Ενδοσκόπιο

Φίλτρα άρθρων

Πέμπτη, 30 Οκτωβρίου 2008

Νέος διευθυντής πωλήσεων στη Boehringer Ingelheim

Μετά από ένα εννεάμηνο ‘γεννήθηκε’ ο νέος διευθυντής πωλήσεων της Boehringer Ingelheim.Από την 1η Νοεμβρίου τη θέση του διευθυντή πωλήσεων της εταιρίας αναλαμβάνει o κ.

Τετάρτη, 29 Οκτωβρίου 2008

Με το 'σταγονόμετρο' τα εμβόλια

Περίπου 3.300 κορίτσια 'βλέπει' το ΙΚΑ να εμβολιάζονται κατά του ιού των ανθρώπινων θηλωμάτων. Και αυτά για τις ηλικίες 12-15 ετών.

Δευτέρα, 27 Οκτωβρίου 2008

Ανάλωση χωρίς κέρδος

Άπειρες παραγωγικές εργατοώρες χάνονται καθημερινά στα υπουργεία Υγείας και Απασχόλησης για την εφαρμογή του rebate, την επιστροφή δηλαδή μέρους των πωλήσεων των φαρμακευτικών επιχειρήσεων προς τα ασφαλιστικά ταμεία.

Παρασκευή, 24 Οκτωβρίου 2008

Από την τσέπη των ασθενών και τα φάρμακα

Η πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας είναι γνωστό ότι είναι ‘ιδιωτικό’ θέμα στη χώρα μας.Σιγά μην περιμένεις να κλείσεις ραντεβού στα εξωτερικά ιατρεία νοσοκομείων ή ταμείων για μια εξέταση.

Πέμπτη, 23 Οκτωβρίου 2008

Ποιος θα δανείζεται για την υγεία;

Στην ‘κόψη του ξυραφιού’ κινείται η Επιτροπή Προμηθειών Υγείας, με αφορμή τα χρέη των νοσοκομείων.Οι σκέψεις, αφορούν την ενεργοποίηση αλληλόχρεων λογαριασμών στις Τράπεζες, κάνοντας χρήση του νομοθετικού πλαισίου που ήδη ισχύει, ώστε να πληρώνονται έγκαιρα οι προμηθευτές.

Τετάρτη, 22 Οκτωβρίου 2008

Ανταγωνιστικό το παράλληλο εμπόριο φαρμάκων;

Το παράλληλο εμπόριο φαρμάκων εξοικονομεί πόρους για τα συστήματα υγείας και τους ασθενείς, σύμφωνα με την κοινοτική επίτροπο ανταγωνισμού Νέλι Κρόες.

Δευτέρα, 20 Οκτωβρίου 2008

Επιστροφές χωρίς μηχανοργάνωση;

Την εφαρμογή του rebate, δηλαδή την επιστροφή μέρους των εισπράξεων των φαρμακευτικών εταιριών στα ταμεία, για τα φάρμακα που έχουν συνταγογραφηθεί, μελετούν οι ασφαλιστικοί φορείς.

Παρασκευή, 17 Οκτωβρίου 2008

Το κόστος τραβάει την ανηφόρα

Κατά 68,3% έχει αυξηθεί το κόστος των φαρμάκων μέσα σε τεσσεράμισι χρόνια!Μπορεί οι τιμές να είναι ‘παγωμένες’ ή να μη δίνονται αυξήσεις, όμως οι κλάδοι υγείας των ταμείων που τα πληρώνουν, έχουν να αντιμετωπίσουν το κόστος της υποκατάστασης των παλιών φαρμάκων με νέα που είναι πιο ακριβά…Η σχετική μέτρηση έχει γίνει από τους συνεταιρισμούς των φαρμακοποιών για το χρονικό διάστημα από 1.

Πέμπτη, 16 Οκτωβρίου 2008

Αλλαγές στη διοίκηση της Alapis και της Bayer

Στην Alapis μετακινείται ο μέχρι σήμερα πρόεδρος της Bayer Ελλάς κ. Norbert Schmidt-Gollas, μετά από πολύμηνο 'φλερτ' με την πρώτη εταιρία.

Τετάρτη, 15 Οκτωβρίου 2008

Καθρέπτης της οικονομίας οι δαπάνες υγείας

Από 9,5-15% του ΑΕΠ τους διαθέτουν οι ανεπτυγμένες χώρες για την υγειονομική περίθαλψη των πολιτών τους, όταν οι αναπτυσσόμενες χώρες διαθέτουν αντίστοιχα, μόλις το 5-5,5%.