Ενδοσκόπιο

Φίλτρα άρθρων

Πέμπτη, 18 Φεβρουαρίου 2021

Δαπάνες για έρευνα και ανάπτυξη

Σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης Ε.Κ.Τ, στο 1,27% επί του ΑΕΠ διαμορφώθηκε το 2019 το ποσοστό των δαπανών Έρευνας & Ανάπτυξης (Ε&Α).

Τετάρτη, 17 Φεβρουαρίου 2021

Αναμένονται άμεσα αλλαγές

Ανακατατάξεις φημολογούνται σε οργανισμούς που υπάγονται στο Υπουργείο Υγείας. Αν υπάρχουν προβλήματα στη ροή των εργασιών καλώς να γίνουν, λένε οι γνώστες, αν και όπως ισχυρίζονται δεν έχουν διαπιστώσει κάτι τέτοιο.

Τρίτη, 16 Φεβρουαρίου 2021

Στη μάχη του εμβολιασμού και τα φαρμακεία

Εντείνονται οι φήμες που θέλουν και τα φαρμακεία να μπαίνουν στη μάχη του εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού και να μην περιορίζονται μόνο στο "κλείσιμο των ραντεβού" που σήμερα κάνουν με τα εμβολιαστικά κέντρα.

Δευτέρα, 15 Φεβρουαρίου 2021

Διαδικτυακή ενημερωτική εκδήλωση για τα Σπάνια Νοσήματα

Η Διοίκηση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Συλλόγων – Σπανίων Νοσημάτων Παθήσεων (Ε.Ο.Σ. - ΣΠΑ.ΝΟ.ΠΑ.) στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Σπανίων Παθήσεων στις 28 Φεβρουαρίου, διοργανώνει διαδικτυακή ενημερωτική εκδήλωση για τα Σπάνια Νοσήματα με θέμα: « Σπάνια Νοσήματα – Παθήσεις και Ελληνική πραγματικότητα.

Παρασκευή, 12 Φεβρουαρίου 2021

Ικανοποίηση έφερε η παράταση

Παράταση, προς μεγάλη ικανοποίηση των παρόχων υγείας, πήρε η πρόθεση αποδοχής ένταξης στη ρύθμιση των 120 δόσεων για τα rebate-claw back των ετών 2013-2019.

Τετάρτη, 10 Φεβρουαρίου 2021

Οι...ανεπιθύμητοι

«Μην καπνίζετε. Εδώ παίζουμε εμείς!» είναι το μήνυμα που αναγράφεται σε αντικαπνιστικές πινακίδες που τοποθετήθηκαν στις 13 παιδικές χαρές του Δήμου Βύρωνα, οι οποίες ανακαινίστηκαν πρόσφατα.

Τρίτη, 09 Φεβρουαρίου 2021

Μεγάλο το κλινικό όφελος για τους ασθενείς

Ετοιμάζεται, λέει, να κατασκευαστεί κέντρο για γονιδιακές και κυτταρικές θεραπείες σε μεγάλη ιδιωτική κλινική. Αυτά είναι καλά νέα, εάν ισχύουν, καθώς υπάρχουν αρκετοί ασθενείς που τις έχουν ανάγκη.

Δευτέρα, 08 Φεβρουαρίου 2021

Εξελίξεις με τα νοσοκομειακά σκευάσματα

Έρχονται εξελίξεις με τα νοσοκομειακά σκευάσματα ως προς τον τρόπο διάθεσής τους στην ελληνική αγορά. Το θέμα είναι, ότι το νέο τρόπο, που μάλιστα "μαγειρεύεται" εδώ και καιρό τον θέλουν όλες ανεξαιρέτως οι εταιρείες, ακόμη δηλαδή και αυτές που πρωταγωνιστούν με τα περισσότερα σκευάσματα στα νοσοκομεία.

Πέμπτη, 04 Φεβρουαρίου 2021

Τηλε-ημερίδα από την Επιτροπή Ανταγωνισμού

"Η διασταύρωση ανάμεσα στον Ανταγωνισμό και στη Ρυθμιστική Πολιτική: Προοπτικές Μεταρρύθμισης". Αυτό είναι το θέμα της τηλε-ημερίδας που διοργανώνουν σήμερα η Επιτροπή Ανταγωνισμού και το Economics and Policy Academy.

Τετάρτη, 03 Φεβρουαρίου 2021

Ζητούν επιπλέον κονδύλια

Μαθαίνουμε ότι πληθαίνουν οι επιστολές από τις φαρμακοβιομηχανίες τόσο προς την Επιτροπή Διαπραγμάτευσης όσο και προς το Υπουργείο, καθώς οι προϋπολογισμοί είναι πολύ "σφιχτοί" και δεν ανταποκρίνονται στις πραγματικές ανάγκες της αγοράς.