Ενδοσκόπιο

Φίλτρα άρθρων

Τρίτη, 17 Φεβρουαρίου 2009

Η ανυπαρξία νομικού ελέγχου οδήγησε στις αλλαγές της σύμβασης των γιατρών

Στην ανυπαρξία νομικών επιπτώσεων φαίνεται πως στήριξε ο υπουργός Υγείας Δ. Αβραμόπουλος τις αλλαγές στη συλλογική σύμβαση εργασίας που υπέγραψε…Παρότι στον ιδιωτικό τομέα απαγορεύεται η αλλαγή υπογραφείσας συλλογικής σύμβασης, για τον δημόσιο τομέα, απαιτείται η έκδοση υπουργικής απόφασης για θεσμικές παρεμβάσεις, ενώ για μισθολογικές αλλαγές, απαιτείται η κύρωση με νόμο…Έτσι, δημιουργείται δίκαιο, μετά από τη διαπραγμάτευση των δύο πλευρών.

Δευτέρα, 16 Φεβρουαρίου 2009

Τα παραπεμπτικά της ταλαιπωρίας…

Ασθενής, επισκέπτεται διαγνωστικό κέντρο, για να κάνει εξετάσεις για το θυρεοειδή της.Η εξέταση περιλαμβάνει ορμονικές εξετάσεις και εξετάσεις πυρηνικής ιατρικής.

Παρασκευή, 13 Φεβρουαρίου 2009

Στα δικαστήρια ψάχνουν το δίκιο τους οι φαρμακοποιοί

…Και νέο μέτωπο ετοιμάζεται να ανοίξει στον τομέα της υγείας, αυτή τη φορά από τους φαρμακοποιούς, που αρνούνται -κατηγορηματικά πλέον- να εφαρμόσουν την απόφαση για την πώληση νοσοκομειακών φαρμάκων από τα φαρμακεία τους.

Πέμπτη, 12 Φεβρουαρίου 2009

Σύγχυση και πρεμούρα για τον θάνατο στη Θεσσαλονίκη

Το πρωί, ανακοίνωσε ότι υπήρχε απόθεμα υλικού. Το οποίο δεν φρόντισαν να αξιοποιήσουν οι υπεύθυνοι στο ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης και γι΄ αυτό θα διωχθούν.

Τετάρτη, 11 Φεβρουαρίου 2009

'Ρωγμές' στο επικοινωνιακό οικοδόμημα του κ. Αβραμόπουλου

Κάτι φαίνεται να αλλάζει στην εικόνα του υπουργού Υγείας. Πριν από μία εβδομάδα (πριν κάνει τις δηλώσεις περί εθνικού σχεδίου για την οικονομική κρίση), βρισκόταν στο απυρόβλητο.

Τρίτη, 10 Φεβρουαρίου 2009

Θα εφαρμοστεί η όχι το πολυδιευθυντικό;

Το έφεραν με νομοσχέδιο στη Βουλή. Και, καλώς εχόντων των πραγμάτων, θα το ψηφίσουν κιόλας…Το ερώτημα που τίθεται, όμως, είναι αν θα εφαρμοστεί.

Δευτέρα, 09 Φεβρουαρίου 2009

‘Έμφραγμα’ στις προμήθειες των νοσοκομείων

Διασπάστηκαν τελικά οι προμηθευτές, με την πρόταση της κυβέρνησης για τμηματική εξόφληση των οφειλών των νοσοκομείων.Όντως οι ‘μικρές’ επιχειρήσεις του αναλωσίμου υλικού, αλλά και οι ‘μεγάλες’ των ιατρικών μηχανημάτων, αποφάσισαν πενθήμερες επαναλαμβανόμενες κινητοποιήσεις από την τρέχουσα εβδομάδα, ενώ οι προμηθευτές ορθοπεδικού υλικού θα περιμένουν ένα 10ήμερο για να αποφασίσουν νέες κινητοποιήσεις.

Παρασκευή, 06 Φεβρουαρίου 2009

Προτεραιότητα η υγεία, από το νέο διοικητή του ΙΚΑ Θ. Αμπατζόγλου

Μια μέρα νωρίτερα από τον αρχικό προγραμματισμό, εγκρίθηκε η τοποθέτηση του κ. Θεόδωρου Αμπατζόγλου στη θέση του διοικητή του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.

Πέμπτη, 05 Φεβρουαρίου 2009

Κυκλωτικές κινήσεις Αβραμόπουλου για τη Σύμβαση που ποτέ δεν κατατέθηκε…

Αναστάτωση προκάλεσαν χθες οι δηλώσεις του υπουργού Υγείας Δημήτρη Αβραμόπουλου περί της κατάθεσης του νομοσχεδίου για την κύρωση της σύμβασης εργασίας των γιατρών και της ρύθμισης των χρεών – που θα συζητηθεί σήμερα το απόγευμα.

Πέμπτη, 05 Φεβρουαρίου 2009

Βρέθηκε το νομοσχέδιο, χάθηκαν οι λογαριασμοί

Ευρέθη τελικά, σήμερα το απόγευμα, το νομοσχέδιο για την κύρωση της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας των γιατρών. Κατατέθηκε και περιμένει να πάρει ημερομηνία για τη συζήτησή του στην Βουλή.