Ενδοσκόπιο

Φίλτρα άρθρων

Τετάρτη, 03 Φεβρουαρίου 2021

Σύσκεψη για δόσεις του claw back και χρηματοδότηση της Π.Φ.Υ

Καταβάλλονται προσπάθειες να ενταχθούν τα ποσά του claw back του 2020 σε 120 δόσεις και παράλληλα γίνονται ενέργειες για την ενίσχυση του προϋπολογισμού της Π.

Τρίτη, 02 Φεβρουαρίου 2021

Νέος τρόπος πληρωμής

Oταν μία θεραπεία κοστίζει πάνω από 1 εκατ. ευρώ πρέπει να βρεις τρόπους να την έχεις στη χώρα σου, και αυτό διότι το κλινικό όφελος είναι μεγάλο.

Δευτέρα, 01 Φεβρουαρίου 2021

Αναμένονται εξελίξεις

Εξελίξεις αναμένονται στις κυτταρικές και γονιδιακές θεραπείες. Δεν είναι μόνο αυτές που βρίσκονται στην.. ουρά (!) για να πάρουν έγκριση, είναι και αυτές που έχουν πάρει έγκριση από τους ρυθμιστικούς μηχανισμούς και τώρα βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις με τις αρμόδιες αρχές σε εθνικό επίπεδο για την αποζημίωσή τους.

Παρασκευή, 29 Ιανουαρίου 2021

Θα εμβολιαστούν οι συντηρητές μηχανημάτων στα νοσοκομεία;

Εδώ και ένα μήνα, Σύνδεσμος από τον χώρο της υγείας αναμένει την απάντηση του Υπουργείου σχετικά με τα προσωπικό των μελών του που επισκέπτεται σε καθημερινή βάση τους χώρους των νοσοκομείων, προκειμένου να συντηρεί τα μηχανήματα ή να υποστηρίζει με τεχνικά μέσα τα χειρουργεία κ.

Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου 2021

Nέες στρατηγικές συνεργασίες στο χώρο του φαρμάκου

Εντείνονται το τελευταίο διάστημα, οι πληροφορίες για νέες στρατηγικές συνεργασίες στο χώρο του φαρμάκου. Oπως μαθαίνουμε, εταιρείες από tρίτες χώρες έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον συνεργασίας με ελληνικές εταιρείες, καθώς είναι ένας από τους βασικότερους τρόπους να δραστηριοποιηθούν στην Ευρώπη.

Τετάρτη, 27 Ιανουαρίου 2021

Ενημέρωση κομμάτων για την πανδημία

Στο πλαίσιο της τακτικής ενημέρωσης των κοινοβουλευτικών κομμάτων για τις εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας συναντάται την Τετάρτη με τους εκπροσώπους των κομμάτων, με θέματα την επιδημιολογική κατάσταση της χώρας και τους εμβολιασμούς για την COVID-19.

Τετάρτη, 27 Ιανουαρίου 2021

Στο προσκήνιο τα φάρμακα

'Οποιο φάρμακο έχει έστω και ένα μικρό κλινικό όφελος στην αντιμετώπιση του κορωνοϊού θα χρησιμοποιηθεί. Αυτό ακούγεται πια από στελέχη οργανισμών που υπάγονται στο Υπουργείο Υγείας, καθώς πλέον φαίνεται ξεκάθαρα ότι τα νούμερα του εμβολιασμού δεν βγαίνουν με βάση τον προγραμματισμό που έχει γίνει.

Τρίτη, 26 Ιανουαρίου 2021

Εντείνεται η πίεση για φάρμακα

Εντείνεται η πίεση, μαθαίνουμε, και από τις Ενώσεις Ασθενών για φάρμακα τα οποία ενώ κυκλοφορούν στο εξωτερικό είτε δεν έχουν έρθει εδώ είτε οι διαδικασίες εισόδου είναι αργές ή όπως αναφέρεται και σε σχετικό σημερινό ρεπορτάζ, δεν αποζημιώνονται όλες του οι ενδείξεις.

Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου 2021

Προθεσμία ως την Τετάρτη

Mέχρι αυτή την Τετάρτη έχουν περιθώριο οι υπάλληλοι που απασχολούνται σε φαρμακεία να δηλώσουν την πρόθεσή τους, αν θέλουν να εμβολιαστούν (οι σύλλογοι γνωρίζουν το ειδικό link που θα γίνει η κατάθεση της φόρμας).

Κυριακή, 24 Ιανουαρίου 2021

Θετικός στον κορωνοϊό ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος

Θετικός στον κορωνοϊό βρέθηκε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ).Αν και είχε εμβολιαστεί στις 13 του μήνα κατά της CoViD-19, ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος ανακοίνωσε πως είναι θετικός στον ιό, με ήπια συμπτώματα.