Τα φουντούκια θα μπορούσαν να αυξάνουν τα επίπεδα μικροθρεπτικών σε μεσήλικες και ηλικιωμένους, έδειξε νέα έρευνα
Η μελέτη, που δημοσιεύτηκες στο Journal of Nutrition, εστίασε σε 32 ανθρώπους 55 ετών και άνω, που κατανάλωναν 2 φλιτζάνια φουντούκια την ημέρα για 16 εβδομάδες.
Τα αποτελέσματα έδειξαν αυξημένες συγκεντρώσεις μαγνησίου στο αίμα και αυξημένα επίπεδα βιταμίνης Ε στα ούρα.
Ο Alex Michels, του Oregon State University, δήλωσε ότι είναι μια από τις πρώτες φορές που έρευνα τέτοιου τύπου εστιάζει μόνο σε ηλικιωμένους.
Οι ερευνητές, επίσης παρατήρησαν μείωση της γλυκόζης και της ‘’κακής’’χοληστερόλης, καθώς και αύξηση του μαγνησίου.
Σύμφωνα με τα ευρήματα, τα φουντούκια είναι ωφέλιμα και δείχνουν τη δύναμη της περίληψής τους στη διατροφή-αλλάζοντας μόλις ένα πράγμα.
Στις ΗΠΑ, η βιταμίνη E και το μαγνήσιο είναι 2 από τα λιγότερο καταναλώμενα μικροθρεπτικά, ενώ τα φουντούκια είναι και καλή πηγή υγιεινών λιπαρών, χαλκού και βιταμίνης Β6.
Τα φουντούκια αντιπροσωπεύουν μια πολυβιταμίνη σε φυσική μορφή.
Πηγές:
Journal of Nutrition,
Ειδήσεις υγείας σήμερα
Γεωργιάδης: Σε ποιες περιοχές δεν μπορούν να καλυφθούν τα κενά σε γιατρούς
Έναρξη πανελλαδικού προγράμματος ασκήσεων εκκένωσης Υγειονομικών Σχηματισμών, υπό την εποπτεία του ΚΕΠΥ-ΕΚΑΒ
Δυο γυναικολογικές παθήσεις συνδέονται με αυξημένο κίνδυνο πρόωρου θανάτου [μελέτη]