Τρίτη, 23 Απριλίου 2024, 16:34
Ποια είναι η σχέση κατανάλωσης καφέ και θνησιμότητας σε άτομα που κάνουν καθιστική ζωή [μελέτη]Όσοι δεν έπιναν καφέ και κάθονταν τουλάχιστον 6 ώρες την ημέρα είχαν 1,6 φορές υψηλότερες πιθανότητες θνησιμότητας από όλα τα αίτια έναντι όσων κατανάλωναν καφέ και κάθονταν λιγότερες από 6 ώρες.
Τρίτη, 23 Απριλίου 2024, 15:51
Πού θα γίνουν δωρεάν rapid tests από τον ΕΟΔΥ την ΤετάρτηΕνδέχεται να υπάρξουν τροποποιήσεις - αλλαγές στα σημεία και στο ωράριο των μαζικών δειγματοληψιών.
Τρίτη, 23 Απριλίου 2024, 15:30
Οι γυναίκες ιατροί περιθάλπουν καλύτερα τις γυναίκες ασθενείς [μελέτη]Ελαφρώς χαμηλότερο είναι το ποσοστό θνησιμότητας με γυναίκες συγκρτικά με τους άνδρες γιατρούς. Μικρές οι διαφορές αλλά κλινικά σημαντικές.
Τρίτη, 23 Απριλίου 2024, 15:26
Πώς σχετίζεται το ασβέστιο στο πρωινό ή στο δείπνο με τον κίνδυνο καρδιαγγειακής νόσου [μελέτη]Κρατώντας σταθερά τη συνολική κατανάλωση ασβεστίου, αντικατάσταση της κατανάλωσης ποσοστού 5.0% από το δείπνο με κατανάλωση ασβεστίου στο πρωινό μείωσε τον κίνδυνο για καρδιαγγειακά κατά 6.0%.
Τρίτη, 23 Απριλίου 2024, 14:14
Η κλιματική αλλαγή απειλεί την υγεία του 70% των εργαζομένων παγκοσμίωςΤι αναφέρει έκθεση των Ηνωμένων Εθνών που δημοσιεύτηκε την Δευτέρα.
Τρίτη, 23 Απριλίου 2024, 14:00
Nέα προσέγγιση για τον καρκίνο του ήπατος που δεν αντιμετωπίζεται εύκολαΕρευνητική ομάδα του ιατρικού Πανεπιστημίου της Βιέννης αποκωδικοποιεί μοριακή οδό σηματοδότησης στο ηπατοκυτταρικό καρκίνωμα.
Τρίτη, 23 Απριλίου 2024, 13:57
Ο ΕΟΔΥ για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Εμβολιασμών 21 - 27 ΑπριλίουΤι αναφέρεται σε σημερινή ανακοίνωση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας.
Τρίτη, 23 Απριλίου 2024, 13:20
Σελίν Ντιόν: "Το αυτοάνοσο νόσημά μου θέλει πολλή δουλειά"Η τραγουδίστρια φωτογραφήθηκε για το εξώφυλλο Μαΐου του "Vogue"
Τρίτη, 23 Απριλίου 2024, 13:05
Κακή στοματική υγεία: Υπαίτια και για πόνους στο αφτί;Τα χαρακτηριστικά του πόνου είναι μια ένδειξη του τι μπορεί να συμβαίνει.
Τρίτη, 23 Απριλίου 2024, 13:00
Οικολογικός σχεδιασμός: Νέοι κανόνες για να γίνουν τα βιώσιμα προϊόντα ο κανόναςΟι νέοι κανόνες αποσκοπούν στη βελτίωση διαφόρων πτυχών των προϊόντων καθ’ όλη τη διάρκεια του κύκλου ζωής τους, ώστε να καταστούν πιο ανθεκτικά και αξιόπιστα, ευκολότερα στην επαναχρησιμοποίηση κλπ.