Επιστήμη & Ζωή

Φίλτρα άρθρων

Τετάρτη, 26 Ιουλίου 2023, 13:11

Μεγάλη δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης από τον ΕΕΣ για την αντιμετώπιση των πνιγμών

Συμμετείχαν εθελοντές και προσωπικό από όλα τα Σώματα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Τετάρτη, 26 Ιουλίου 2023, 13:00

Ένας θάνατος από ηπατίτιδα κάθε 30 δευτερόλεπτα παγκοσμίως

Εμβολιασμός, κατάλληλη αντιική θεραπεία και πρόληψη τα όπλα κατά της σοβαρής αυτής νόσου.

Τετάρτη, 26 Ιουλίου 2023, 08:59

Η χαμηλή δόση ασπιρίνης αυξάνει τον κίνδυνο αναιμίας σε άτομα άνω των 65 ετών [μελέτη]

Καθηγητές του Πανεπιστημίου της Αθήνας παρουσιάζουν πρόσφατη επιστημονική δημοσίευση στο έγκριτο περιοδικό Annals of Internal Medicine.

Τετάρτη, 26 Ιουλίου 2023, 08:00

Τ-λεμφοκύτταρα εναντίον βαριάς CoViD - Το success story μίας ελληνικής θεραπείας

Μείωση θνητότητας κατά 53% και ταχύτερη ανάρρωση σε βαριά ασθενείς. Παρακαταθήκη για μελλοντικές απειλές, λέει στο iatronet.gr η βιοχημικός Α. Παπαδοπούλου.

Τρίτη, 25 Ιουλίου 2023, 18:30

Νεκταρίνι: Ένας σπουδαίος φίλος της υγείας μας

Τι δείχνουν επιστημονικές μελέτες για τον έλεγχο της γλυκόζης. Πώς βελτιώνει το ανοσοποιητικό σύστημα και βοηθάει μάτια και δέρμα.

Τρίτη, 25 Ιουλίου 2023, 17:42

Δύο ακόμη κρούσματα λοίμωξης από ιό του Δυτικού Νείλου

Δεν έχει καταγραφεί κανένας θάνατος ασθενούς με λοίμωξη από τον ιό.

Τρίτη, 25 Ιουλίου 2023, 16:37

Παιχνίδια με καρκινογόνα κυκλοφορούν στην αγορά

Προειδοποίηση ότι περιέχουν βλαβερές χημικές ουσίες. Ποια είναι η χώρα προέλευσης των παιχνιδιών.

Τρίτη, 25 Ιουλίου 2023, 14:54

Οι "Φαρμακοποιοί του μέλλοντος" προειδοποιούν κατά των επιβλαβών για το περιβάλλον φαρμάκων

Σε επιστολή τους εξέφρασαν τη θέση τους σχετικά με τη φαρμακευτική δέσμη της ΕΕ η οποία θα ξεκινήσει το 2025.

Τρίτη, 25 Ιουλίου 2023, 14:49

Τα προβιοτικά και το ελαιόλαδο συμβάλλουν στην υγεία του εγκεφάλου

Τι ανέφεραν επιστήμονες για τη διατήρηση της μνήμης και τη μείωση του κινδύνου για καρδιαγγειακά νοσήματα.

Τρίτη, 25 Ιουλίου 2023, 14:40

8 συνήθειες που θα μπορούσαν να επιμηκύνουν τη ζωή μας κατά δεκαετίες

Τι προκύπτει από μελέτη που παρουσιάστηκε στην ετήσια συνάντηση της Αμερικανικής Εταιρείας Διατροφής.