Ενδοσκόπιο

Φίλτρα άρθρων

Δευτέρα, 27 Απριλίου 2009

Προσπάθεια συναίνεσης για το κάπνισμα

Τα υπουργεία στη σειρά έχει πάρει αυτές τις μέρες ο πρόεδρος της επιτροπής για το κάπνισμα καθ. Παν. Μπεχράκης. Συναντιέται με έναν – έναν τους γενικούς γραμματείς των υπουργείων, για να βρουν τρόπους εφαρμογής του αντικαπνιστικού νόμου.

Παρασκευή, 24 Απριλίου 2009

Διακριτικές πληρωμές για τους προμηθευτές των νοσοκομείων

Διακριτική είναι η μεταχείριση των προμηθευτών των νοσοκομείων από τη δημόσια διοίκηση…Έγγραφο του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, ορίζει σαφώς ότι προτεραιότητα στις πληρωμές θα έχουν οι επιχειρήσεις – μέλη του Πανελληνίου Συλλόγου Προμηθευτών Ιατρικών Ειδών (ΠΑΣΥΠΙΕ), οι οποίες θα πληρωθούν μετρητά, όλο το οφειλόμενο ποσό μέχρι 31.

Πέμπτη, 23 Απριλίου 2009

Τα ισχυρότερα πρόσωπα της φαρμακοβιομηχανίας

Οι 40 ισχυρότεροι της φαρμακοβιομηχανίας διεθνώς, αναδείχθηκαν σε μελέτη αναλυτών της φαρμακευτικής βιομηχανίας που δημοσιεύεται σε κλαδικό αμερικανικό περιοδικό.

Τετάρτη, 22 Απριλίου 2009

Η γραφειοκρατία, θέμα προς επίλυση στη sanofi

Μόλις στις 17 Απριλίου, επικυρώθηκε ο διορισμός του Christopher A. Viehbacher, ως διευθύνοντος συμβούλου της sanofi-aventis, στη γενική συνέλευση της εταιρίας, όταν ο ίδιος επίσημα έχει αναλάβει τη θέση του από τον περασμένο Δεκέμβριο και είχε ξεκινήσει να ασκεί τα καθήκοντά του και επιπλέον ένα μήνα νωρίτερα!Γι΄ αυτό φαίνεται οι εργαζόμενοι της εταιρίας, το πρώτο πράγμα που του ζήτησαν όταν ανέλαβε, ήταν η μείωση της γραφειοκρατίας…Και ο ίδιος διαβεβαίωσε ότι θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια…

Τρίτη, 21 Απριλίου 2009

Pfizer: επεκτείνει την κόντρα με τις ελληνικές φαρμακευτικές

Στο ‘κατόπι’ έχει πάρει η Pfizer τις ελληνικές φαρμακευτικές που έχουν αντιγράψει και κυκλοφορούν ήδη την ατορβαστατίνη της.

Πέμπτη, 16 Απριλίου 2009

Ελλείψεις φαρμάκων από την AstraZeneka, λόγω διανομής

Με το …σταγονόμετρο κυκλοφορούν ορισμένα φάρμακα της AstraΖeneka, με αποτέλεσμα οι φαρμακαποθήκες να διαμαρτύρονται στην εταιρία.

Τετάρτη, 15 Απριλίου 2009

Ενημερότητες κατ΄ έτος, για χάρη των νοσοκομείων

Οι φορολογικές ενημερότητες, λέγαμε χθες, εκδίδονται από τις εφορίες για τη χρονική στιγμή που ζητούνται. Αν από το παρελθόν υπάρχουν εκκρεμότητες, τότε απλά, δεν εκδίδονται.

Τρίτη, 14 Απριλίου 2009

Σε ‘έξοδο’ και το νοσοκομείο Μεσολογγίου…

Εξαιρετικά πολύπαθο είναι αυτό το νοσοκομείο Μεσολογγίου…Από την περασμένη Πέμπτη δεν εφημερεύει παιδίατρος, η καρδιολογική κλινική έχει κλείσει εδώ και ένα χρόνο.

Τρίτη, 14 Απριλίου 2009

Φορολογικά προβλήματα στην εξόφληση των χρεών

Διάθεση για καθυστερήσεις στην εξόφληση των προμηθευτών είχε φαίνεται ο συντάκτης της εγκυκλίου για την αποπληρωμή των χρεών των νοσοκομείων.

Δευτέρα, 13 Απριλίου 2009

Άλλαξαν θέση μεταξύ τους στον ΣΦΕΕ, οι πρόεδροι Pfizer και Wyeth

Χωρίς ιδιαίτερους εντυπωσιασμούς, κινήθηκε η συγκρότηση σε σώμα του νέου δ.σ. του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδας (ΣΦΕΕ).