Επιστήμη & Ζωή

Φίλτρα άρθρων

Δευτέρα, 17 Ιουνίου 2024, 13:21

"Από τη φάρμα στο πιρούνι" - Σχεδιασμός για βιώσιμη τροφή στα σχολεία

Τι περιλαμβάνει η ευρωπαϊκή στρατηγική Farm to Fork για την τροφοδοσία του σχολείου και την εκπαίδευση της σχολικής κοινότητας σε θέματα διατροφής και βιωσιμότητας.

Τρίτη, 11 Ιουνίου 2024, 16:39

Μπορεί η διατροφή πλανητικής υγείας να προσθέτει χρόνια;

Εχει χαμηλότερη επίπτωση στο περιβάλλον, οδηγώντας σε λιγότερες εκπομπές αερίων θερμοκηπίου και λιγότερη χρήση γης.

Παρασκευή, 07 Ιουνίου 2024, 12:28

Παγκόσμια Ημέρα Ασφάλειας Τροφίμων: ‘’Προετοιμαστείτε για το απρόβλεπτο’’

Η Παγκόσμια Ημέρα Ασφάλειας Τροφίμων, που εορτάζεται κάθε χρόνο στις 7 Ιουνίου, αποτελεί μια ευκαιρία για την ευαισθητοποίηση του κοινού σε θέματα ασφάλειας τροφίμων.

Πέμπτη, 06 Ιουνίου 2024, 13:32

Παγωτό: Μία απόλαυση που κρύβει κινδύνους

Τι πρέπει να προσέχετε όταν αγοράζετε παγωτό.

Τρίτη, 04 Ιουνίου 2024, 15:38

Το σκόρδο μειώνει το σάκχαρο και τη χοληστερόλη [ανασκόπηση]

Ερευνητές στην Κίνα πραγματοποίησαν συστηματική επισκόπηση και μετα-ανάλυση για να εξετάσουν την επίδραση του σκόρδου στα λιπίδια και τα επίπεδα γλυκόζης των ανθρώπων.

Παρασκευή, 31 Μαΐου 2024, 14:00

Το 2ο Elia Lesvos Confest 2024 εδραιώνει τη Λέσβο στον παγκόσμιο χάρτη των διεθνών συνεδρίων για το ελαιόλαδο

Το συνέδριο αποτέλεσε μια ‘’ωδή‘’ στην ελιά και έλαβε χώρα σε ένα από τα πιο πλουτοπαραγωγικά χωριά της Λέσβου, τον Παπάδο Γέρας, στο μουσείο-Ελαιοτριβείο Βρανά.

Τετάρτη, 29 Μαΐου 2024, 14:31

Τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα συνδέονται με μειωμένη επιθετικότητα [μετα-ανάλυση]

Η μετα-ανάλυση δείχνει ότι τα ωμέγα-3 μείωσαν την αντιδραστική επιθετικότητα, καθώς και την προληπτική.

Τετάρτη, 29 Μαΐου 2024, 14:00

W. Willett: Η μεσογειακή δίαιτα μειώνει τον κίνδυνο πρόωρου θανάτου - Ασπίδα και για το περιβάλλον

Τι ανέφερε ο Αμερικανός καθηγητής Επιδημιολογίας σε χθεσινή εκδήλωση της Ακαδημίας Αθηνών.

Τρίτη, 28 Μαΐου 2024, 15:46

Υπογραφή πρωτοκόλλου συνεργασίας μεταξύ του ΕΦΕΤ και της Περιφέρειας Θεσσαλίας

Σκοπός, η διασφάλιση υψηλού επιπέδου προστασίας της δημόσιας υγείας και των συμφερόντων των καταναλωτών.