Ενδοσκόπιο

Φίλτρα άρθρων

Δευτέρα, 12 Ιανουαρίου 2009

Για τα νοσοκομειακά χρέη τα υπό δημοπράτηση ομόλογα;

Εκνευρισμός επικρατεί στους κύκλους των προμηθευτών των νοσοκομείων.Από τη μια φταίει η καθυστέρηση πληρωμών κι από την άλλη, η αδυναμία συντονισμού των οργανώσεων του κλάδου μεταξύ τους.

Παρασκευή, 09 Ιανουαρίου 2009

Αδύνατη η πληρωμή προμηθευτών μέσω Τραπεζών

Συνάντηση με την επιτροπή προμηθειών υγείας (ΕΠΥ) θα επιδιώξουν από την ερχόμενη εβδομάδα οι προμηθευτές των νοσοκομείων, για τη διευθέτηση των θεμάτων του κλάδου με την εφαρμογή του νέου νόμου από την αρχή του χρόνου.

Πέμπτη, 08 Ιανουαρίου 2009

Το ‘πολιτικά ορθό’ ενδιαφέρον του κ. Σαλμά

Συν γυναικί και …τέκνω, ανέλαβε καθήκοντα στο υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ο νέος υφυπουργός Πρόνοιας, κ.

Τετάρτη, 07 Ιανουαρίου 2009

Ρύθμιση εκκρεμοτήτων επιδιώκεται με τον ανασχηματισμό

Ο ανασχηματισμός του Πρωθυπουργού στη νέα σύνθεση της κυβέρνησης κράτησε τον υπουργό Υγείας Δ. Αβραμόπουλο στη θέση του.

Τετάρτη, 07 Ιανουαρίου 2009

Ιασώ: ενδοοικογενειακή μεταβίβαση μετοχών

Στο γιό τους Χαράλαμπο Ζολώτα, μεταβίβασαν εξωχρηματιστηριακά, 150.000 κοινές ονομαστικές μετοχές του Ιασώ, ο πρόεδρος του νοσοκομείου καθ.

Δευτέρα, 05 Ιανουαρίου 2009

Παραπομπή στην ΕΠΥ των χρεών των νοσοκομείων

Την παραπομπή του χρέους των νοσοκομείων στην Επιτροπή Προμηθειών Υγείας (ΕΠΥ) σκέφτεται η ηγεσία του υπουργείου Υγείας, αφού το Δεκέμβριο δεν κατέστη δυνατή η πληρωμή της προκαταβολής που είχε εξαγγελθεί.

Παρασκευή, 02 Ιανουαρίου 2009

'Κρατικό μυστικό' τα ονόματα των διοικητών των νοσοκομείων

Επτασφράγιστο μυστικό κρατεί το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ) του υπουργείου Υγείας τη λίστα των διοικητικών των νοσοκομείων.

Τετάρτη, 31 Δεκεμβρίου 2008

Το καλοκαίρι θα γίνουν οι εκλογές στην ΠΕΦ

Παράταση μέχρι το καλοκαίρι πήραν οι εκλογές της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας (ΠΕΦ).Παρότι η θητεία του διοικητικού συμβουλίου έληγε το Φεβρουάριο που μας έρχεται, αποφασίσθηκε οι εκλογές να μετατεθούν για το καλοκαίρι, για να ολοκληρωθεί η ένταξη στο σύλλογο νέων εταιριών.

Τρίτη, 30 Δεκεμβρίου 2008

Οικονομική κρίση: φαίνεται και στην κατανάλωση φαρμάκων

Αύξηση του τζίρου τους τις μέρες των γιορτών, προσδοκούσαν οι φαρμακοποιοί.Μόνο που οι προσδοκώμενες πωλήσεις, δεν ήρθαν.

Δευτέρα, 29 Δεκεμβρίου 2008

Πολυχρωμία στις ταινίες γνησιότητας των φαρμάκων

Πολύχρωμα θα είναι τα φάρμακα από το νέο έτος!Ε, δηλαδή οι ταινίες γνησιότητάς τους, ανάλογα με το είδος.Έτσι, ελπίζει ο ΕΟΦ να ‘ξεχωρίσει’ τη φαρμακευτική κατανάλωση, δίνοντας τη δυνατότητα σε αυτόματο ‘σκανάρισμα’ των ταινιών, η οποία με τη σειρά της θα δείχνει πώς χρησιμοποιήθηκε το κάθε σκεύασμα.