Ενδοσκόπιο

Φίλτρα άρθρων

Τετάρτη, 04 Φεβρουαρίου 2009

Ν.Δ. εναντίον Ν.Δ. στις εκλογές του ΠΙΣ

Εσωκομματικές κόντρες έχουμε και στις φετινές εκλογές του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ).Η ‘επίσημη’ ΝΔ εκπροσωπείται από τον κ.

Τρίτη, 03 Φεβρουαρίου 2009

Νυχτερινές ρυθμίσεις χρεών για τα νοσοκομεία…

Νυχτερινή σύσκεψη για τη διευθέτηση του ζητήματος των χρεών των νοσοκομείων, προγραμματίζει η Κυβέρνηση με όλους τους φορείς των προμηθευτών, την ερχόμενη Πέμπτη, στις 7 το απόγευμα στο υπουργείο Οικονομίας.

Δευτέρα, 02 Φεβρουαρίου 2009

Pharmathen: και προσλήψεις εν μέσω κρίσεως…

…Και ενώ όλες οι εταιρίες ανακόπτουν τα επιχειρηματικά τους πλάνα, για να διαπιστώσουν πώς τελικά θα διαμορφωθεί η αγορά μέσα στην οικονομική κρίση, μια ελληνική φαρμακευτική, η Pharmathen, συνεχίζει κανονικά, δια στόματος του διευθύνοντος συμβούλου της κ.

Παρασκευή, 30 Ιανουαρίου 2009

Τα αγροτικά ιατρεία, ‘ξηλώνουν’ υπαλλήλους στο υπουργείο

‘Ξηλώθηκε’ από την ιστοσελίδα του υπουργείου Υγείας χθες το πρωί η προκήρυξη των αγροτικών ιατρείων, αφού η ομάδα ελέγχου του υπουργείου διαπίστωσε 10-12 ίδιους κωδικούς σε ισάριθμα αγροτικά ιατρεία!Δηλαδή οι ίδιοι γιατροί είχαν υποβάλει 10-12 αιτήσεις…Εξαιτίας του γεγονότος, 4-5 υπάλληλοι του υπουργείου θα μετακινηθούν στο … ψυγείο, γιατί το θέμα εκτιμάται ότι έχει γίνει επίτηδες…Έτσι, η προθεσμία υποβολής δηλώσεων λήγει αντί για την ερχόμενη Δευτέρα, στις 15 Φεβρουαρίου, για τους συνεπείς γιατρούς.

Πέμπτη, 29 Ιανουαρίου 2009

Ξεκινά πάλι ο χορός των κινητοποιήσεων στις προμήθειες των νοσοκομείων…

Εξαντλημένοι είναι πλέον οι προμηθευτές των νοσοκομείων, οι οποίοι παρότι ανέστειλαν τις κινητοποιήσεις τους ενόψει της ρύθμισης των χρεών των νοσοκομείων, είδαν τις προκαθορισμένες ημερομηνίες να περνούν, χωρίς κάποια ανταπόκριση από τα συναρμόδια υπουργεία.

Τετάρτη, 28 Ιανουαρίου 2009

Ανεφάρμοστη η ‘νοσοκομειακή’ λίστα στα φαρμακεία

Τι γίνεται με εκείνη την απόφαση για τα 89 φάρμακα υψηλού κόστους που θα μπορούσαν οι ασθενείς να παίρνουν και από τα φαρμακεία, αν δεν υπήρχαν στα φαρμακεία των νοσοκομείων;Η απόφαση δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ, οπότε ισχύει από τις 30 Δεκεμβρίου 2008.

Τετάρτη, 28 Ιανουαρίου 2009

Συγχώνευση ΙΦΕΤ - ΕΛΒΙΟΝΥ

Με διευρυμένες αρμοδιότητες βρίσκεται πλέον ο πρόεδρος του ΙΦΕΤ κ. Κώστας Λουράντος, αφού στο ΙΦΕΤ του οποίου προεδρεύει, συγχωνεύθηκε και η ΕΛΒΙΟΝΥ.

Τρίτη, 27 Ιανουαρίου 2009

Pfizer-Wyeth: αποκτά δεσπόζουσα θέση στην παγκόσμια αγορά;

Αλλαγή του φαρμακευτικού τοπίου και στην Ελλάδα θα προκαλέσει η εξαγορά της Wyeth από τη Pfizer, όταν ολοκληρωθεί και στη χώρα μας.

Δευτέρα, 26 Ιανουαρίου 2009

ΟΚΕ: άγνωστη λέξη η διαδικασία ποιότητας στο ΕΣΥ

H Ελλάδα είναι η πληθυσμιακά μεγαλύτερη χώρα της Ευρώπης, χωρίς επίσημο πρόγραμμα πιστοποίησης των νοσοκομείων, σύμφωνα με έκθεση της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής (ΟΚΕ) για την υγεία.

Παρασκευή, 23 Ιανουαρίου 2009

GlaxoSmithKline: ευκαιρίες εξαγορών φέρνει η οικονομική κρίση

Για ‘ψώνια’ βγήκε η GlaxoSmithKline αμέσως μετά τις γιορτές, επιδεικνύοντας στην αγορά τη ρευστότητά της.Μέσα στην οικονομική κρίση, η θυγατρική της Gemstone, έκανε προσφορά εξαγοράς της Genelabs, με στόχο την απόκτηση του συνόλου των μετοχών της και την έξοδο της Genelabs από το Nasdaq.