασίσθηκε να παραπεμφθεί η εφαρμογή της διάταξης από τον καινούριο χρόνο.

Τετάρτη, 01 Ιουλίου 2009

Καθυστερήσεις λόγω οικοπέδου στο Παιδιατρικό Θεσσαλονίκης

Καθυστερήσεις στο διαγωνισμό του Παιδιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης που θα γίνει μέσω ΣΔΙΤ, προκαλεί το οικόπεδο που προορίζεται να παραχωρηθεί για την ανέγερση του νοσοκομείου.

Τρίτη, 30 Ιουνίου 2009

Στα φαρμακεία, λόγω καπνο-απαγόρευσης…

Το ότι οι Έλληνες είμαστε "της τελευταίας στιγμής" είναι γεγονός.Όμως μπροστά στην διακοπή του τσιγάρου στους χώρους εργασίας, τα φαρμακεία αναδεικνύονται σε «βαλβίδα εκτόνωσης».

Δευτέρα, 29 Ιουνίου 2009

Νέος πρόεδρος στην Επιτροπή Προμηθειών

Μετά από πολλούς μήνες προσπαθειών, βρέθηκε τελικά πρόεδρος για την Επιτροπή Προμηθειών Υγείας!Την από καιρό κενή θέση, κάλυψε τελικά ο κ.

Παρασκευή, 26 Ιουνίου 2009

Η 'διακριτική μεταχείριση' στην πληρωμή των χρεών

Θυμάστε τη ρύθμιση για την εξόφληση χρεών προς ένα μόνο σύλλογο, αυτόν των απολύτως αναλωσίμων υλικών, με μετρητά; Που είχε αποφασιστεί γιατί ήταν μικρές οι εταιρίες και αντιμετώπιζαν πρόβλημα επιβίωσης;Η κόντρα περί διακριτικής μεταχείρισης μεταξύ των προμηθευτών, οδήγησε στην έκδοση εγκυκλίου από το υπουργείο Υγείας, που έλεγε στα νοσοκομεία να πληρώσουν και όποιο προμηθευτή είχε χρέος μέχρι ενός εκ.

Πέμπτη, 25 Ιουνίου 2009

Μειώθηκε το παράλληλο εμπόριο;

Δραστική μείωση του παράλληλου εμπορίου φαρμάκων καταγράφουν για φέτος, οι φορείς που ασχολούνται με τις στατιστικές για το συγκεκριμένο θέμα.