Ενδοσκόπιο

Φίλτρα άρθρων

Παρασκευή, 27 Μαρτίου 2009

Lock out ενόψει Πάσχα, σκέφτονται οι προμηθευτές

Lock out για ένα μήνα στις επιχειρήσεις τους, σκέφτονται τώρα να κάνουν οι προμηθευτές ορθοπεδικών ειδών, μέχρι να αποφασισθεί ο τρόπος πληρωμής τους για τις οφειλές των νοσοκομείων.

Πέμπτη, 26 Μαρτίου 2009

Υπό ‘επιτήρηση’ τα οικονομικά του υπουργείου Υγείας

Τη διαχείριση των οικονομικών του υπουργείου Υγείας, φέρεται να αναλαμβάνει ο υπουργός Οικονομίας κ. Γ. Παπαθανασίου, όχι μόνο για το θέμα των χρεών των νοσοκομείων…Τουλάχιστον αυτό ‘κυκλοφορεί’ στους διαδρόμους του υπουργείου Υγείας…Και προφανώς, οι ‘ψίθυροι’ δεν αφορούν την πάγια δομή του Δημοσίου περί ελέγχου των δαπανών κάθε φορέα της κεντρικής διοίκησης ή του ευρύτερου δημόσιου τομέα.

Τρίτη, 24 Μαρτίου 2009

Νέες υποψηφιότητες για τον ΣΦΕΕ

Νέα πρόσωπα δείχνουν ενδιαφέρον για τις προσεχείς αρχαιρεσίες στο Σύνδεσμο Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδας (ΣΦΕΕ) που είναι σε 15 ημέρες περίπου.

Δευτέρα, 23 Μαρτίου 2009

‘Τεφτέρι’ και στα φάρμακα…

Μέχρι και στα φαρμακεία έκανε την εμφάνισή του, το ‘τεφτέρι’.Μετά την έρευνα ότι οι Έλληνες κάνουν περικοπές ακόμη και στα βασικά είδη, ήρθε και η πίστωση για τα φάρμακα, που είναι τελείως ανελαστικά.

Παρασκευή, 20 Μαρτίου 2009

Άλλαξαν οι διοικητές στο Αγλ. Κυριακού και το Αμαλία Φλέμιγκ

Ο ένας πήρε τη θέση του άλλου…Ο λόγος για τους διοικητές των νοσοκομείων Παίδων Αγλ. Κυριακού και Αμαλία Φλέμιγκ κ.

Πέμπτη, 19 Μαρτίου 2009

Ελπίδες για διευθέτηση των εξωσυμβατικών προμηθειών

Τις ελπίδες τους στον υπουργό Οικονομίας κ. Γ. Παπαθανασίου, εναποθέτουν τώρα οι προμηθευτές για τη ρύθμιση των χρεών τους.

Τετάρτη, 18 Μαρτίου 2009

Νέος διοικητής στον Ευαγγελισμό

Στον Ευαγγελισμό μετακινείται ο διοικητής του Σωτηρία κ. Ιωάν. Μυλωνάκης, μετά τη χθεσινή παραίτηση του διοικητή του Ευαγγελισμού κ.

Τετάρτη, 18 Μαρτίου 2009

Αυτοκτονία λόγω χρεών των νοσοκομείων

Μέχρι και αυτοκτονία προκαλεί η καθυστέρηση εξόφλησης των χρεών των νοσοκομείων.Επιχειρηματίας που διατηρούσε φαρμακαποθήκη και προμήθευε και αναλώσιμο υλικό στα νοσοκομεία της Κρήτης, αυτοκτόνησε χθες το βράδυ στο Ηράκλειο, υπό την πίεση του χρόνου και των τραπεζικών δανείων.

Τετάρτη, 18 Μαρτίου 2009

Άσσος στο μανίκι, το υπηρεσιακό συμβούλιο

Σε ιδιαίτερα ισχυρή θέση αναδεικνύεται η συμμετοχή ενός εργαζομένου στο υπηρεσιακό συμβούλιο της υπηρεσίας του.Ο λόγος για δύο υπαλλήλους του νοσοκομείου Αμαλία Φλέμιγκ, μια νοσηλεύτρια και έναν τεχνικό, που αναδείχθηκαν και οι δύο προϊστάμενοι των αντιστοίχων υπηρεσιών, εξαιτίας της συμμετοχής τους στο υπηρεσιακό συμβούλιο του νοσοκομείου.

Τρίτη, 17 Μαρτίου 2009

Μειωμένη κατανάλωση φαρμάκων το προηγούμενο δίμηνο

Μου φαίνεται πως η οικονομική κρίση στην Ελλάδα είναι πιο σκληρή απ΄ ότι πιστεύαμε. Κι ας λέγεται ότι δεν έχει δείξει ακόμη το μέγεθός της…Στο πρώτο δίμηνο του έτους, Ιανουάριο και Φεβρουάριο, παρατηρήθηκε ρυθμός ανάπτυξης στον κλάδο των φαρμάκων μόλις 2,85%, και μια μείωση σε κατανάλωση φαρμάκων σε τεμάχια, κατά 5,4%.