Καθώς μεγαλώνει η περίμετρος του λαιμού, μεγαλώνει και ο κίνδυνος ενός ανθρώπου να εμφανίσει καρδιοπάθεια.

Το εύρημα ισχύει για άντρες και γυναίκες. Το λίπος στο λαιμό ενισχύει τον κίνδυνο καρδιοπάθειας, περαιτέρω από το γνωστό κίνδυνο που αντιμετωπίζει κάποιος που έχει μεγάλη περίμετρο μέσης.

Το εύρημα προέρχεται από στοιχεία που συλλέχτηκαν από 3.320 ανθρώπους σε δυο έρευνες σχετικά με τους παράγοντες κινδύνου για καρδιοπάθεια.

Η κοιλιακή παχυσαρκία-ιδιαίτερα οι εναποθέσεις λίπους γύρω από τα όργανα στο κέντρο του σώματος-είναι γνωστό πως αυξάνουν τον κίνδυνο καρδιοπάθειας. Η Sarah Rosner Preis και οι συνεργάτες της θεωρούν πως το λίπος στο πάνω μέρος του σώματος, όπως μετριέται από την περίμετρο του λαιμού, αυξάνει επίσης τον κίνδυνο καρδιοπάθειας.

Όπως φάνηκε, όσο μεγαλύτερος ήταν ο λαιμός ενός ανθρώπου τόσο μεγαλύτερος ήταν ο κίνδυνος να έχει υψηλά επίπεδα χοληστερόλης LDL, αυξημένα λιπίδια, αντίσταση στην ινσουλίνη και υψηλά επίπεδα σακχάρου. Αυτό ίσχυε και αφού έλαβαν οι ερευνητές υπόψη το κοιλιακό λίπος.

Ο Rosner Preis και οι συνεργάτες του ανακοίνωσαν την τρέχουσα εβδομάδα το αποτέλεσμα της έρευνας στο Συνέδριο της Αμερικανικής Ένωσης Καρδιολόγων.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ποια είναι τα οφέλη του ανανά στην υγεία
Απαραίτητη η υλοποίηση μελετών που θα διερευνήσουν τα κίνητρα για την κάλυψη κενών θέσεων υγειονομικών δομών της χώρας
Διαγραφή Πολάκη για φραστική επίθεση σε συνεργάτιδα του 'Αδ. Γεωργιάδη στη Βουλή - Δάκρυσε η Αθηνά Λινού