Επιστήμη & Ζωή

Φίλτρα άρθρων

Πέμπτη, 29 Μαρτίου 2007

Γαλακτοκομικά και βιταμίνη D, 'ασπίδα' για τον καρκίνο του παχέος εντέρου

Οι άνθρωποι που καταναλώνουν σχετικά μεγάλες ποσότητες ασβεστίου και γαλακτοκομικών προϊόντων και λαμβάνουν συμπληρώματα διατροφής με βιταμίνη D φαίνεται, σύμφωνα με νέα έρευνα, ότι προστατεύονται μέχρι κάποιο βαθμό από τον καρκίνο του παχέος εντέρου.

Δευτέρα, 19 Μαρτίου 2007

Η βιταμίνη C ασπίδα στον καρκίνο του στόματος

Η βιταμίνη C που προσλαμβάνει ο οργανισμός από τις τροφές και όχι από τα συμπληρώματα διατροφής, φαίνεται ότι προστατεύει από την εμφάνιση προκαρκινωματικών καταστάσεων στη στοματική κοιλότητα των αντρών.