Με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας κατά του Καπνίσματος (31 Μαΐου), η Κοινωφελής Επιχείρηση Αλληλεγγύης και Πρόληψης Δήμου Αμαρουσίου και το Δημοτικό Πολυϊατρείο Αμαρουσίου, διοργανώνουν ημερίδα για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών κατά του καπνίσματος, καθώς και προληπτικό έλεγχο, με δωρεάν σπιρομέτρηση – οξυμετρία.

Η ενημερωτική ημερίδα θα διεξαχθεί την Τετάρτη 26 Μαΐου 2010 και ώρα 7:00 μ.μ. στο Δημαρχείο Αμαρουσίου. Στην ημερίδα χαιρετισμό θα απευθύνει ο Δήμαρχος κ. Γιώργος Πατούλης.
Με θέμα,’Κάπνισμα η κοινωνική διάσταση του προβλήματος’ θα μιλήσει ο κ.

Παναγιώτης Μπεχράκης MD.PhD.FCCP Αναπληρωτής Καθηγητής Φυσιολογίας της Αναπνοής Ιατρικής Σχολής Πα/μίου Αθηνών, Adjunct Professor of Harvard University, Πρόεδρος ENSP.
Επίσης το θέμα:’Κάπνισμα: οι επιπτώσεις στην υγεία’ θα αναπτύξει ο κ.

Βασίλειος Τσούτσος, Πνευμονολόγος – Φυματιολόγος, Δ/ντής κλινικής φροντίδας Πολυκλινικής Ολυμπιακού Χωριού.

Δωρεάν έλεγχος

Παράλληλα, θα πραγματοποιηθεί δωρεάν έλεγχος λειτουργικών δοκιμασιών πνευμόνων (Σπιρομέτρηση – Οξυμετρία), τη Δευτέρα 31 Μαΐου 2010, από τις 9:00π.μ. έως τις 5:00μ.μ. στην πλατεία του Ηλεκτρικού Σταθμού Αμαρουσίου.

Ο έλεγχος θα γίνεται από τον Πνευμονολόγο Φυματιολόγο κ. Βασίλειο Τσούτσο και τον ιατρό Πνευμονολόγο Κ. Κων/νο Πουλόπουλο M.D. συνεργάτη νοσοκομείου ‘ΥΓΕΙΑ’. Επίσης την ίδια ημέρα θα πραγματοποιηθούν μετρήσεις χοληστερίνης, τριγλυκεριδίων και σακχάρου.

Ο Δήμαρχος κ. Γιώργος Πατούλης στο μήνυμά του με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος υπογραμμίζει:
‘Ο Δήμος Αμαρουσίου πρωταγωνιστεί σε καινοτομίες και αναλαμβάνει πρωτοβουλίες για την πρωτοβάθμια πρόληψη της υγείας των πολιτών.


Στο πλαίσιο αυτό, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος, προχωρούμε αφ’ ενός στην ενημέρωση της τοπικής κοινωνίας για τις βλαβερές συνέπειες του καπνίσματος, με βασικό στόχο να συμβάλουμε στην αποφυγή ή την παύση της καταστροφικής για την υγεία μας αυτής συνήθειας και αφ’ ετέρου παρέχουμε στους πολίτες την ευκαιρία για δωρεάν προληπτικό έλεγχο λειτουργίας των πνευμόνων, συμβάλλοντας στην έγκαιρη διάγνωση των παθήσεων που σχετίζονται με το κάπνισμα.

Παράλληλα, προωθούμε το αντικαπνιστικό μήνυμα, ώστε να γίνει τρόπος ζωής από τα πρώτα σχολικά βήματα των παιδιών μας.
Στην προσπάθεια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών για το τόσο σοβαρό θέμα που αφορά την υγεία μας η Τοπική Αυτοδιοίκηση μπορεί να διαδραματίσει το δικό της μοναδικό ρόλο’.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Απλές συμβουλές για διατροφή και καλή υγεία
CrossFit: Όσα θέλετε να ξέρετε
Από τη διάγνωση στην ανάγνωση του μυαλού;