Ενδοσκόπιο

Φίλτρα άρθρων

Τετάρτη, 24 Ιουνίου 2009

Και ιδιωτικές τράπεζες για την πληρωμή των χρεών;

Χρόνισε το θέμα της ρύθμισης των χρεών των νοσοκομείων, και ακόμη λύση δεν έχει βρεθεί. Κι ας κάνουν συνεδριάσεις επί συνεδριάσεων οι ενώσεις των προμηθευτών, διεκδικώντας τα οφειλόμενα…Στην αρχή ήταν το πρόβλημα της έλλειψης χρημάτων.

Τρίτη, 23 Ιουνίου 2009

Σκέψεις αναδιάρθρωσης στη Lavipharm

Το ενδεχόμενο συγχώνευσης της εταιρίας logistics, στον Όμιλο φαρμακαποθηκών της, LAS, διερευνά η Lavipharm στο πλαίσιο της χρηματοοικονομικής αναδιάρθρωσης ολόκληρου του Ομίλου.

Δευτέρα, 22 Ιουνίου 2009

Ανταγωνισμός για τη νέα γρίπη

'Καυτό' προβλέπεται το καλοκαίρι για τις φαρμακευτικές που κατάφεραν να εγκρίνουν στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΜΕΑ) το εμβόλιό τους που θα χρησιμοποιηθεί για τη νέα γρίπη.

Παρασκευή, 19 Ιουνίου 2009

'Αντικαταστάσεις' στον Αγ. Ανδρέα Πατρών

Τι γίνεται στο νοσοκομείο Αγ. Ανδρέας της Πάτρας;Στα 'μαχαίρια' βρίσκονται εργαζόμενοι και διοίκηση, από τις αποφάσεις του διοικητή του νοσοκομείου, που έκανε πρόεδρο του υπηρεσιακού συμβουλίου, μια κομματική φίλη του-αντί του διευθυντή που είχε κριθεί για το σκοπό αυτό-διευθύντρια νοσηλευτικής άλλη κομματική φίλη του, υποσκελίζοντας 17 νοσηλεύτριες που προηγούνταν και στο τέλος ανετράπη και η συγκρότηση του υπηρεσιακού συμβουλίου…Οι εργαζόμενοι αρνήθηκαν να αποδεχθούν το νέο υπηρεσιακό συμβούλιο και στράφηκαν για τις καταγγελίες τους στην ΠΟΕΔΗΝ.

Πέμπτη, 18 Ιουνίου 2009

Τι θα γίνει με τις τιμές των φαρμάκων;

Αναστάτωση στις φαρμακευτικές επιχειρήσεις έχει προκαλέσει το ενδεχόμενο αλλαγής των τιμών των φαρμάκων.Κάτι οι προθέσεις που έχουν εκφραστεί από το υπουργείο Ανάπτυξης, κάτι οι ρυθμίσεις του υπουργείου Υγείας, τα στελέχη έχουν θορυβηθεί αρκετά.

Τετάρτη, 17 Ιουνίου 2009

Η ιδιωτική ασφάλιση εν μέσω κρίσης

Συμβάσεις με τις ασφαλιστικές εταιρίες υπογράφουν το ένα μετά το άλλο τα ιδιωτικά θεραπευτήρια, ακόμη και τα μαιευτήρια.

Τρίτη, 16 Ιουνίου 2009

Ενίσχυση των logistics από τα φάρμακα των ιδιωτικών κλινικών

Προσμονή και ανυπομονησία έχει προκαλέσει σε επιχειρήσεις του κλάδου των logistics, το ενδεχόμενο εφαρμογής της διάταξης που προβλέπει προμήθεια των φαρμάκων στις ιδιωτικές κλινικές, απ΄ ευθείας από τις φαρμακευτικές επιχειρήσεις και μάλιστα σε νοσοκομειακή τιμή.

Δευτέρα, 15 Ιουνίου 2009

Προς νέα προσφυγή της φαρμακοβιομηχανίας στο ΣτΕ

Η έκδοση της απόφασης για την επιστροφή στα Ταμεία του 3% των πωλήσεων των φαρμάκων, το λεγόμενο rebate, ούτε αυτή τη φορά ήταν ικανή να ρυθμίσει το θέμα.

Παρασκευή, 12 Ιουνίου 2009

Κλείνουν φαρμακαποθήκες από καθυστερήσεις πληρωμών

'Φυλλοξήρα' έχει πέσει στις φαρμακαποθήκες με τις καθυστερήσεις πληρωμών και την γενικότερη επιβράδυνση της αγοράς.Μετά τις δύο φαρμακαποθήκες που αναφέραμε προ διμήνου, την μικρή 'Σιγάλας' και την μεσαίου μεγέθους 'Ηλιαφάρμ', η οποία δεν άντεξε τελικά και έκλεισε, άλλες δύο αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα λειτουργίας.

Πέμπτη, 11 Ιουνίου 2009

Μονοψήφια η αύξηση φέτος στην αγορά φαρμάκων

Για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια η κατανάλωση φαρμάκων στη χώρα μας, παραμένει σταθερή, τουλάχιστον σε ότι αφορά τις ποσότητες.