Ενδοσκόπιο

Φίλτρα άρθρων

Τρίτη, 02 Σεπτεμβρίου 2008

Επικοινωνιακό 'μπαράζ' από τους γιατρούς

Έφτασε ο…κόμπος στο χτένι για τον Ιατρικό Σύλλογο της Αθήνας.Οι θερινές απόπειρες του υπουργείου Υγείας να ‘περάσει’ Προεδρικό Διάταγμα για τις μονάδες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, θύμωσαν τη διοίκηση του Συλλόγου.

Δευτέρα, 01 Σεπτεμβρίου 2008

Επικίνδυνο το νέο σύστημα προμηθειών στα νοσοκομεία;

Πολλά ερωτήματα εγείρονται για το νέο σύστημα προμηθειών στα νοσοκομεία.Η φιλοσοφία του μπορεί να έχει λογικά ερείσματα.

Παρασκευή, 29 Αυγούστου 2008

Παραμένει ανοικτό το 'μέτωπο' των εφημεριών

Ένα μέτωπο, που δεν λέει να κλείσει, είναι για το υπουργείο Υγείας οι εφημερίες των γιατρών.Με παλαιότερο έγγραφό του προς τις διοικήσεις των νοσοκομείων, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου κ.

Πέμπτη, 28 Αυγούστου 2008

Τέλος στη 'φάμπρικα' των μετατάξεων στο υπουργείο Υγείας

Προσωρινό χαρακτήρα έχουν οι μετατάξεις υπαλλήλων από το ‘Ερρίκος Ντυνάν’ στο υπουργείο Υγείας.Αυτό υποστηρίζει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου, επισημαίνοντας ότι με τον Νόμο 3580 του 2007 επετράπησαν οι μετατάξεις στο υπουργείο Υγείας υπαλλήλων που υπηρετούν σε δημόσιους φορείς και σε εποπτευόμενα πρόσωπα του ευρύτερου χώρου της Υγείας.

Τετάρτη, 27 Αυγούστου 2008

Δεκάδες γιατροί παραιτούνται από το ΕΣΥ

Σε μία εποχή που η πληθώρα γιατρών, οδηγεί σε υψηλά ποσοστά ανεργίας στον κλάδο. Που για μία θέση γιατρού ΕΣΥ υποβάλλονται δεκάδες αιτήσεις.

Τρίτη, 26 Αυγούστου 2008

Το καλό το παλικάρι, ξέρει κι άλλο μονοπάτι (αν θέλει…)

Συνεχίζεται η 'φάμπρικα' του υπουργείου Υγείας, με τις μετατάξεις υπαλλήλων από το 'Ερρίκος Ντυνάν'.Υπάλληλοι που προσλήφθηκαν στο εν λόγω νοσηλευτικό ίδρυμα, χωρίς διαγωνισμό, μεταφέρονται στο υπουργείο Υγείας.

Δευτέρα, 25 Αυγούστου 2008

Συνεχίζονται οι 'έφοδοι' Αβραμόπουλου σε νοσοκομεία

Αιφνιδιαστικές επισκέψεις σε όσα περισσότερα νοσοκομεία μπορεί, πραγματοποιεί το τελευταίο διάστημα ο υπουργός Υγείας.

Παρασκευή, 22 Αυγούστου 2008

Η πολύτιμη συνεισφορά του νοσοκομείου 'Άγιοι Ανάργυροι'

Συνεχίζονται οι προσπάθειες του υπουργού Υγείας να βγει πάνω από τα προβλήματα που ταλανίζουν το ΕΣΥ.Στο πλαίσιο αυτό, ο κ.

Πέμπτη, 21 Αυγούστου 2008

Ενήμερη η αγορά για τις αλλαγές στο φάρμακο

Στο υπό κατάρτιση νομοσχέδιο για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, θα περιλαμβάνονται οι κυβερνητικές ρυθμίσεις για τον περιορισμό της φαρμακευτικής δαπάνης.

Τετάρτη, 20 Αυγούστου 2008

Πολιτικά πλασαρίσματα ενόψει ανασχηματισμού…

Κινητικότητα προκαλούν στα υπουργεία οι πληροφορίες για επικείμενο ανασχηματισμό.Το ενδιαφέρον είναι μεγάλο και στο υπουργείο Υγείας.