Ενδοσκόπιο

Φίλτρα άρθρων

Πέμπτη, 10 Δεκεμβρίου 2020

Υπάρχει δυνατότητα τηλεδιάσκεψης;

Λόγω της απαγόρευσης των μετακινήσεων και των συναθροίσεων ένεκα της πανδημίας του Κορωνοϊού καθίσταται ανέφικτη η δυνατότητα διεξαγωγής των Γενικών Συνελεύσεων του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου και των Φαρμακευτικών Συλλόγων, στις οποίες Γ.

Τετάρτη, 09 Δεκεμβρίου 2020

Yπάρχουν και καλά νέα

Σε πολύ χαμηλά επίπεδα, λένε ότι είναι τα κρούσματα της γρίπης και αυτό ίσως να είναι το πιο ευχάριστο νέο, με την πανδημία του κορωνοϊού να μην λέει να αποκλιμακωθεί, όπως τουλάχιστον δείχνουν τα στοιχεία.

Τρίτη, 08 Δεκεμβρίου 2020

"Στήνεται" η εφοδιαστική αλυσίδα

Εχει ξεκινήσει να "στήνεται" όλη η εφοδιαστική αλυσίδα για τα εμβόλια του kορωνοϊού, που με βάση αυτά που έχουν ειπωθεί από τους αρμόδιους τα περιμένουμε στο τέλος του μήνα στη χώρα.

Δευτέρα, 07 Δεκεμβρίου 2020

Τα εξώδικα θα πάρουν φωτιά

Τελικά, ποιος επιτρέπεται να μεταφέρει φάρμακα στους ασθενείς; Και αν επιτρέπεται από εταιρείες, τι ορίζει ο νόμος ως προϋποθέσεις και ποιος φορέας τις πιστοποιεί για αυτή την ιδιαίτερη και πολύ ευαίσθητη υπηρεσία; Αν δεν απαντηθούν αυτά τα ερωτήματα επακριβώς, τα εξώδικα θα πάρουν φωτιά.

Παρασκευή, 04 Δεκεμβρίου 2020

Αναμένονται εξελίξεις στο θέμα των τεστ

Eξελίξεις ακούγονται για τα τεστ διάγνωσης κορωνοϊού, οι οποίες μάλλον θα χρυσώσουν το χάπι. Θα δούμε, καθώς το θέμα θα τρέχει και μέσα στο Σαββατοκύριακο και εννοούμε ότι θα γίνουν κάποιες συναντήσεις.

Πέμπτη, 03 Δεκεμβρίου 2020

Είναι βαριά η ατμόσφαιρα

Βαρύ είναι το κλίμα των συζητήσεων μεταξύ του Υπουργείου Ανάπτυξης και των παρόχων υγείας γύρω από τα τεστ διάγνωσης του κορωνοϊού.

Τετάρτη, 02 Δεκεμβρίου 2020

Χρήσιμη κίνηση σε δύσκολες εποχές

Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης, ακούγεται ότι ετοιμάζεται να κατασκευαστεί στη Θεσσαλία. Σε αυτή θα φιλοξενούνται άτομα με βαριές αναπηρίες.

Τρίτη, 01 Δεκεμβρίου 2020

Στο επίκεντρο τα ψυγεία ''θηρία''

O χρόνος άφιξης των εμβολίων για τον κορωνοϊό πλησιάζει και όλοι ψαχνόμαστε στο πώς θα γίνει το εγχείρημα, καθώς πρέπει να υπάρξει απίστευτος προγραμματισμός και συντονισμός για να φτάσουν αυτά με ασφάλεια στον κόσμο.

Σάββατο, 28 Νοεμβρίου 2020

Χαμηλές θερμοκρασίες

Ένα μάθημα που έδωσε ο κορωνοϊός, είναι ότι ακόμη και αυτός που ήταν καλύτερα προετοιμασμένος απέναντι σε περίεργες καταστάσεις βρέθηκε απροετοίμαστος μπροστά στη πανδημία που μας έτυχε.

Παρασκευή, 27 Νοεμβρίου 2020

Με γρήγορο ρυθμό προχωρούν οι διαδικασίες

Προχωρούν ταχύτατα οι διαδικασίες εγκρίσεων από τις ρυθμιστικές αρχές της Αμερικής και της Ευρώπης για τα αντισώματα και τα εμβόλια που δείχνουν βάσει μελετών αποτελεσματικότητα στην καταπολέμηση του κορωνοϊού.